Carrolajsa

Alla inlägg under mars 2016

Av Caroline - 12 mars 2016 14:20

Hejsan vänner!

Då var det lördag. Jag har ägnat den här dagen till jobb. Chefen hade problem och då tycker Caroline in hehe. Eftet att ha sprungit runt i sex timmar är jag nu lagom trött, huvudvärken har inte gett med sig än utan fortsätter plåga mig men så kan det vara. Ska inte vara så fysiskt aktiv resten av dagen utan det blir plugg och melodifestivalen, känns lagom jobbigt. Hoppas ni får en trevlig dag. Kram!


Var och fikade med en vän igår och sedan hamnade vi på en pub med en kall cider, trevligt med sådana vändningar. Fick en enorm bit kladdkaka när vi fikade (lämnade nästan halva) så det behövdes ingen middag efter det. Mäktigt men såååå gott ;)

Av Caroline - 11 mars 2016 13:39


Det är fredag och det är sol, svårt att toppa det. Bortsett från att jag har en extrem huvudvärk som inte vill ge med sig så känns det som en bra dag. Har pluggat hela förmiddagen och nu väntar föreläsning följt av en fika med en vän. Det börjar närma sig tentavecka vilket innebär typ noll socialt umgänge så det gäller att trycka in så mycket som möjligt nu innan hehe. Jag hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 10 mars 2016 21:28


God kväll! 

Idag har jag haft en lång dag. Den började med gruppmöte och seminarium. Vi pratade bland annat om ett nytt lagförslag, ett ganska dåligt sådant. Såg precis på Aktuellt och de hade ett inslag om just det förslaget, kan säga att vår kritik var inte helt uppåt väggarna för domstolar, myndigheter och organisationer har sagt liknande saker som vi gjorde. 


Efter seminariumet mötte jag upp min mamma för lunch och eftermiddagen bjöd på plugg, jobb vid datorn och ännu mer plugg. Nu blir det dock snart sängen, imorgon väntar ännu en dag med plugg och skola. 


Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


 
Det var inte lite mat man fick... 



 


Dagens läsning bestod av en proposition, inte alltid det roligaste att läsa. 




Av Caroline - 9 mars 2016 20:41


God kväll! 

Idag har jag haft en väldigt trevlig dag. Det har blivit plugg, lite jobb vid datorn och ett besök i en blomsteraffär. Den här affären är känd för sitt pyntande kring jul, påsk och Halloween. Förutom blommor finns där fiskar, kökssaker, prydnadssaker och utemöbler, så himla härligt att gå där. Lyckades dock komma därifrån utan att handla något. Hittade väldigt många fina saker men har inte plats till mer här hemma utan får vänta tills jag flyttar. Vi fick även till årets första fika utomhus. När solen sken var det riktigt skönt ute, nu hoppas jag att det blir vår på riktigt!


Nu ska jag plugga en stund till och sedan blir det sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


 
Efterlängtad morotskaka ;) 



   

Dagen slutade som den började; med starkt lysande sol. 




Av Caroline - 9 mars 2016 10:26


God förmiddag!

Igår hade jag en lång dag som bestod av två föreläsningar, ett gruppmöte, plugg och ett annat möte. Dagen flöt dock på bra och avslutades med mer plugg hemma hos min pojkvän. Med tanke på vilken dag det var igår hade vi passande nog en föreläsning med en väldigt intressant och duktig kvinnlig advokat, väldigt trevligt. 


Idag väntar plugg och träff med en vän. Vi ska eventuellt på utflykt till en blomsteraffär som har väldigt mycket mer än blommor så det blir nog trevligt. Nu ska jag plugga lite innan jag blir upphämtad. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 
Fick fina tulpaner igår <3 



 
Att vakna upp till det här är så skönt, solljus som gör rummet gult och ljust. Nu är det dock gråare än gråast utanför fönstret men man kan inte få allt här i livet. 




Av Caroline - 8 mars 2016 10:00


Idag är det internationella kvinnodagen. Många tycker att den är en onödig dag och att det är löjligt att kvinnor har en egen dag. Även om jag inte kommer göra något speciellt idag så tycker jag att dagen fortfarande kan fylla en funktion, tyvärr. Hur gärna vi än vill så är inte vårt samhälle jämställt. Det har på vissa sätt blivit bättre men det är fortfarande inte bra. Att kvinnor ska behöva kämpa hårdare än män för att uppnå vissa saker, att kvinnor i vissa sammanhang anses vara mindra kvalificerade än män, att män och kvinnor fortfarande tilldelas egenskaper baserat på kön osv är inte ok i Sverige 2016. Det är inte ok någon gång, någonstans. Alla är vi lika mycket värda, oavsett om vi är man eller kvinna. Som sagt kommer jag inte göra något extra den här dagen men jag tänkte uppmärksamma några officiella kvinnor som jag tycker är sådär lite extra coola. Som ni kommer se är det en salig blandning och jag inte lagt vikt vid parti, uttalande, snedsteg eller annat utan mest valt dem för att de är drivna, målmedvetna och på sina vis bra förebilder. 


    

Av Caroline - 7 mars 2016 12:00


Något som jag tycker är himla kul är inredning. Det behöver inte vara så stora saker utan en ny tavla, ny filt, nya ljusstakar eller nya kuddar kan göra mycket med ett rum. Att gå i inredningsbutiker är väldigt inspirerande tycker jag och kan lätt gå där i flera timmar. Att ändra inredningsdetaljer innebär inte så stora förändringar, åtminstone inte jämfört med tapetsering. Jag tapetserade här hemma för ett par år sedan och minns hur mycket beslutsångest jag hade. Jag var runt i en massa butiker och tittade, jämförde och försökte föreställa mig hur det skulle kunna se ut på plats. Jag minns också att jag tyckte det var lite stressande att behöva göra allt detta i butik. Att tapetsera om är ju inte något man gör varje dag precis. Nu lär det väl dröja ett tag innan jag ska tapetsera om igen men jag blev glad över att se att det numera finns hemsidor med tapeter. På så vis kan man sitta hemma i lugn och ro och titta, föreställa sig och panera. Man slipper stå i en butik med massa andra människor och bestämma sig på studs, himla bra tycker jag. Blev själv lite sugen på att tapetsera om nu men det får nog vänta tills jag flyttar…


I bakgrunden syns min fina tapet :)

  


Med inspiration från och tillsammans med http://b-w.se/

Av Caroline - 7 mars 2016 09:48


God förmiddag!

Då var en nya vecka igång. Idag väntar plugg och föreläsning. Ska även göra min sedvanliga veckoplanering. Jag är en person som gillar att ha saker och ting strukturerade, listor och scheman gör mig lite lugnare hehe. Jag har ofta mycket att hitta på och då tycker jag att det känns skönt att ha det nedskrivet för det gör det hela mer överskådligt. Har inte föreläsning förrän i eftermiddag så nu väntar plugg hela förmiddagen. Hoppas ni får en bra måndag, kram! 



I brist på annat slänger jag upp en bild från Budapest, är såååå himla sugen på att åka iväg...





Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards