Carrolajsa

Alla inlägg under april 2015

Av Caroline - 15 april 2015 20:04


Då har jag landat efter en lång dag ”på jobbet”. Jag har redan sagt det men det är verkligen så himla intressant och lärorikt att vara på domstol. Igår fick vi som sagt vara med på en förhandling. Det rörde sig om en person som sökte asyl i Sverige men som hade fått avslag av Migrationsverket och då överklagat det beslutet. Jag kan tyvärr inte berätta så mycket om målet men jag kan säga att det var ganska tufft att sitta med. Att få del av personens berättelse var ganska jobbigt för rent medmänskligt sätt vill man bara säga att ”klart du kan stanna”. Där kommer dock det svåra med juridiken in, man måste tänka enligt lagen och inte enligt hjärtat. Domen meddelas kanske om några veckor, beroende på hur mycket domstolspersonalen har att göra men det ska bli intressant att läsa när det väl är klart.


Idag har vi också varit på förhandling men idag var det ett skattemål. Vi läste ju skatterätt så sent som förra terminen så man kom ihåg ganska mycket vilket gör det extra intressant för då vet man vad man ska lyssna efter, vilka rekvisit och omständigheter som personen/företaget måste uppfylla osv. Skatt kan låta tråkigt och det tyckte jag också till en början men när man får se det såhär mer i praktiken tycker jag faktiskt att det var intressant.


Man är sjukt trött när man kommer hem. Dels beror det på att man är aktiv ganska många timmar, är hela tiden på helspänn för det finns så mycket att lära och dessutom sitter man inne hela dagarna. Bara för att vi praktiserar den här veckan innebär det inte att man kan lägga plugget åt sidan (åtminstone inte jag) utan man måste ägna sig åt det på kvällarna, åtminstone en del. Just nu sitter jag och förebereder en kommande gruppredovisning vi ska ha i maj. Det gäller att börja läsa in sig tidigt så att man hinner med allt.

Hoppas ni har haft en bra onsdag, kram! 



Av Caroline - 15 april 2015 08:18

God morgon!
Idag är det den tredje dagen på praktiken. Det känns bra att vara här men det är synd att tiden går så snabbt. Igår hade vi en föreläsning, ett möte och vi var på förhandling. Idag blir det också föreläsningar och förhandling och det ska bli intressant. Vi börjar snart jobba så jag tänkte skriva ett lite längre inlägg ikväll och berätta lite mer.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 13 april 2015 20:19


Hej!


Hoppas ni har haft en bra start på veckan. Jag har haft en lång men väldigt rolig, lärorik och intressant dag. Klockan ringde 04.50 efter att ha fått ungefär 5 timmars sömn. Jag kände mig dock inte så trött utan hoppade upp ur sängen och in i duschen. Sedan bar det av till förvaltningsrätten! Vi började kl.8 och då blev det rundtur och introduktion. Dagen har bestått av föreläsningar, samtal och introduktion av mål vi ska hand om under veckan. Vi ska inte avgöra målen på riktigt men vi ska arbeta som om vi skulle. Det är ett biståndsmål men mycket mer kan jag inte säga eftersom det är ett riktigt mål och det råder sekretess. Det jag kan säga är att det är väldigt spännande och lärorikt men också lite läskigt. Man ska trots allt tillämpa allt det man har lärt sig och det utan att någon ger en direktiv om var man ska börja.


Jag var hemma vid 18.30 och nu är jag typ helt slut. Har jobbat lite vid datorn men nu har jag slagit på tv:n för att se ”Bonde söker fru” och tänkte också köra ett lite träningspass här hemma.


Imorgon väntar fler föreläsningar, träff med lagmannen, eget arbete och en förhandling. Med andra ord väntar ytterligare en spännande dag.   


Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll, kram! 



     

Älskar att gå runt i skjorta och kavaj! 



Av Caroline - 12 april 2015 21:42

God kväll!


Hoppas ni har haft en bra helg. Själv har jag haft en väldigt bra helg. Den har innehållt promenad, filmmys, plugg, klippning, goda middagar, lite sömn, shopping och lite jobb vid datorn. Just nu håller jag på att förbereda inför imorgon för då är det äntligen dags för praktik! Jag kommer vara på förvaltningsrätten i Malmö nu en vecka och det ska bli väldigt intressant och lärorikt. Jag håller på att ta fram relevanta lagar, måla naglar, ta fram passande kläder och packa väskan. Vi börjar kl.8 och det tar ett tag att ta sig dit så ska bege mig i sängs relativt tidigt tänkte jag.


Hoppas ni har en bra kväll, kram!  


 

Vi åt jordgubbar igår, så himla smaskigt! 



 

Var och tittade ut exakt var byggnaden ligger så att jag vet var jag ska gå imorgon :)



Av Caroline - 10 april 2015 18:00

Jag älskar att resa! Jag har inte varit på supermånga platser men har haft väldigt bra upplevelser på de platser jag har varit och jag ser fram emot att besöka fler. Min förhoppning är att jag ska resa lite till sommaren men det är väldigt mycket osäkerhet med jobb och annat så har inte bokat något än. Några platser som står högt upp på listan över drömresemål är:

  • Kenya (igen)
  • Dubai
  • Bryssel
  • Egypten
  • Kina
  • Indien
  • USA
  • Australien
  • Afghanistan
  • Marocko

Det finns många platser i vårt land som man skulle vilja besöka. Dessvärre har man ju varken tid eller ekonomi men drömma kan man och man får ju dela upp det i delar och ta ett land i taget. Förhoppningen är att det blir Kenya till sommaren så att jag kan få hälsa på ”mina” fina små barn

Bilder från några av mina äventyr, så många minnen <3 


 
Paris


   
Kenya 


 
Spanien 


 
London


  
Berlin 



Av Caroline - 10 april 2015 12:10

God förmiddag!
Då var det fredag vilket känns ganska skönt. Jag hade en väldigt trevlig dag igår. Efter skolan blev det plugg i en massa timmar och på kvällen kom en vän inom på väg hem från jobbet. Vi pratade om allt möjligt och jag skrattade så jag nästan fick ont i magen, han har alltid en massa roliga saker att berätta eller visa ;)

Idag väntar föreläsningar, plugg, en sväng till ett köpcentrum och träff med pojkvännen. Ytterligare en bra dag med andra ord.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 9 april 2015 12:18

God förmiddag!


Då var det torsdag! Eftersom måndagen var en röd dag känns det som att den här veckan går extra snabbt och man blir nästan förvirrad på dagarna. Idag är det plugg som gäller. Idag har jag bara en föreläsning men jag åkte in till skolan lite tidigare för jag hade papper att skriva ut så tänkte att då kan jag lika gärna passa på att plugga på skolan. Eftermiddagen bjuder på plugg och ikväll kommer en vän förbi en snabbis för att prata lite.


Nu måste jag fortsätta läsa så jag hinner lite till innan föreläsningen, hoppas ni får en fortsatt bra dag, kram!


Mitt hår har blivit så himla långt! Har faktiskt en klipptid nu till helgen. Ibland är jag sugen på en drastisk förändring men tror inte det blir det. Trivs trots allt i långt hår...

Av Caroline - 8 april 2015 16:23

Så skönt vädret är, solen värmer så extremt mycket! Kom precis ut från föreläsningen och blev glatt överraskad.

Idag har jag hunnit med både det ena och det andra. Började dagen men en powerwalk följt av frukost och tvätt. Sedan blev det föreläsningar och plugg. Nu väntar mer plugg samt en kväll hos pojkvännen. Hoppas ni har en bra dag, kram!

Idag har jag en favorit outfit på mig; svarta jeans, svart kavaj och en enkel men inte tråkig t-shirt ;)


Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards