Direktlänk till inlägg 23 november 2014
Något som jag tycker är väldigt kul men som jag inte gör så ofta är att baka och laga mat. Eftersom jag fortfarande bor hemma har jag turen att ha en pappa som lagar mat de flesta dagarna. För även om jag tycker att det är kul så tar det sin lilla tid och den tiden kan jag lägga på annat. Den här helgen har jag dock lagat mat och testade på två nya rätter. Igår blev det pastagratäng och idag kenyainspirerad gryta. Jag tycker det är kul att göra rätter som innebär att man kan blanda i vad man vill. Eftersom det bara är jag som ska äta gör det inte så mycket om det inte blir superbra första gången utan man kan prova sig fram. Nu blev det faktiskt gott båda gångerna och det blev mycket mat så nu har jag lagt in det i frysen så man bara kan plocka fram och värma sen, perfekt!
I pastagratängen blandade jag i princip bara i vad jag hade. Det blev pasta penne, broccoli, purjolök och champinjoner och sen äggstanning och ost på det.
När jag var i Kenya i mars köpte jag med bönor med, green grams kallas dem. Jag har dock inte använt dem förrän nu. Jag blandade med purjolök, pressad vitlök, tomat och morot. Till hade jag ris och det blev himla gott och det kändes nästan som att jag satt nere i matsalen på barnhemmet och åt. Förutom att Anastasias (barnhemmets köcksflicka) var godare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|