Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2014

Av Caroline - 25 oktober 2014 09:35

Regnet vräker ner utanför fönstret och jag fryser. Känns som att det är lika bra att vänja sig för sådär kommer det vara nu i några månader. Som tur är ska jag inte gå ut idag utan sitta inne och plugga hela dagen. Ljusen är tända, elementet på och jag har tagit på mig massa sköna kläder för att se till så att jag inte fryser. Tanken idag är att jag ska gå igenom de sista extentorna och sedan blir det nog till att plugga på mina anteckningar.

Hoppas ni får en riktigt bra lördag <3

Av Caroline - 24 oktober 2014 11:43

Utanför fönstret är det grått och regnet hänger i luften, verkligen höstigt... Lite sol hade inte skadat. Igår fick jag reda på att en bekant till mig ska åka till Costa Rica nästa vecka, blev ju lagom avundsjuk då. Jag hade ju inte tackat nej om han hade velat packa ner mig i sin resväska om man säger så, hehe. 

Fast egentligen spelar det inte så stor roll för min del om det är sol här hemma eller inte för jag ska sitta inne och plugga hela helgen. Som vanligt har vi mycket material att plugga in till tentan men vi skriver bara 5 timmar så det gäller att ha koll på var man hittar allt i lagarna för att spara tid.

 
Nu ska jag återgå till mina extentor men jag önskar er alla en riktigt trevlig fredag <3 

 

     

Strand, sol och vatten - den kombinationen hade inte varit helt fel

 

 

 


Av Caroline - 23 oktober 2014 18:15

Idag har vi varit på mässa och fått lite inspiration inför framtiden. Fast lite mer betygsångest, längtan och oro också. Juridik är ett väldigt brett område vilket är himla kul, man kan i princip jobba med vad som. Jag har börjat få känslan att jag helst vill bli advokat men vi får väl se vad som händer.

Kvällen kommer gå åt till att plugga. Under motsvarande dag och tid nästa vecka sitter jag och skriver tenta, får ont i magen bara av att tänka på det ;)

Nej nu ska jag återgå till min kära förvaltningslag. Hoppas ni får en bra kväll <3

Är man en fin advokatbyrå har man råd till fina goodiebags. De är fyllda med block, pennor, godis, flikar och såklart information. De vet vad som uppskattas.

Av Caroline - 23 oktober 2014 10:14

God morgon!
Idag är det torsdag och tentan börjar närma sig med stormsteg, usch... Fast än har vi några dagar på oss att plugga.
Idag ska jag och några vänner gå på mässa. Där kommer finnas utställare från diverse advokatfirmor, åklagarmyndigheten, myndigheter; helt enkelt alternativa arbetsgivare. Efter det blir det plugg hela eftermiddag och kvällen.

Hoppas ni får en bra dag! Kram

Av Caroline - 22 oktober 2014 22:33

Nu ikväll var jag och lyssnade på en debatt om surrogatmödraskap, också kallat värdmoder. Det är ett väldigt intressant ämne tycker jag men också väldigt svårt. Det för väldigt många svåra frågor med sig och ett väldigt problemfyllt genomförande. På ena sidan står ett par som väldigt gärna vill få barn men inte kan och på andra sidan står kvinnor som kan men som inte alltid kanske vill föda ett barn till någon annan men som av en eller annan anledning känner sig tvingade. Och mitt i allt finns barnet, eller ja det önskade barnet.
Jag tycker kanske inte att det är helt orimligt att det skulle finnas men om det ska finnas så krävs det att man tänker igenom allt väldigt noga och ser till alla olika aspekter, vilket är väldigt svårt, kanske rentav omöjligt...

Med i debatten var bland annat den kände advokaten Claes Borgström, riksdagsledamoten Barbro Westerholm och lagmannen Pia Johansson.

Jag och min kompis jag gick med började diskutera det hela och kom också in på ämnet konstgjord livmoder och att skaffa barn som homosexuell, väldigt intressanta samtalsämnen men vi konstaterade att vi inte var så insatta. Jag tycker över lag att sådana här diskussioner är väldigt intressanta och skulle väldigt gärna lära mig mer om det. Det får dock bli en annan dag för nu ska jag snart krypa till sängs efter en lång dag.
Hoppas ni har haft en bra onsdag <3

Av Caroline - 22 oktober 2014 12:18

Hej!
Under ett par veckor har församlingen jag är med i samlat in kläder och annat till hemlösa och andra behövande nu inför vintern. Vi fick in en hel del och jag hade lovat att transportera det till diakonicentralen som skulle få det. Sagt och gjort så nu vet vi att en hel del människor kommer kunna hålla värmen i vinter. Jag pratade med en av killarna som jobbar där och han sade att behovet var väldigt stort. De har fler besökare än vad de egentligen kan hjälpa och förrådet av varma kläder var nästan slut så vår insats var väldigt välkommen.

Jag har också varit på delkursens sista seminarie så nu är det avklarat och det är full fokus på tentan.
Idag blir det plugg på skolan och lite senare ska jag möta upp en vän och gå och lyssna på en debatt om surrogatmödraskap vilket ska bli mycket intressant.

Hoppas ni får en bra dag <3

Det här var insamlingen; massa jackor, koftor och annat varmt. Så bra!

Av Caroline - 21 oktober 2014 22:40

Jag tror jag är kär! Okej kanske inte riktigt (jo i min pojkvän såklart men aja whatever) men jag har åtminstone blivit väldigt inspirerad idag. Den här veckan annordnar kåren en del föredrag och aktiviteter kring skolan och idag hade de lyckats bjuda in både Björn Hurtig och Thomas Bodström, båda två väldigt skickliga advokater. De har jobbat med en del olika saker men en av sakerna de verkar ha gemensamt är att de älskar sitt jobb. Det kommer väl av yrket, men en annan sak de hade gemensamt var att båda var väldigt duktiga talare. Gud vad de fick oss att skratta men också att reflektera över viktiga saker. Detta har med andra ord varit en väldigt bra kväll.
Nu ska jag läsa det sista inför morgondagens seminarie och sedan blir det sängen.
God natt <3

Extremt dålig kvalité men här är två bilder från kvällen.

Tänk att få jobba med någon av de här två väldigt kompetenta människorna, inte illa det inte... drömma kan man...

Av Caroline - 21 oktober 2014 11:58

God förmiddag!
Idag skiner solen och jag hade inte besök av en knivhuggande man i natt. Däremot drömde jag att jag och några vänner skulle åka till Danmark på semester, lite trevligare.

Nu på förmiddagen är det plugg som gäller och i eftermiddag ska jag möta upp några vänner och gå på spännande föredrag som skolan anordnar.
Hoppas ni får en bra tisdag!

Idag lyxade jag till det och gjorde grahamsscones till frukost, så himla gott!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards