Carrolajsa

Alla inlägg under november 2016

Av Caroline - 16 november 2016 18:54


Något som jag tycker är viktigt är miljön, något alla borde tycka enligt mig. Det finns många saker man kan göra för att engagera sig i kampen mot en bättre miljö, en sådan sak är att investera i solceller. Även om vi kanske inte bor i det land med flest soltimmar så har vi ändå en hel del sol som man borde ta tillvara på. Det finns så många lösningar och jag vet någon som har det på sitt hustak men endast på baksidan av huset, himla smart om man inte vill ”förstöra” husets utseende sett från gatan. Jag kan dock tycka att man borde vara stolt över sitt engagemang för miljön! Förutom att jobba för en bättre miljö kan man även få ner sina elkostnader och det är ju aldrig fel.


Vi människor har förstört jorden och dess resurser något enormt och jag tycker att det är allas ansvar att försöka ”rädda” jorden, och oss själva, så gått det går. Det kan vara allt från småsaker till att köpa närodlat, ta bussen istället för bilden eller till större saker såsom att investera i solceller. Definitivt något jag själv vill göra på mitt framtid hus.


 
(bild från vallacom)


Med inspiration från och tillsammans med http://www.vallacom.se/

Av Caroline - 16 november 2016 12:20

Då var vi åter hemma i Belgien. På det stora hela har det varit en bra resa, dock med inslag av konstiga saker såsom att min väns hår började brinna... allt gick dock bra och det blev inga skador.

Nu ska vi äta lunch i väntan på bussen hem. Väl hemma ska jag bara lämna väskan, hämta datorn och i princip springa till universitetet för ett möte.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 15 november 2016 14:18

Då har vi besökt Auschwitz. Det är svårt att föreställa sig hur det var, det går inte. Det måste ha varit fruktansvärt och det är så svårt att förstå att människor kunde göra så mot andra människor...

Av Caroline - 15 november 2016 06:49

God morgon från Polen!

Igår hade vi en heldag i Polen men olika äventyr. Det började med att vi var på väg att missa busen till flygplatsen pga dubbelskyltning på stationen men vi hittade rätt till slut. Flyget var försenat men väl framme fick vi en bra dag. Vi gick runt i stan, åt lite, besökte museum och frös, sören vad kallt det är!

Vi avslutade kvällen på ett judiskt café innan vi kröp ner i våra varma och sköna sängar. Idag bär det av till auschwitz. Ska bli en intressant dag men förmodligen också en dag med mycket känslor.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 13 november 2016 20:39

Då var snart den här veckan slut. Jag har pluggat även denna dag och nu är jag klar med allt jag behövde göra den här helgen så det är skönt. Har till och med hunnit lite mer och det skadar ju inte... Nu blir det dock snart sängen för ska upp snart igen, klockan ringer nämligen runt 1 i natt. Egentligen är det knappt lönt att sova men ska försöka få till någon timme för vi ska vara igång hela dagen imorgon, vi ska nämligen till Polen :) 


Målet med resan är Auschwitz men Krakow verkar vara en väldigt fin stad så det finns nog mycket att hitta på. Vi är fyra som åker och vi kommer nog ha fullt upp. Vi landar imorgon vid 11 och är åter i Belgien på onsdag vid 11 så det blir en lagom trip. 


Hoppas ni får en bra start på veckan, kram! 

Av Caroline - 12 november 2016 13:23


Hej svejs! 

Då var det lördag på riktigt, till skillnad från min föreställning igår. Jag och en vän hade egentligen planer på att åka iväg till en grannstad idag men dessvärre fick jag ställa in det för jag mår inte så bra. Är helt matt i kroppen, har huvudvärk och halsont, typiskt. Istället blir det till att vara hemma hela dagen och plugga. Har en del att göra så det var nog lika bra att jag stannade hemma. Ska dock försöka orka mig ut om en stund och handla lite...

 

Hoppas ni får en bra lördag, kram!


   

      


        

Var ute på en kvällspromenad i kylan igår, kallt men skönt!



Av Caroline - 11 november 2016 11:04


God förmiddag! 


När jag vaknade var jag, i ett par minuter, övertygad om att det var lördag. Idag är det nämligen en helgdag här i Belgien så vi är lediga. Inte för att jag inte tycker om skolan men det är väldigt passande att vi är lediga just idag för jag har megamycket att göra. Känns skönt att ha tre dagar framför sig då man bara kan beta av en massa saker. Dessutom är vi några som ska ut och resa en sväng i nästa vecka så måste förbereda nästa veckas plugg också. Vi ska nämligen till Polen ett par dagar.


Ämnen som jag ska jobba med idag är miljörätt, mediarätt och externa relationer. Har presentationer i alla tre ämnen så det är en hel del att förbereda.


Hoppas ni får en bra fredag, kram!  


En bild från Lille. Ser inte såhär fräsch ut nu kan jag säga hehe.

Har nämligen kletat in håret i medel som ska ge håret lite näring ;)

   

Av Caroline - 10 november 2016 22:33


God kväll mina vänner :) 


Idag har det blivit skola och plugg i princip hela dagen. Min sista lektion var inställd idag så slutade vid fyra vilket var skönt. Satt dock i biblioteket en stund och pluggade innan jag begav mig hemåt. Väl hemma slängde jag i mig mat lite snabbt innan jag skulle skynda mig iväg igen för att tvätta och handla. Jag hann allt jag skulle så nu luktar det gott i rummet från tvätten som hänger på tork. 


Håller på att förbereda en presentation just nu som jag ska ha den 24 november. Det går framåt, om än långsamt. När man bara får prata i 10 min men har mycket att säga så blir det svårt. Ska plugga en stund till innan det blir sängen. Har ingen lektion imorgon så det blir plugg hela dagen. Känns skönt för högen med saker jag måste läsa är väldigt hög... 


Hoppas ni har haft en bra dag, kram!


  True words... ;) 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards