Carrolajsa

Alla inlägg under november 2016

Av Caroline - 21 november 2016 14:30

Det här är så jag. Jag har inte bara svarta kläder men det går sällan en dag utan att jag har svart på mig. Kanske inte så konstigt eftersom svart ändå passar till allt och jag tycker att man känner sig lite med "seriös" och uppklädd när man har svart på sig. Lite mindre bra på sommaren dock om ens garderob till 80 % består av svarta kläder, kan bli lite varmt om det är gassande sol ute... Allt har sina för- och nackdelar.  

Av Caroline - 20 november 2016 15:00

 

True words...


Av Caroline - 20 november 2016 10:20


God förmiddag! 


Idag vaknade jag upp till halv storm här i Ghent. Man hör hur vinden riktigt viner utanför fönstret och då bor jag ändå ganska skyddat för jag har två relativt höga hus runt mig. Saker flyger och far lite här och var och jag kan höra metallpapperskorgarna klinga när de faller mot asfalten, glad att jag inte behöver gå ut idag. Istället ska jag bara sitta inne och plugga, känns helt okej en dag som denna. Ska öva presentationer och skriva uppsats. 


Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 

Idag är det delvis miljörätt som gäller. 



Av Caroline - 19 november 2016 22:32


God kväll! 


Idag har det varit plugg hela dagen. Var ute en sväng innan för att skriva ut mitt manus inför min ena presentation men annars har jag varit hemma på mitt rum hela dagen. Har ju två presentationer nästa vecka, en individuell och en i grupp. Den i grupp är på tisdag och jag tog (av någon anledning) på mig ansvaret att göra själva power point presentationen. Även om det är extra jobb så valde jag att göra det för då vet jag att det blir gjort i tid, kontrollfreaket i mig kommer in. Alla har dock så olik smak när det gäller power points så hoppas resten av gruppen är nöjda med vad jag har gjort. 


Nu ska jag öva presentationer en stund innan det blir sängen. Hoppas ni haft en bra lördag, kram! 


  Det eviga problemet med att man vill säga för mycket...



Av Caroline - 19 november 2016 19:15

Såg den här bilden häromdagen och tänkte direkt på en gammal vän till mig. När vi var yngre var han smått överviktig och jag lite underviktig så han tyckte att han kunde ge mig lite. Han var ganska seriös (klart han förstod att det inte gick men ändå) för han var ganska bekymrad när det gällde mig ibland, gulligt ändå haha. Det hade dock varit väldigt bra om det gick, så många överviktiga som inte vill annat än att gå ner i vikt och så många människor som är undernärda och svälter till döds. Tänk om det fanns en enkel lösning på detta problem... 



Av Caroline - 18 november 2016 21:36


Bara för att jag hyllade vädret igår så snöade det idag... Det var snöblandat så det stannade inte kvar men ändå, fick lite utav en chock när jag tittade ut för det kom från ingenstans. Jag kände bara blä men fick direkt ett sms där min kompis var överlycklig hehe. När jag kom hem träffade jag på en av killarna i min korridor som också var lite uppspelt för det var andra gången i hans liv som han såg snö (han kommer från Portugal) så han var glad att det hade kommit. 


Idag har det bara varit seminarium och plugg. Har jobbat på mina presentationer så nu börjar det så smått likna något. Kommer fortsätta en stund till och sedan blir det till att fortsätta imorgon. 


Hoppas ni får en trevlig helg, kram! 


  Den här bilden tog jag när vi flög till Krakow. Det är moln men skulle lika bra kunna vara snö. 

En bra fråga är dock vad den lilla högen är, ser ut som resterna av en snögubbe ;) 



Av Caroline - 18 november 2016 08:55


God morgon! 


Känns som att det precis var fredag, eftersom vi var iväg tre dagar den här veckan har veckan gått snabbare än vanligt, om det ens är möjligt hehe.


Igår blev det skola och plugg hela dagen. Har två stora presentationer nästa vecka så har att hitta på. Idag väntar seminarium om minoriteter vilket ska bli väldigt intressant och sedan blir det plugg resten av dagen. Har så fruktansvärt mycket att göra de kommande månaderna (eller ja det har jag haft hela tiden...) så nu kommer i princip alla dagar gå åt till att plugga. Även om jag valde att läsa typ alla jobbiga kurser som finns på detta universitet är jag ändå nöjd över mitt val för det är mycket lättare att sitta och jobba med något hela dagar som man faktiskt är genuint intresserad av istället för att göra det bara för att man måste...


Nu ska jag bege mig ut i regnet och gå till skolan. Hoppas ni får en bra dag, kram!


   

Av Caroline - 17 november 2016 12:31

Hej!

Då var ett av dagens ämnen avklarat och två återstår. Vi slutade lite tidigare på miljörätten så ska gå en sväng för att få lite frisk luft. Men vilken skillnad det är på vädret i Gent jämfört med Krakow. Jag höll på att dö av kyla i Polen. Jag var beredd på kyla men inte så kallt. Egentligen var det inte superkallt, typ mellan 1 och 3 plusgrader kanske, men än så länge har det knappt varit så kallt i Gent. Ett par dagar var det kallt men annars är det tillräckligt "varmt" för att ha en tunnare jacka om man har tjock tröja under (och vantar och halsduk). Min kropp är inte så förtjust i kyla utan blir väldigt stel och öm så det var skönt att komma tillbaka till Belgien. Dock saknar jag värmen och sängen i lägenheten i Krakow, det var väldigt mycket bättre än vad jag har här i Gent. Livet är inte lätt hehe.

Nu måste jag fortsätta med min skoldag. Hoppas ni har en bra dag, kram!

Såhär såg det ut när vi kom till Auschwitz, allt var vitt av frost...

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards