Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2017

Av Caroline - 11 januari 2017 22:08

Tenta 1, check! Jag överlevde, eller snarare jag dog men återuppstod under tiden… Det var en muntlig tenta och var uppbyggd så att vi hade förberett en redovisning på ca 8 min (individuellt) som vi presenterade för professorn och sedan ställde hon frågor. Jag var ganska nervös vilket hördes på rösten. Har inga problem med att prata inför folk (längre ska tilläggas för innan var det det värsta jag visste) utan tycker rentav att det är väldigt kul men så fort någon ska bedöma mig så blir jag nervös, kanske inte så konstigt. Men presentationen löpte på och jag kunde svara på alla hennes frågor men jag tyckte det var konstiga frågor för i princip alla gick ut på att hon ville veta vad jag tyckte. Jag tycker en massa och tycker att det är kul att tycka men kände inte riktigt att det var rätt frågor för fick knappt visa något av det jag kunde… Förhoppningsvis förstod hon ändå att jag kunde ämnet… Hatar examinationsmoment, osäkerheten man känner efter tar kål på en…


Efter tentan gick jag en sväng i stan för att lugna nerverna. Köpte ett par presenter och en kofta till mig själv. Kvällen har jag ägnat åt plugg och har precis skickat in en uppsats och en skriftlig inlämning, inte illa att ha hunnit avklara tre examinationsmoment på en dag hehe.


Nu blir det dock snart sängen, är himla trött efter denna mentala urladdning. Hoppas ni haft en bra dag, kram.   


Hoppas min hjärna vill vara tyst idag...



Av Caroline - 11 januari 2017 10:15


Den 11 januari 2013 kom jag hem efter två månader i Kenya. Jag blev överraskad på flygplatsen av en del av min familj och blev hur glad som helst. Jag minns också hur dåligt jag mådde första tiden efter allt jag varit med om och hade inte någon hemma som kunde relatera. Men jag hade en fantastisk upplevelse på många vis och jag har varit tillbaka två gånger. Det är ingen dans på rosor när man är där men det är onekligen ett häftigt land.




  Här är en video från mitt senaste besök, tänk så kul man kan ha med såpbubblor. 



Av Caroline - 10 januari 2017 22:10

Ibland undrar jag vart timmarna tar vägen. Idag tyckte jag det gick lite segt att plugga under förmiddagen och jag vet att jag kollade på klockan vid 11 och tänkte: va bara? Men sedan fortsatte jag och plugga och vips var klockan 16, mycket märkligt...

Idag har jag hunnit med mediarätt, miljörätt, arbetsrätt och armed conflict. Ska läsa lite mediarätt till men sedan blir det sängen. Sov väldigt dåligt i natt så hoppas på bättre lycka denna natt. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Ofta dyker sådana här bilder upp på Facebook och då känner man sig lite gammal. Minns att jag åt dessa ibland som liten och det känns som en evighet sedan hehe.

Av Caroline - 10 januari 2017 16:30


Något som jag aldrig har förstått är människors behov av att kommentera andra människors utseende. För vissa kanske det grundar sig i osäkerhet om sig själv men för vissa är det nog mer att man inte tänker. Under hela mitt liv har jag fått kommentarer om hur jag ser ut (som alla andra). Som liten hade jag svårt att äta vilket resulterade i att jag var ganska smal vilket jag fick höra jämt. När jag började högstadiet började jag må bättre och kunde då börja äta med vilket gjorde att jag började gå upp i vikt. Då fick jag istället höra att nu var jag inte så smal längre och att ”det syntes att jag tyckte om att äta” (kommentarerna kom dock från människor som var typ dubbelt så stora som mig). Var det inte vikt var det klagomål om att jag hade stora tänder, att jag hade långa fötter, för långt och tunt hår eller långa fingrar. Människorna som har sagt det här har inte haft för avsikt att såra men ibland spelar inte avsikten någon roll för det sårar ändå.


Vi får ofta höra hur vi ska vara oss själva men ändå får vi ständigt kommentarer där människor antyder att vi borde vara på ett annat sätt. Dubbelmoral delux… Jag påstår inte att det är lätt men jag uppmanar alla till att tänka en extra gång innan man kommenterar en annan människas utseende, det är bara så onödigt att göra det…  


 

Av Caroline - 9 januari 2017 22:23

Idag har det varit samma visa som alla andra dagar, plugg hela dagen lång. Har hunnit med mediarätt, miljörätt och arbetsrätt idag. Det gäller att kunna lägga in all information i olika fack så att man inte helt plötsligt börjar röra ihop skydd av minderåriga i media och rätten till att strejka i arbetet hehe, tur jag läser ganska olika ämnen ?

Nu ska jag öva igenom min presentation inför min muntliga tenta några gånger innan det är dags att sova. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Såg den här bilden innan och kunde inte låta bli att skratta lite hehe.

Av Caroline - 9 januari 2017 10:30

Jag har någon osläckbar törst efter äventyr. Att resa är bland det bästa som finns och även om jag bor utomlands för tillfället längtar jag redan till nästa resa. Eller nästa resa blir ju i februari när jag ska hem till Sverige igen men jag hoppas på att kunna komma iväg någonstans till sommaren. Var vet jag inte men några av mina drömresemål är:


- Mexico, har alltid velat åka dit och det blev ju inte bättre av att min syster fick chansen att åka dit förra året och att vår nästkusin anordnar coola resor dit. Hade jag inte pluggat hade jag åkt med direkt och förhoppningsvis kan jag det någon dag.  


- Italien, har alltid velat åka dit. Känns som att det är ett romantiskt och fint land.


- Marocko har varit en dröm de senaste åren då det ser så härligt ut. Fint väder, fina färger och häftig kultur.


- Dubai, en kombination av kultur, shopping och väder och vem vill inte ha det?


- Island: har aldrig varit där men naturen ser så himla vacker ut så det hade varit häftigt att uppleva.


- Bali: vet ett par som har varit där och att döma av deras bilder ser det helt magiskt ut!


- Australien då det känns som att detta land har mycket att erbjuda.  


Som vanligt är det brist på tid, och kanske pengar, som stoppar en men förhoppningsvis är livet långt så att man hinner med allt. 


     

Blandade bilder från tidigare resor


  

Av Caroline - 8 januari 2017 14:45

Listan fortsätter:

- Mina favoritfärger är lila och vinrött. På kläder är det dock svart och grått, typ det enda som finns i min garderob hehe.


- Jag har haft glasögon sedan jag var åtta år och min syn har knappt ändrats under dessa år.


- Jag har alltid velat flyga helikopter, hoppa fallskärm och flyga luftballong och funderar på att ”ge” mig själv något av detta i examenspresent när det väl är dags.


- Jag tycker Jessica Alba är typ den snyggaste någonsin.


- Om jag inte skulle bli jurist hade jag velat bli socionom, högstadielärare eller forskare inom medicin. Skulle jag ha ett mer ”praktiskt” yrke hade jag velat bli elektriker.


- Som liten älskade jag mjukdjur och hade hur många som helst. Ibland var hela sängen full med saker vilket resulterade i att jag bara hade en liten plats att sova på.


- Jag gillar att städa och tycker inte om när det är smutsigt runt omkring mig. Ibland kan jag till och med tycka att det är avslappnande att dammsuga.


- Jag älskar språk och har läst svenska (uppenbart), engelska, spanska, tyska och latin. Jag pluggade spanska i sju år men har dessvärre tappat nästan allt men hoppas på att kunna ta upp det igen en dag.     

                                                                       

Av Caroline - 7 januari 2017 21:50

Jag vet inte hur många gånger under denna dag som jag har trott att det är söndag. För min del ser typ alla dagar likadana ut men eftersom ni i Sverige var lediga igår kändes det som lördag då hehe.

Idag har jag pluggat hela dagen. Har fått en del gjort men när man har så mycket att göra som jag har så tar det aldrig slut. Nu börjar det dock närma sig den första tentan så nervositeten börjar krypa fram. För att pausa gick jag en sväng innan vilket var skönt, lite nytt syre i hjärnan. Nu blir det dock snart sängen för är så himlans trött. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Jag gillar inte varm choklad egentligen men idag på vägen hem köpte jag en kopp från ett ställe som jag har velat testa sedan jag flyttade hit. De använder smält choklad och man kan välja vilken "styrka" man vill ha på chokladen. Det var kul att testa men jag tyckte dessvärre inte var gott. Det var godare än vanlig men det smakade för mycket mjölk vilket jag inte alls gillar hehe. Men nu har jag åtminstone smakat ;)

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards