Carrolajsa

Alla inlägg under november 2018

Av Caroline - 9 november 2018 21:58


Då var det fredag, skönt. Har haft en väldigt bra dag på jobb. Släckte datorn osv vid 16 men kom inte därifrån förrän vid lite i 17 för fastnade hos två kollegor på vägen ut och pratade om icke-jobbrelaterade saker, så himla trevligt! (Såklart slutade jag jobba vid 16 så fick inte betalt för att prata skit, så inte någon missuppfattar det)

Efter jobb åkte jag och hämtade ett paket och handlade mat. Väl hemma har jag lagat mat, tvättat och fixat. Nu har jag tittat på idol och återigen "blivit kär" i Bragi, så bra och charmig.

I helgen får vi se vad som händer, har inte så mycket planerat men det brukar inte vara några problem att fylla helgen.

Hoppas ni får en fin helg, kram!

Av Caroline - 9 november 2018 07:22


Såg en video med detta igår. Det var alltså denna fråga man skulle ställt sig alla gånger man har gråtit och mått dåligt hehe.

Jag önskar er en trevlig fredag!

Av Caroline - 8 november 2018 21:35


Igår hade jag en så trevlig kväll med två av mina favoriter. Vi åt och satt och pratade hela kvällen, fantastiskt. Var hemma sent men det var det värt.

Idag har jag jobbat hela dagen och sedan hämtade jag ut paket. Under kvällen har jag städat här hemma så jag slipper det i helgen.

Ska försöka komma i säng i tid idag så jag får ta igen lite sömn. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Däremot är jag väldigt trött på vårt väder, så grått och dimmigt. Längtar efter sol!

Av Caroline - 6 november 2018 21:36


Idag har varit en bra dag. Jag fick löst en del kluriga saker på jobbet och vi hade aw. Under aw:n blev det hockeyspel, pizza, vin och musikquiz - lyxigt såhär en tisdag. Nu är jag på väg hem och ska hoppa i säng direkt. Imorgon har jag en del saker som väntar på mitt bord så det gäller att vara pigg. På kvällen har jag dessutom en middag inplanerad så trevligheterna fortsätter!

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Status på hockeyspelskunskaper: ett självmål och två bra mål, helt ok för att vara jag haha.

Av Caroline - 5 november 2018 17:37


Idag har det varit grått och mörkt typ hela dagen, lite deprimerande. Tittade ut vid lite i fyra och då var det nästan svart ute, ännu mer deppigt... Tur man har haft en bra arbetsdag åtminstone hehe.

Nu sitter jag på tunnelbanan, ska åka och handla innan jag ska hem och laga mat. Börjar bli riktigt hungrig och det blir inte bättre av att en liten tjej sitter och äter ostlinsbågar bredvid mig. Det luktar inte supergott men har varit sugen på att smaka dem ett tag haha. Hon verkar tycka att dem är goda så det är kanske värt att köpa en påse. Är dock ingen chips/ostbågsmänniska så tveksamt om jag gillar dem...

Hoppas ni får en bra kväll, kram!

Tur jag fick inhämtat lite D-vitamin igår;)

Av Caroline - 4 november 2018 20:33


Då var snart helgen slut, inte mig emot för ser fram emot nästa vecka. Igår var jag iväg hela dagen och letade julklappar. Har köpt en del men har många kvar. Jag har ingen panik för det är ett tag kvar men gillar att vara ute i god tid.

Idag har jag också varit iväg för skulle lämna tillbaka ett par saker samt köpa en matta.

Under kvällen har jag städat, lagat mat och skickat lite mejl. Nu ska jag krypa upp i soffan under en filt och läsa innan jag hoppar i säng. Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Idag blev det en minst sagt lila måltid. Det var extrapris på lila potatis och morötter nu efter Halloween så då fick det bli det till middag. Ser kanske inte så gott ut men det var det hehe.

Strålande väder har vi haft!

Av Caroline - 3 november 2018 19:37

Jag fick en fråga angående hur en dag som student kan se ut. Nu är jag inte student men tänker att jag borde kunna svara ändå, efter att ha varit det i typ 6 år. Ingen dag är den andra lik samtidigt som alla dagar är likadana haha. Jag har pluggat både distans och på plats och det är ju väldigt olika. När det var distans satt jag hemma hela dagarna och pluggade för mig själv. När jag läste juristprogrammet såg dagarna lite annorlunda ut. Oftast hade vi en föreläsning per dag och ibland även ett seminarie. Vissa dagar kunde man också ha två föreläsningar och då brukade vi sitta kvar i skolan mellan föreläsningarna och plugga. För det mesta passar det mig att sitta själv och plugga men ibland kan det vara skönt att diskutera saker med andra. Efter en föreläsning, och innan beroende på tid, gick alltid åt att läsa. 

I den bästa av världar skulle man hinna renskriva anteckningarna från föreläsningen samma dag men det hann man sällan. Istället fick man läsa det man hade pratat om på föreläsningen samt titta på det som morgondagens föreläsning skulle handla om. Det finns delade meningar om det är bäst att läsa innan eller efter men för mig passar det bättre att läsa efter. Dock tyckte jag det kunde vara bra att skumma/bläddra genom i förväg det som nästa föreläsning skulle handla om så att man visste lite. 

Som student kan man vara engagerad i en massa saker, lite beroende på var man studerar. Jag hade dessvärre inte tid att engagera mig i något under min studietid. Dels hade jag mycket i skolan, extrajobb, drev en organisation, hade pojkvän och en massa andra saker jag prioriterade. 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att livet för en student kan se väldigt olika ut. Vissa perioder kan det variera, andra följer det samma mönster med föreläsning, läsning av litteratur och förberedande av seminarium. Jag har alltid gillat att pluggat och trivdes bra som student. Nu läste jag ett krävande program så hade kanske inte så mycket av ett "vanligt" studentliv men det fina med att vara student är att man kan göra lite vad som passar en. Vill man engagera sig i en massa kan man det. Vill man helhjärtat ägna sig åt studierna kan man göra det. Utöver detta får man också lära sig otroligt mycket när man pluggar vilket jag älskar. Jag kan sakna lite att plugga, även om jag har fördelen att lära mig väldigt mycket nytt på jobbet så på ett vis känner jag mig fortfarande som student. Har faktiskt svårt att förstå att jag är färdig jurist, svårt att ta in... Att plugga på universitet/högskola är en speciell tid i livet, oavsett vad man gör av det.



 

Av Caroline - 3 november 2018 14:15

Här kommer del två av historier från "förr". Enjoy ;) 

Starkaste känslan 
Dagen då man både fick höra och säga orden "jag älskar dig" är ett väldigt speciellt tillfälle. I mitt fall var första gången jag fick "höra" dessa i skrift då jag satt på flygplatsen och skulle åka utomlands. Tittade telefonen en sista gång innan jag skulle boarda och läste orden, minns att en varm känsla spred sig i kroppen. Tänk vad mycket några ord kan göra. 


Pinsam situation vid en dejt 
Detta var egentligen ingen stor grej men jag vet att jag tyckte det var jobbigt just då. Detta var en av de första dejter jag hade med denna kille och vi var bland annat och åt thaimat. Jag tycker att detta ställe har god mat men just då var jag inne i en period då jag inte kunde äta så mycket så när servitrisen kom och skulle duka av utbrister hon "men du har ju knappt ätit något, var det inte gott?!" Jag fick snabbt svara att jo det var jättegott men jag kan tyvärr inte äta mer. Här började det jobbiga, kände mig som en tjej tagen från en film där hon inte vill äta för hon vill verka smal inför killen. Det blev dock värre för när vi gick fram för att betala är det samma kvinna och då säger hon "jag kunde tyvärr inte ta bort beställningen men jag gav dig rabatt". Det var ju jättegulligt gjort av henne men där och då blev jag mest röd i ansiktet och ville sjunka genom golvet haha. Jag tror inte mitt sällskap brydde sig nämnvärt, han blev kanske bara glad att det blev billigare för han betalade haha, men jag tyckte det var jobbigt. Nu kan jag skratta åt det och tur är väl det. 

En rolig dejt

Jag har inte haft så många roliga dejter. Många trevliga och mysiga men inte roliga i meningen att aktiviteten i sig har gjort att man har skrattat. En som var ganska rolig var dock när vi var på ett nöjesfält. Då var vi visserligen redan tillsammans så det kanske inte räknas. Dock hade vi det kul och det är kul att uppleva sådana saker med en person som man inte känner helt. Det kan komma fram ganska många sidor av en person när man åker lite läskiga saker hehe.


En annan rolig dejt jag var på var en konsert. Det var killens kompisar som spelade och det var lite olika grupper som spelade, väldigt trevligt. Vi tog tåget dit men fick gå en bit för det låg inte där han trodde så på vägen hem ringde han sin pappa som fick komma och hämta oss. Killen jag träffade var på väg att sätta sig i framsätet (av vana antar jag) varpå hans pappa påpekar att jag kanske vill att han ska sitta i baksätet med mig haha. Då kopplade han nog ”situationen” så han mumlade något och skyndade sig runt bilen för att hoppa in i baksätet. Så kan det gå när ens pappa tänker ett steg längre än en själv hehe.


Jag har varken haft många förhållanden eller varit på supermånga dejter med olika personer men man har ändå hunnit med en del. Jag tycker det är viktigt att inte sätta för stor press på dejter. Man gör det för att lära känna en annan person och då kan man inte låtsas. Man måste försöka vara sig själv och slappna av, bara då kan man lära känna en människa på riktigt. Den ultimata dejten tror jag är en som innehåller någon aktivitet där man rör sig så man kanske kan slappna av lite och skratta samt en del där man sitter ner så man kan prata och bli lite mer seriösa.



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards