Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2014

Av Caroline - 9 oktober 2014 13:15

Häromdagen fick jag frågan om jag trivs i skola och om jag känner att juridik är rätt för mig och svaret är att det är det verkligen! Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill jobba med, några ämnen som jag är intresserad av är mänskliga rättigheter, skadeståndsrätt och familjerätt. Det bästa med juridik är att det är så brett, man kan jobba med i princip vad som helst. Jag går bara termin 4 men vi har redan hunnit täcka väldigt många områden. Bara den här veckan har jag läst in mig på ämne som miljöfarlig verksamhet, vargjakt, bestämmelser om bygglov och kommunrätt. Jag är den typen av person som tycker om att kunna lite om mycket. Visst är det kul att ha ett område som man typ är expert på men man kommer långt med att kunna lite om mycket. Expertisen kommer förhoppningsvis sen.  


Oavsett om jag hamnar i domstol, i en kommun, utomlands eller på ett företag så vet jag att jag kommer jobba med något som jag tycker är kul och något som jag vet att jag kommer kunna utvecklas mycket inom och det är det viktigaste. Saker som pengar och status spelar ingen roll. Trivs man inte med det man gör kommer man inte långt här i livet.


Så oavsett vad du är intresserad av och oavsett vad du vill jobba med så ska du följa hjärtat och inte bry dig om vad andra tycker och tänker. Det är ditt liv och dina val. Såklart måste du tänka igenom dina val och vara lite realistisk men var inte rädd för att drömma. Drömmar gör så att du växer som person och gör att du utvecklas. Var inte rädd för att drömma, inte rädd för att satsa!    


 

Av Caroline - 9 oktober 2014 11:01

I natt drömde jag att jag var tillbaka i Kenya och ägnade dagarna åt att gosa och leka med alla barnen. Tyvärr var det bara en fin dröm för jag vaknar upp till ett grått och regnigt Sverige... Jag hoppas innerligt att jag inom en inte alltför långt framtid sitter på ett plan ner till älskade Kenya igen :) <3

Av Caroline - 8 oktober 2014 21:33

Idag har jag fått gjort en del. Redan vid 12 hade jag läst allt jag hade bestämt att jag skulle läsa idag så då hade jag tid med en massa annat. Jag har målat en dörr, skickat lite mail, förberett en presentation, städat och organiserat några lådor. Efter detta hade jag fortfarande en del tid så nu har jag läst hälften av det jag hade tänkt att läsa imorgon. Skönt när man hinner vad man ska och lite till!
Nu ska jag läsa lite till innan det blir sängen. Hoppas ni har haft en bra dag <3

Av Caroline - 8 oktober 2014 13:09

Idag nåddes jag av glada nyheter. En av pojkarna från Rangala Baby Home, barnhemmet jag jobbade på under min första resa till Kenya, har blivit adopterad. Jag visste att en process hade påbörjats men nu har han adopterats av en familj i Norge. Den här pojken har inte haft det lätt i livet. Han är inte många år gammal men har varit med om mycket. Jag har inte så mycket information om hans bakgrund men han har en hel del märken på kroppen efter slag och diverse andra bestraffningsmetoder. Hans beteende mot andra med slag, rivningar och annat tyder också på att han behöver någon som verkligen bryr sig om honom och ser honom för den han är.  Alla barn förtjänar ett bra liv med en familj som älskar dem och veta att Moses Igara har fått en känns så himla skönt. Jag önskar verkligen han och hans nya familj ett stort lycka till! Kärlek <3 

 

     

Av Caroline - 8 oktober 2014 07:51

God morgon!
Vilket oväder det var i natt; åska, regn och hagel. Glad att man låg tryggt nerbäddad i sängen då.
Idag ska jag ha en rikitg pp-dag, alltså pyjamas och pluggdag. Tänkte hänga runt i mjukiskläder hela dagen och vara supereffektiv.
Hoppas ni får en bra dag <3

Detta kommer vara min utsikt idag, bara massa lagar, böcker och papper.


Av Caroline - 7 oktober 2014 20:30


Så sant,haha! Detta är bland det första jag gör när jag kommer hem.  



Av Caroline - 6 oktober 2014 22:07

Idag har jag haft en trevlig dag och har hunnit med en del. Jag började dagen med föreläsning, sedan grupparbete, köande för biljetter, en snabb sväng på stan med min syster, middag med mamma och mormor och avslutade kvällen med plugg.
Nu ska jag förbereda morgondagens presentation om miljöfarlig verksamhet och sedan blir det sängen.
Hoppas ni har haft en bra måndag <3

Jag och min fina syster <3

Om ett par veckor är det ett event på skolan och då kommer det bland annat hållas föredrag av Margot Wallström och Björn Hurtig och jag och två av mina vänner lyckades få biljetter så det ska bli himla intressant att lyssna på dem!

Av Caroline - 5 oktober 2014 21:15

Då var den här helgen snart över. Jag har haft en väldigt trevlig helg med mys, dans, vänner och plugg. Idag stod plugg och möte på schemat så det var en bra avslutning tycker jag. Det blir dock sängen väldigt tidigt för är så grymt trött och klockan ringer ganska tidigt imorgon. (ska komma ihåg att ställa klockan för natten till idag vaknade jag och fick för mig att det var söndag så jag var tvungen att ställa klockan så att jag inte skulle missa skolan. Insåg dock efter en stund att det bara var lördag så fick stänga av klockan igen. Dock skönt att jag kom på mig själv för annars hade den ringt 5.30...)
Hoppas ni har haft en bra helg och att ni har en bra vecka att se fram emot! <3

Det bjöds på pizza på mötet idag ;)

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards