Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2017

Av Caroline - 25 januari 2017 19:17

Idag har jag betalt min sista hyra här i Belgien. Det är ju självklart skönt att ha någonstans att bo men att betala hyra är mindre kul, känns som att man bara kastar pengar i sjön på något vis. Jag kommer troligtvis bo i hyresrätt de närmsta åren men sedan ser jag fram emot att äga något eget. Även om det blir stora kostnader av det också känns det mer som en investering. Det som är viktigt att se till när man köper/säljer är ju att allt går rätt till, inte bara på egna planet utan också på fastighetsskötarnivå. Jag tycker att man borde kunna ställa lite krav på till exempel bostadsrättsföreningen om man anser att något inte stämmer. För att göra detta kan det dock vara bra att ha lite kunskap eller ta hjälp av någon som kan. Se till att ni utbildas eller se till att fastigheten hamnar i rätt händer vid eventuell försäljning. Detta kan dock också gälla om man bor i hyresrätt, även om man inte äger något där tycker jag ändå att man har rätt att känna sig trygg med vad som händer med huset där man har sitt hem.


Det finns många som kan hjälpa men när jag surfade runt och drömde mig bort i bostadsvärlden kom jag över Berg fastighetsutveckling, kan ju vara något att ha i åtanke om man känner sig träffad av området.


  

Med inspiration från och tillsammans med http://bergfastighetsjuridik.se/ 

 

 

Av Caroline - 24 januari 2017 21:52

Äntligen börjar denna dag närma sig slutet. På ett sätt känns det som att denna dag har varit superlång och tråkig men samtidigt känns det som att det gått snabbt, konstigt. Jag har i alla fall fått gjort en del vilket känns skönt. Nu är jag dock supertrött så ska bara läsa en stund till och städa lite innan jag hoppar i sängen.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Bilden ovan kunde ha föreställt mig. Varför gå flera gånger när man kan gå bara en, så himla mycket mer effektivt. Åtminstone tills man tappar hälften och måste plocka upp ;)

Av Caroline - 23 januari 2017 20:52


God kväll!


Idag har det blivit plugg hela dagen så känner mig lagom trött nu. Hann dock med en promenad innan också för hade lovat en tjej att hon skulle få låna en bok av mig. Jag köpte en bok till kursen i miljörätt då den stod på litteraturlistan och den var ganka dyr men det visade sig att köpet var helt onödigt för mig för jag tyckte inte boken var bra så har knappt läst i den. För två av mina vänner var det dock smidigt för de har lånat boken av mig och på så vis sluppit betala över 400 men ändå fått läsa den hehe.  


Ska plugga en stund till nu på kvällen med sedan blir det sängen. Imorgon fortsätter pluggandet så behöver lite ny energi känner jag. Hoppas ni haft en bra dag, kram! 


 

Av Caroline - 22 januari 2017 11:45











My life at the moment... ;) 


 


   

Av Caroline - 21 januari 2017 21:29


God kväll!


Efter att ha varit avskärmad från omvärlden typ hur länge som helst var det väldigt trevligt att komma ut och få lite socialt umgänge idag. Vi, jag och de fyra jag umgåtts med mest här, bestämde att vi skulle ses idag och äta pizza. Vi har inte direkt setts sedan innan jul så det var kul att träffas hela gänget igen. Vi köpte med oss pizza och satte oss i köket på min kompis våning och satt där och pratade i några timmar, mycket trevligt. 


Utöver det har det bara blivit plugg idag. Har såååå himla mycket att plugga in de kommande veckorna. 

Nu ska jag plugga lite till innan det blir sängen. Hoppas ni haft en bra lördag, kram! 


   

Av Caroline - 20 januari 2017 22:07


Two down, three more to go. Då var andra tentan gjord. Jag överlevde men det var inte lätt, vi hade två timmar på oss att besvara tre frågor och varje fråga var ca en halv datorskriven A4 sida = väldigt omfattande frågor. Jag skrev så pennan glödde så förhoppningsvis räckte det. 


Efter tentan firade jag med att tvätta, glamoröst. Nu under kvällen har jag packat lite, fixat med tvätt och pluggat. Ska dock hoppa i säng om en stund och hoppas på en god natts sömn. 


Hoppas ni får en fin helg, kram! 


 

Av Caroline - 19 januari 2017 14:45


Tänkte dela med mig av en liten rolig sak som hände för några dagar sedan. Jag skickade en video till min pojkvän med texten "oj vad bebisen sparkar". Resten av konversationen löd såhär:

Han: Ja oj

Jag: Tänk om det hade varit på riktigt...

Han: Är det inte det då?

Jag: Det tror jag inte att du hoppas på

Han: Va, är det du?! 


Här är videon:


  


Jag förstod ju under konversationens gång att han inte såg att det var min egen mage jag hade filmat men det var ändå lite kul hehe. Han var alltså säker på att det var en video på gravid person. Tilläggas ska att jag inte gör något speciellt heller utan ibland börjar något hoppa så det ser ut som att något sparkar. Så kan det gå... ;) 



Av Caroline - 18 januari 2017 19:38


God kväll! 


Idag har det blivit plugg mestadels av dagen. Har läst igenom alla relevanta rättsfall en gång till nu såhär innan tentan i arbetsrätt och det tar alltid sådan tid. Förutom det var jag ute en sväng innan för jag behövde handla lite. Det var himla kallt ute men solen lös så det var ändå ganska skönt, bra uppvaknande om inget annat. Kvällen kommer ägnas åt mer plugg. 


Hoppas ni haft en bra dag, kram! 


 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards