Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2017

Av Caroline - 17 januari 2017 22:04


Då var vardagen återställd vilket innebär plugg hela dagen. Idag har arbetsrätt och miljörätt stått på schemat. Det är så extremt mycket information som ska in så det krävs verkligen att man processar det och inte ger upp


Nu ska jag dock snart krypa till sängs, är så himla trött idag. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!  


  Jag med fina Bryssel i bakgrunden :) 



Av Caroline - 16 januari 2017 21:24

Idag har jag varit en sväng i Bryssel, kände att jag behövde en liten paus efter att ha pluggat i princip non-stop i över två veckor. Dessutom hade jag en del saker i Bryssel som jag väldigt gärna ville se men inte hunnit än. Det blev en lång dag med extremt mycket gående, enda gången jag satt ner var på tåget så när jag väl var i Gent och skulle gå av tåget kände jag smärta i fötterna och ville typ börja gråta, då har det varit en bra dag hehe.

Det blev mest sevärdheter, intag av äkta belgiska pommes och lite shopping. Perfekt blandning!

Jag började vid en kyrka, närmare bestämt en som är i topp 5 vad det gäller världens största. Den har dessutom en plattform med panoramautsikt, tyvärr var det dimmigt men kul att se ändå. Och jobbigt, nästan 300 trappsteg för att komma upp (dock hiss ner).

Köpte också lite äkta (och dyr...) belgisk choklad.

Efter det bar det vidare för att se byggnaderna där europakommissionen och Europeiska rådet sitter, inte de små byggnaderna direkt.

Sedan gick jag förbi lite olika monument, ytterligare en kyrka och Bryssels justitiepalats, herregud vad mäktig byggnad det var.

En sväng förbi Grand Place måste man också ;)

Man kan inte annat än älska denna stad <3

Av Caroline - 15 januari 2017 11:27


Då var terminens sista skriftliga uppgift inlämnad och nu återstår bara fyra tentor. Idag står plugg på miljörätt på schemat. Inför den tentan ska vi kunna allt utantill och kan meddela att det är en hel del principer, konventioner och liknande som ska fastna. Som tur är är det väldigt intressant vilket gör det hela lite lättare. 


Är dock extremt seg i huvudet idag för vaknade upp med världens huvudvärk och ryggvärk. Ska ställa mig i en varm (??) dusch nu och hoppas det blir bättre. Anledningen till ?? är att tillgången på varmvatten är ganska ojämn. Under mina månader har jag inte haft en helt varm dusch en enda gång utan man få alltid lite inslag av kallvatten, mindre skönt hehe. 


Hoppas ni får en bra söndag, kram! 


 

Av Caroline - 14 januari 2017 08:57

God morgon!

Hoppas ni sovit gott. Måste berätta en lite rolig sak. Jag bor mitt emot en skola och i morse när jag drog upp gardinerna ser jag att där är folk i skolan så jag börjar ifrågasätta om det inte är lördag idag vilket jag trodde. Får till och med titta upp det men det var det ju. Jag föredrar att tenta på morgonen men vet att många inte känner samma som jag, dessutom inte på en lördag. I guess that's Belgian style hehe.

Nu ska jag börja dagens pluggsession, idag väntar arbetsrätt och miljörätt. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 13 januari 2017 19:24


God kväll! 


Gud vad snabbt denna dag gått. Jag inledde ju den i biblioteket där jag satt i några timmar och pluggade. När jag hittat det jag skulle begav jag mig ut en sväng då det var så fint väder. Jag bestämde mig för att gå en sväng till slottet här i Ghent som jag länge velat besöka men inte gjort. Hade tänkt att vi skulle gå dit när jag hade besök men det blev inte av, inget av det jag ville göra blev av men så kan det vara hehe. Jag gick en sväng och tittade och bäst av allt var att man kunde gå upp till "murgången" och titta ut över staden, så himla fint! Jag var inte där så länge men det blev en lagom paus i pluggandet. Efter det blev det inom affären för att fylla på skafferiet innan det bar av hemåt igen för fortsatt plugg. Även om det är fredagen den 13:e idag måste jag ändå säga att jag hade tur, jag hann vara hemma i typ 20 minuter innan solen plötsligt försvann och det började snöa en massa. Till en början var det bara blötsnö men efter en timme eller så började det lägga sig lite, nu är dock allt borta. Dock snöade det riktigt mycket ett tag. 


Jag har pluggat hela kvällen och kommer fortsätta göra det också, idag är det arbetsrätt och miljörätt som gäller. Hoppas ni har en fin fredag, kram!                

Av Caroline - 13 januari 2017 12:30



Syrran påstår att jag har bett henne stänga dörren till min garderob medan jag hävdar motsatsen, skönt att man kan hitta bevis för sin sak ;)


 




Av Caroline - 13 januari 2017 09:08

God morgon från biblioteket!

Det var en kall promenad hit. Jag vet dock att det inte är lika kallt här som i Sverige så det är bara att vänja sig vid tanken på kyla...
Idag kommer det bli några timmar på biblioteket i hopp om att hitta bra information angående arbetsrätt.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Älskar detta tak!

Av Caroline - 12 januari 2017 21:19


Vilken seg dag det här har varit. Jag sov dåligt i natt så jag har varit trött och nu framåt kvällen fick jag världens huvudvärk. Dessutom har det regnat hela dagen. Det positiva är dock att jag lyckats reda ut ett par frågetecken i det ena ämnet så det var bra. Imorgon har jag som plan att bege mig till biblioteket en stund i hopp om att hitta en bra bok som förklarar en sak på ett begripligt sätt, till skillnad från professorns oklara genomgång. 


Hoppas ni haft en bra dag, kram! 


 Idag kände jag att jag hade post tenta stress och behövde tröstäta,

en massa blåbär och en liten bit kokoskaka ;)




Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards