Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2016

Av Caroline - 15 januari 2016 13:25


Då var opponeringen avklarad! Förutsatt att min uppsats blir godkänd är jag nu klar med termin 6 vilket innebär att grundutbildningen är klar. Jag har tekniskt sett en kandidat i rättsvetenskap och om 1,5 år har jag en juristexamen. Känns galet att de här tre åren har gått så snabbt. Stundtals har det varit jobbigt, till och med väldigt jobbigt, men det har också varit fantastiskt kul, utmanande och lärorikt. På måndag börjar jag min första fördjupningskurs och jag ser verkligen fram emot att läsa ännu mer juridik, nu på lite mer avancerad och fördjupad nivå. Future here I come ;) 



Av Caroline - 14 januari 2016 20:16


Sedan några timmar tillbaka är vi åter på svensk mark. Tråkigt nog var vårt flyg försenat på vägen hem också. Det var dock typ bara 1,5 timme så vi överlevde men ändå. Flygresan gick bra, jag sov en hel del och pluggade lite också. Väl hemma i Sverige blev vi inte så glada av att se snö och inte heller känna kylan. Budapest är inte varmt direkt, bara några grader varmare än här, men vi hade sol nästan hela dagen igår och det kändes vårigt i luften så att mötas av vinter var ju inte riktigt lika kul. Väl hemma blev det lunch på centralen innan vi åkte hem på vars ett håll. De senaste timmarna har jag suttit och förberett morgondagens opponering men är snart klar. Skönt är det för är så himla trött. Har blivit sena kvällar och tidiga morgnar de senaste dagarna och det börjar kännas. Hur som helst har det varit en väldigt mysig resa och Budapest är verkligen en fin stad <3 


 
En bild från gårdagen när vi gick runt i staden och tittade på massa fina byggnader. Det är verkligen en fin stad! 


     

Högt där ovan molnen... ;) 



Av Caroline - 12 januari 2016 21:49


God kväll!
Nu är snart första dagen i Budapest över. Idag har vi mest gått runt och tittat, varit på ett shoppingcenter, ätit och bara tagit in atmosfären. Flyget var lite sent på vägen hit men vi har ändå hunnit med en del så det känns skönt. Imorgon har vi en heldag så då hoppas vi på att hinna se en massa saker. Vi har nästan precis kommit tillbaka till hotellet efter en middag ute på stan. Åt något av det godaste jag någonsin har ätit, en mozarellafylld ravioli i parmesansås, gudomligt gott! Nu blir det dock lite avslappning i vårt privata (!) jacuzzi. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 12 januari 2016 07:51


Då sitter vi äntligen på flygplatsen! Hittills har allt gått smidigt, knappt någon kö här så vi kom igenom allt direkt och nu sitter vi och äter frukost. Vårt plan verkar bli lite försenat vilket är tråkigt men vi hittar säkert på något att göra. Jag har inga problem med att roa mig på flygplatser, efter att ha rest en hel del själv blir man ganska bra på det hehe. Nu ska vi äta upp innan det blir en tur i affärerna. Ha det fint!


Av Caroline - 11 januari 2016 13:30


Just nu är jag så himla sugen på att flytta. Tänk att få bo i en ny stad, lära känna nya människor och få vara i nya miljöer. Eftersom jag pluggar i Lund är jag ganska fast där just nu men när jag är klar har jag inga problem med att flytta. Hittar jag eller min pojkvän jobb utanför Skåne har jag inga problem med att röra på mig. Det är dock inte alltför jobbigt att bo i Skåne för det finns väldigt många fina ställen här. Ett ställe som är väldigt fint, kanske speciellt på sommaren, är Ängelholm. Jag har spenderat ganska mycket tid där med anledning av jobb och vänner och gillar staden mer och mer. Just nu kan jag inte flytta men i framtiden hade jag kunnat tänka mig att bo där, ett sommarhus vid vattnet hade ju inte skadat hehe. Även om jag inte ska flytta just nu älskar jag att sitta och titta på mäklarsidor och känna inspirationen flöda. Det finns väldigt många sidor som visar bostäder men jag satt och tittade på Melin Förvaltning AB innan idag och där fanns en del. Det är alltid lika trevligt att se hur andra har det, på så sätt får man också lite inspiration till sitt eget hem och inspiration är ju aldrig fel!


Med inspiration från http://melinforvaltning.se/


 
Ängelholms fina kyrka :) 



Av Caroline - 11 januari 2016 09:46


God morgon! 

Idag har jag fullt upp. Först och främst ska jag göra klart opponeringen, är nästan klar så det borde inte ta alltför lång tid. Sedan blir det till att packa, städa klart och fixa lite saker vid datorn. Vi måste åka tidigt för planet går 8.20 och det tar ju alltid lite tid att ta sig till flygplatsen och checka in och allt. Är supertaggad på att komma iväg! Även om vi bara är borta i två dagar känns det skönt att få hitta på något annat för en gångs skull, något som inte involverar plugg och vanliga rutiner. Nu måste jag sätta igång så jag hinner med allt. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


Av Caroline - 10 januari 2016 21:18


Idag har jag varit i ett mys-mood hela dagen. Har gått runt i mjukiskläder, osminkad och ofixat hår hela dagen. Har pluggat en hel del så är nästan klar med opponeringen vilket känns skönt. Har även hunnit städa garderoben samt börjat packa vilket också känns väldigt skönt. Har lite städning kvar och har inte helt bestämt vad jag ska ha med mig för kläder på resan (samma problem varje gång...) men jag har hela morgondagen på mig så det är ingen fara. Nu ska jag fortsätta städa så att jag hinner sova några timmar innan det är dags att gå upp igen. Hoppas ni har haft en trevlig helg, kram!


 



Av Caroline - 10 januari 2016 10:11


God morgon! 

Det var typ omöjligt för mig att somna igår, tror klockan var 2 sista gången jag tittade på klockan. Det enda jag gjorde var att vända och vrida på mig, så irriterande. Får kanske skylla mig själv lite för jag sov en bra stund på eftermiddagen på grund av extrem huvudvärk men ändå. Hur som helst inledde jag den här dagen med en promenad i blåsten sedan en dusch följt av frukost så nu är jag redo att kicka igång den här dagen. Ska mestadels plugga idag och förhoppningsvis blir jag klar med min opposition. Planerar även hinna med att städa min garderob för det behövs verkligen...

Hoppas ni får en bra söndag, kram! 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards