Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2016

Av Caroline - 9 januari 2016 20:04


God kväll! 

Idag har det blivit en del plugg. Ska ju som sagt ha en opponering nästa vecka och då ska jag ha läst en uppsats och ge feedback till författaren. Det är inte det lättaste man kan göra men det går framåt åtminstone. Har även uträttat ett par ärende idag. Var tvungen att reklamera en sak jag hade köpt samt, handla ny kalender, skriva ut biljetter och växla pengar. Bortsett från packningen är allt annat klart nu så det känns bra. Vi är inte borta så länge så det lär inte behövas alltför mycket i väskan. Måste dessutom ha plats i väskan på hemvägen för jag hoppas på att Budapest ska bjuda på lite bra shopping ;)

Nej nu ska jag fortsätta skriva på min opponering. Som tur var fick jag en intressant uppsats att läsa så det underlättar ju arbetet något. Hoppas ni har en bra lördag, kram! 


Av Caroline - 9 januari 2016 12:34


Äntligen är det klart, på tisdag åker vi till Budapest. Jag och min pojkvän har pratat om att boka en resa ganska länge nu men det har aldrig riktigt passat med skola och jobb och annat men nu så. Vi blir bara bort två nätter eftersom jag har min opponering nästa vecka men två nätter är bättre än inget. Ingen av oss har varit i Budapest innan så det känns lite extra kul. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på men det blir nog inte så svårt att roa sig där. Jag hoppas dock på plusgrader och fint väder. Hur som ska det bli väldigt skönt att komma iväg. Nu måste jag bara få ihop min opponering innan dess så att jag kan lämna plugget hemma. Men nu har jag något att se fram emot så då blir det andra lite roligare att ta tag i. Jag hoppas ni får en trevlig lördag, kram! 

Av Caroline - 8 januari 2016 13:52


Hej, hoppas allt är bra med er denna fredag! Jag tycker inte alls det känns som fredag, är helt förvirrad på dagarna... Igår hade jag åtminstone en väldigt trevlig dag. Jag och min pojkvän hade en mysig eftermiddag på stan. Det blev lite shopping (för min del), fika och jag testade glasögon. Behöver nya men har så svårt för att bestämma mig... På kvällen insisterade min pojkvän att vi skulle fira att jag hade lämnat in min uppsats så han gick iväg och handlade vin sådär en vanlig torsdag medan jag lagade mat. Sedan blev det film innan jag däckade av utmatthet hehe. Nu sitter jag dock på skolan och ska ta tag i min opponering. Efter en sådan här uppsats ska man nämligen läsa en annans uppsats och ge typ feedback på den så det ska bli intressant. Vi har verkligen skrivit om väldigt olika ämnen så det ska bli kul att lära sig en massa nya saker. Nu måste jag dock fortsätta för har lite annat som jag också måste få gjort idag. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


  Gårdagens middag :)




  Dagens frukost, kände för att lyxa till det så idag gjorde jag scones, såååå gott! 



Av Caroline - 7 januari 2016 10:20


God förmiddag! 

Som väntat blev det inte mycket sömn i natt men så kan det vara. Har haft en lugn morgon här hemma med frukost framför tv:n, fix vid datorn och lite städning. Har till och med hunnit fixa naglarna, känns som värsta lyxen hehe. Har lite saker att göra här hemma men sen ska jag förmodligen bege mig in till stan för att uträtta några ärenden. Känner mig dock inte superlockad av att gå ut i kylan... Hoppas ni får en bra dag, kram! 


Av Caroline - 6 januari 2016 23:10


Herregud säger jag bara! Efter lite mer än två månaders arbete är det nu nästan över, min kandidatuppsats är inlämnad. Förutsatt att man blir godkänd återstår nu endast ett uppsatsseminarium innan grundutbildningen är över. 3 år har snart passerat, känns väldigt konstigt... Den här dagen har varit väldigt ansträngande. Jag har typ pendlat mellan hopp och förtvivlan. Ena sekunden har jag velat slänga datorn i golvet för uppsatsen har känts så dålig för att sedan i nästa sekund känna att om jag gör några justeringar kommer det ändå bli helt okej. Låter lite mentalt instabilt hehe. Hur som helst är den inskickad nu och nu kan jag inte göra mer. Är inte överdrivet nöjd men så är det alltid, man känner alltid att man hade kunnat göra bättre. Nu ska jag försöka sova, något som dock inte kommer vara det lättaste. Hoppas ni har haft en bra dag, god natt! 


 

Av Caroline - 6 januari 2016 14:15


Att sammanfatta ett helt år är inte lätt. På 365 dagar hinner det hända mycket. Jag vet knappt var 2015 tog vägen. På ett sätt känns det som att det var längesedan årsskiftet 2014/15 men samtidigt vet jag inte riktigt vad jag har gjort under året. Det har blivit mycket plugg. Jag har tagit mig igenom termin 5 och (snart) 6 på juristprogrammet och läst en kurs i vittnespsykologi. Det har blivit en del jobb vid datorn, i matbutiken och med organisationen. Min pojkvän har kommit hem från utbytesstudier, åkt igen för att tillslut komma hem igen. Det har hänt mycket inom familjen, både bra och mindre bra saker. Jag har fått nya vänner och jag har lärt mig mycket. Sammanfattningsvis kan man säga att 2015 var ett bra år men att jag ändå med glädje välkomnar 2016. Jag hoppas året för med sig nya bekantskaper, nya upplevelser och nya erfarenheter. Jag hoppas att 2016 blir ett riktigt bra år! 


År 2015 i bilder ;)

       

   

 

 

     

 

       

   




Av Caroline - 5 januari 2016 22:11






Typ såhär har jag gjort idag, jag åkte hem till min pojkvän och bad honom läsa min uppsats. Behövde dock inte riktigt tvinga för han erbjöd sig häromdagen men ändå. Tacksam för att jag fick hans hjälp är jag åtminstone. Har lite smått uppsatsångest och börjar ifrågasätta i princip allt och skulle helst av allt vilja bränna upp uppsatsen just nu men jag får behärska mig. Ska jobba lite till ikväll men sedan blir det till att sova på saken. Imorgon är det inlämning så behöver vara tillräckligt pigg för att orka med de sista ändringarna imorgon. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 

Av Caroline - 5 januari 2016 13:48


Nu lagom till att jag behöver gå ut, då kommer både kyla och snö. De kunde inte ha kommit tidigare, under en tid då jag inte behövde gå ut?! Jag tycker snö är fint att titta på men jag vill helst inte behöva gå ut i det hehe. Men idag hade jag planerat att åka till skolan så det var bara till att ta på ett par extra strumpor och en extra tröja och bege sig ut. Har suttit på skolan hela förmiddagen och jobbat med uppsatsen. Varje gång jag läser igenom den hittar jag nya saker jag måste ändra. Tur jag hittar dem men känns som att det aldrig tar slut... Nu ska jag köra ett sista ryck innan jag tar en paus. Känner att jag behöver lite frisk luft till hjärnan så att den orkar fortsätta jobba sen ;) 

Hoppas ni får en bra dag!


 
Morgonens vita utsikt...






Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards