Carrolajsa

Alla inlägg under april 2015

Av Caroline - 22 april 2015 09:06

God morgon!

Idag skulle vi haft 4 timmars föreläsningar men när vi väl satt i salen kom ingen föreläsare och efter en stund får vi reda på att hon skulle ha förhandlingar i domstolen hela dagen och kunde därför inte komma. Detta innebär att jag nu har lite mer än 4 timmar att roa mig för vi har bestämt träff med gruppen i eftermiddag. Det blir till att sitta på skolan och plugga så det är ju inte så att man kommer sitta och rulla tummarna i 4 timmar men det var ju inte riktigt så jag hade planerat min dag men så kan det gå. Har en massa att läsa så det är väl lika bra att sätta igång. Jag hoppas ni får en bra dag, kram!   

ANNONS
Av Caroline - 21 april 2015 07:47

God morgon!
Det är så härligt att vakna till solen! Igår pluggade jag hela eftermiddagen och kvällen. Jag avslutade med en lång promenad på kvällen och sedan blev det ansiktsmask och fotbad under tiden jag satt och planerade veckan, det gäller att försöka effektivisera de små sakerna också.

Idag blir det föreläsningar, plugg och gruppmöte. Det kommer bli en lång dag.
Hoppas ni får en bra tisdag, kram!

Och såhär fin var himlen igår <3

ANNONS
Av Caroline - 20 april 2015 08:45

God morgon! 


Då var det dags att återgå till verkligheten igen, eller ja åtminstone min verklighet. Nu i sambad med praktiken var vi ju ute i den riktiga verkligheten men idag blir det åter till min verklighet som innebär föreläsning. Förutom föreläsning kommer det bli en massa plugg. Måste förbereda vår kommande redovisning och läsa alla tusen böcker vi har till tentan.


På tal om praktik vill jag säga att jag hade en bra vecka på förvaltningsrätten. Vi fick sitta med på förhandlingar, träffa domare, jurister, notarier, vara på föredragning samt utreda ett eget mål och presentera det. Trots att det bara var en vecka så lärde man sig mycket och det känns som att det var en nyttig erfarenhet. Alla som jobbade där var så himla snälla också och man kunde verkligen fråga vad som helst och de svara gärna på det. Ingen vet vad framtiden har att erbjuda, kanske kommer man tillbaka till förvaltningsrätten, kanske inte?  

Nu väntar snart föreläsning för min del men jag önskar er en bra dag, kram! 

Av Caroline - 19 april 2015 14:11

Hej!


Hoppas ni har haft en bra helg! Min fredag innebar konsert. Det var inte planerat att vi skulle gå utan det var så att biljetterna var min farmor och farfars men de blev sjuka så då fick jag och min pojkvän dem istället. Det är inte riktigt vår musiksmak egentligen men de var väldigt duktiga så jag tyckte att det blev en väldigt lyckad kväll. Många gånger kan det som är oväntat och oplanerat vara det som blir bäst.


Vår lördag bestod av plugg och på kvällen blev det god mat och filmmys. Jag kom hem för en stund sedan och nu blir det fortsatt plugg för min del. Måste dock hitta något ställe att sitta på för min pappa renoverar här hemma och jag kan säga att det är allt annat än tyst…


Hoppas ni får en fortsatt bra söndag <3 


   
Fredagens underhållning, verkligen sevärt måste jag säga. Av Caroline - 18 april 2015 16:00


Vikt är ett väldigt känsligt ämne för många människor, inklusive mig. När jag var liten hade jag svårt för att äta. Dels tyckte jag inte att mat smakade gott och dels mådde jag ofta illa när jag åt. Detta resulterade i att jag var ganska smal när jag var liten och var typ alltid huvudet kortare än mina vänner. Jag blev inte diagnostiserad med anorexia men hade väl egentligen ganska mycket av de ”symptom” som ofta finns vid konstaterade fall av anorexia. Jag tyckte inte att jag var så smal utan reflekterade mest över att jag var mindre än mina vänner. Det var inte så att jag inte ville äta för att jag tyckte jag behövde gå ner i vikt men det var inte heller så att jag kände vidare behov av att gå upp i vikt. Jag besökte massor av läkare, dietister och andra professionella människor och jag har blivit testad för diverse sjukdomar men det hittades inget. Under en tid besökte jag BUP (barns- och ungdomspsykiatrin) nästan en gång i veckan för att väga och mäta mig. Jag fick även dricka diverse preparat som skulle få mig att gå upp i vikt, med blandade resultat.

Den dagen jag började högstadiet ändrades hela min värld. Jag mådde mycket bättre och detta ledde till att jag började äta och gick upp i vikt. Det gick ganska snabbt och jag började växa på både längd och bredd. När jag var yngre fick jag ofta höra att jag var så liten, mager, smal och allt vad det var. Det klagades ofta på att jag inte åt och att jag var alldeles för smal. Detta fanns dock inte så mycket att göra åt saken då, jag kunde inte äta. När jag sedan började äta fick jag kommentarer på andra hållet. De sade att nu var jag inte så smal längre, nu syntes det att jag tyckte om att äta, nu började jag få lite lår och så vidare. Detta var inte kommentarer som var ägnade att få mig att må dåligt men det kan lätt bli så. Jag har alltid varit väldigt kritisk till mitt eget utseende och har aldrig varit nöjd. Att då få höra kommentarer om att man gått upp i vikt får inte direkt en att må bättre. Visst ville jag gå upp lite för att växa ikapp mina vänner men vissa människor fick det att låta som att jag hade gått upp en massa och jag började nästan känna mig tjock. Detta var under en period då man normalt växer samt att jag hade tandställning så det var väldigt mycket som hände utseendemässigt under den perioden.      


Överhuvudtaget är ämnet vikt väldigt känsligt. Vissa som är supersmala vill inte höra att de borde gå upp i vikt för de kan kanske inte gå upp, trots att de inte vill något hellre. Tvärtom kan det vara för människor som känner sig överviktiga, de vill inget hellre än att gå ner i vikt. Vi lever i ett väldigt öppet och kritiskt samhälle och det är väldigt lätt att fälla en kommentar. Men låt bli! Oavsett om det är över nätet eller i verkligheten, bara låt bli att kommentera en annan persons vikt. De tillfällen då man bör kommentera en persons vikt är enligt mig få. Det kan handla om människor som länge har kämpat med att gå ner i vikt och äntligen lyckats. Det vill så klart höra det men man får passa sig för hur man säger det. Man får akta så att det inte uppfattas som att åh vad fin du är nu när du har gått ner (till skillnad från innan då eller?).


Det behöver inte alls vara så att personen som fäller kommentaren menar något illa men personen som är mottagare av kommentaren kan lätt uppfatta det så. Tro mig, jag vet. Trots att detta var många år sedan så går det inte många dagar utan att jag tänker på min vikt. Har man en gång varit i tänket om ”smalhet” så tror jag att det är svårt att komma ur det. De krävs arbete och det är möjligt, men det tar tid. Det måste ta tid men arbetet blir inte bättre av att människor fäller kommentarer som får en att känna sig misslyckad. Det måste ta tid men tiden måste man själv finna, utan press från någon annan. Av Caroline - 17 april 2015 08:25

God morgon!
Då var det dags för sista dagen på praktiken. Det har varit en lärorik praktik men det är synd att en vecka går så snabbt. Idag ska vi ha ett möte och sedan ska vi föredra våra egna mål inför två notarier så det ska bli intressant. Tänkte göra det sista finslipet på mitt mål nu.

Ikväll väntar konsert vilket var helt oplanerat men det ska bli trevligt. Hoppas ni får en bra fredag!


Av Caroline - 16 april 2015 20:15


God kväll!


Idag har varit en ganska ansträngande dag på praktiken. Vi fick sitta med under så kallade föredragningar vilket var intressant samt jobba med våra mål och sedan var det dags för förhandling. Idag fick vi sitta med på en LVU- förhandling, alltså tvångsomhändertagande av barn. Jag kan ju inte säga vad det handlade om men av namnet att döma kan man tänka sig att det kan bli jobbigt. Att sitta och lyssna på berättelser om hur personers relationer inte fungerar som de ska eller berättelser om hur man tycker och önskar att det skulle vara, det är ganska jobbigt. Ännu jobbigare blir det när det är barn inblandade.  Vi vet ju inte hur målen slutar eftersom överläggningen sker bakom stängda dörrar men jag hoppas att vi kan hitta domen sedan för det hade varit intressant att läsa utgången i samtliga mål som vi har närvarat vid. Se om man har haft rätt känsla eller inte.


Nu ska jag jobba lite med mitt eget mål sedan ska jag ut på en powerwalk tänkte jag, känner att jag behöver röra på mig ;) 

Av Caroline - 16 april 2015 18:00


I måndags fick vi ett riktigt mål tilldelat oss som vi fick i uppgift att utreda den här veckan. Det handlar om personer som söker ekonomiskt bistånd på olika sätt. Man kan tycka att det inte borde vara så svårt att avgöra om en person ska få pengar eller inte, antingen har man pengar eller inte. Det är dock inte så lätt utan det är väldigt många olika faktorer som spelar in. De målen vi fått är nog av lite enklare beskaffenhet men det innebär ändå inte att de är enkla, speciellt inte om man inte själv har praktisk erfarenhet. Man märker dock när man sitter och jobbar så som vi gör nu att man kan ändå en del juridik. Trots att ingen står framför mig och säger vilka lagar jag ska tillämpa eller vilka fall jag ska läsa så hittar man ändå den information man behöver och man kan ändå föra de resonemang som krävs för att lösa uppgiften. Med det sagt så menar jag inte att det jag har bestämt att ”döma” är rätt men jag vet ändå att jag för resonemang om rätt saker och det känns ganska skönt. Våra ”domar” ska ju inte användas till något utan det är bara till för att vi ska få testa på och för att vi ska lära oss. Vi ska presentera detta för några notarier imorgon och det ska bli intressant att höra hur fel man har tänkt (förhoppningsvis har man tänkt lite rätt också hehe).

Fortsättning följer… 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

44 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carrolajsa med Blogkeen
Följ Carrolajsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se