Carrolajsa

Alla inlägg under november 2016

Av Caroline - 5 november 2016 15:45

Tänkte faktiskt lite på mig själv när jag såg den här bilden hehe. Mitt riktiga namn är ju Caroline men flera, speciellt min familj, kallar mig Carro. Har ett par vänner också som kallar mig Carro men skulle nog påstå att det mest är min familj som gör det så när de väl säger Caroline låter det konstigt så både jag och andra reagerar på det. 


På låg- och mellanstadiet kallades jag Carro men på högstadiet hade vi en Karolina i vår klass och hon kallades också Karro och då majoriteten av klassen kände henne sedan innan blev det så att hon blev Karro och jag Caroline, inte mig emot. En dag stod jag dock vid mitt skåp och hörde någon säga "Carro, carro, carro" men eftersom jag inte brukade bli kallas det reagerade jag inte men när jag plötsligt ser ett ansikte framför mitt eget insåg jag att han hade pratat med mig hela tiden och han undrade varför jag inte svarade, så kan det gå när man inte kallas vid "rätt" namn hehe.



Av Caroline - 5 november 2016 09:18

God morgon! 


Hoppas ni hade en bra fredag. Min fredag bestod av seminarium, besök på biblioteket, påfyllnad av kylskåp, besök på Ikea och plugg. Jag älskar Ikea och har alltid gjort, ibland åker jag dit bara för att gå och titta även om jag inte behöver något. Igår behövde jag dock något, nämligen en skärbräda. Efter att ha varit nära att skära mig ett antal gånger kände jag att det nog var dags att införskaffa en skärbräda. Behövde även en ny handduk och lite annat smått. Var på jakt efter en smörkniv också men det lyckades jag inte hitta, får se om jag hittar det i någon annan affär... 


Idag väntar ett skypemöte och massa plugg. Har lånat en massa böcker om miljörätt så ska försöka komma igång med min uppsats i miljörätt. Här får man bara låna hem böcker över helgen och de måste vara tillbaka på måndagen innan 12 vilket är lite annorlunda jämfört vad jag är van vid så det blir väldigt koncentrerat som man kan jobba med det. Man kan självklart sitta i biblioteket med böckerna de andra dagarna men det är inte alltid man har tid till det... 


Nu ska jag förbereda mig inför mötet, hoppas ni får en fin dag. Kram! 


   

För en millisekund blev jag jätteglad när jag såg att de hade lussebullar på Ikea, detta

innan jag kom på att jag varken har frys eller ugn... Jag är inget fan av julmat eller

julgodis men just lussebullar är något som jag gillar skarpt. Får kanske åka dit igen 

och köpa och låta dem tina upp och äta alla på en dag hehe ;) 



Av Caroline - 4 november 2016 14:45


Bara för att jag är i Belgien så tar ju inte livet hemma i Sverige paus direkt och inte utbildningen heller. Jag läser ju inga kurser i Lund men jag måste fortfarande bestämma mig för vad jag vill göra nästa termin. Det lutar åt att jag ska skriva uppsats hela nästa termin men för att göra det krävs det att man har ett bra ämne. Just nu tror jag att jag kommer skriva inom ämnet migrationsrätt men har även funderat lite på familjerätt. I jakten på uppsatsämne har jag googlat runt en massa och då kommer man ofta in på diverse juristbyråer. Detta är alltid lika intressant tycker jag och det finns många olika byråer som jag hade kunnat tänka mig att jobba på. En av dem är HI Juristbyrå. De ämnesområden de arbetar med faller mig i smaken, både familjerätt och migrationsrätt och dessutom har de internationella kontakter, kan knappats bli bättre.


Jag har inte så mycket erfarenhet inom juristbranschen men om inte alltför lång tid kommer jag vara redo (åtminstone på pappret) att ge mig ut i arbetslivet och då gäller det att veta vad man vill och vad för mål man har yrkesmässigt. Man vet inte vart man hamnar men man måste ha ambitioner och det är aldrig förtidigt för att skaffa sig sådana.


 

 

Med inspiration från och tillsammans med http://www.hilaw.se/

Av Caroline - 4 november 2016 08:03


Då var det redan fredag igen. Eftersom jag bara har skola två dagar den här veckan känner jag mig helt förvirrad på dagarna men det är ju skönt att veta att det är fredag även om det inte känns som det. 


Vaknade upp med huvudvärk och värk i kroppen idag och det känns som att jag ska bli förkyld, igen. Hoppas för allt i världen att det försvinner för har varken tid eller lust till att bli sjuk nu. 


Nu måste jag iväg och handla innan skolan för det hinner jag inte sen, har en massa andra saker att göra idag. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


Friday feeling ;)

  

Av Caroline - 3 november 2016 21:28


Idag är det ju torsdag vilket innebär en lång skoldag för mig, från 9 till 20.30 Som tur är är det intressanta ämnen så de flesta timmar går faktiskt väldigt snabbt. Kom hem för en stund sedan och har jobbat lite vid datorn och ska fortsätta göra så en stund men sedan väntar sängen. Imorgon väntar seminarie i mänskliga rättigheter, handling och plugg. Busy day helt enkelt hehe.


Hoppas ni har haft en bra torsdag, kram!


Juridiska fakulteten vid Gent University

   

Av Caroline - 2 november 2016 20:16

God kväll! 


Av någon anledning har den här dagen känts väldigt lång. Jag har pluggat, städat, skickat iväg ett par mejl, tagit lite "samtal" (både i tal och skrift, både trevliga och mindre trevliga) samt förberett morgondagens middag. Nu sitter jag och försöker hitta information om dricksvatten inför en uppsats och redovisning jag ska göra och har lite mer jobb att beta av men sedan blir det sängen. Har min långa skoldag imorgon då det är torsdag men ser faktiskt fram emot att gå till skolan, ska bli trevligt att komma ut och träffa lite folk.


Hoppas ni har haft en bra dag, kram!


       Åt den här när jag var i Frankrike. Jag är egentligen inte ett fan av pannkakor men kände att jag ville köpa en crepe när jag var i Frankrike men ångrade mig ganska snabbt efteråt.

Jag hade nutella i min och det blev lite för mycket, det var god smak men helt enkelt för

mycket så kunde inte äta upp hela. Så kan det vara ;) 


Av Caroline - 2 november 2016 14:30


Det är med bilder och speciellt selfies är något man kan diskutera länge. Jag älskar att fota men är inte alls bekväm med att själv vara med på bilder för jag blir sällan nöjd. Har man en blogg krävs det bilder och det måste ju inte vara på en själv men det blir kanske lite mer personligt om det är. Tack vare ”selfie-kameran” kan man ju ta bilder på sig själv men ibland kan det ju krävas att någon annan tar bilden. Jag ogillar att be andra ta bilder, mest på grund av att jag sällan blir nöjd. Det finns vissa personer som blir lite irriterade om de måste ta 10 bilder för att jag inte blir nöjd och det ber jag om ursäkt för. Samtidigt borde kanske de här människorna tänka på hur det känns för mig, att vara så kritisk mot mig själv att det krävs så många bilder för att jag ska bli hyfsat nöjd. Det är inte så att jag gör det för att vara jobbig utan jag mår på riktigt dåligt om jag ser en bild på mig själv som jag inte gillar. Detta är något som till stor del har sin grund i min barndom och den behandling jag fick utså från vissa men även i samhällets ideal. Jag är inte den som påverkas av ideal på så sätt att jag måste se ut som alla andra men vissa saker påverkas man av omedvetet tror jag, vare sig man vill eller inte. Vi lever i ett samhälle där allt ska dokumenteras, publiceras och bedömas. Jag säger inte att man inte ska göra det, jag själv är ju en del av det hela och bidrar till allt utan det jag menar är att man kanske ska tänka en extra gång innan man suckar för att man behöver ta en extra bild på en person. Det är förmodligen inte så att personen gör det för att vara jobbig utan det finns förmodligen många tankar bakom det hela… 


 
Exempelvis skulle vi ta en bild på oss själva till vårt studentkort här i Belgien.

Lätt för vissa men för min del tog det tre dagar att få till en bild som jag 

ansåg fick duga... 


Av Caroline - 2 november 2016 08:47

God morgon!

Idag hade jag hoppats på sovmorgon då min kropp är helt slut efter de senaste dagarnas äventyr men så blev det inte. Kl. 7 vaknade jag och kunde inte somna om, typiskt... Istället blev det till att gå upp och kicka igång dagen. Idag ska jag bara vara hemma och plugga vilket är lika bra då jag har ont i kroppen så att röra sig är mindre kul just nu hehe. Har en lång lista på saker som ska göras idag så är lika bra att sätta igång. Hoppas ni får en bra dag, kram!


Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards