Carrolajsa

Alla inlägg under februari 2015

Av Caroline - 9 februari 2015 08:02

God morgon!

Då var det dags att köra igång en ny vecka. Jag har en hel del saker inplanerade den här veckan. Det är bland annat 3 seminarier, gruppmöte, läkarbesök, träff med vänner, middag, alla hjärtans dag, ja en hel del helt enkelt. Det är dock väldigt trevliga saker så jag klagar inte. Idag står seminarie och massa plugg på schemat. Det blir eventuellt en sväng till gymmet också.

Hoppas att ni får en bra start på veckan, kram! 



Av Caroline - 8 februari 2015 18:55

Hejsan! Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra helg. Själv har jag haft en lugn och mysig helg. Har varit hos min pojkvän hela helgen och typ bara tagit det lugnt. Det har blivit soffhäng, plugg, promenader och allmänt lugnt tempo.

Självkart tittade vi på melodifestivalen igår. Där var flera låtar som var bra tycker jag men det var kanske inte riktigt rätt som gick vidare till andra chansen enligt mig. Men alla har inte samma smak och tycke och tur är väl det.

Nu har jag precis kommit hem och nu blir det plugg ett par timmar innan det blir sängen. Nästa vecka blir en fullspäckad vecka så känner jag behöver sova ordentligt så jag känner mig utvilad ;)


Igår lyxade vi till det och körde på "finmiddag". Vi firade att min pojkvän nyligen fått besked om att han kommer få två av sina texter publicerade i tidskrifter. Kan ju säga att jag har en väldigt smart och flitig pojkvänn <3

Av Caroline - 8 februari 2015 14:00

Häromdagen testade jag några av mina skor här hemma. Ett av paren jag testade var ett par klackar och jag kom att tänka på det här med längd. Under större delen av min uppväxt var jag den kortaste av alla mina kompisar. Jag började inte växa ordentligt förrän jag gick i typ åttonde klass. När jag väl började växa tyckte inte mina killkompisar att det var roligt för jag började växa ikapp dem då.


Det känns som att det här med längd är speciellt viktigt för killar, många anser att killen ska vara längre än tjejen. Jag träffade en kille ett tag som var typ i samma längd som jag (jag är 172 cm så jag är inte jättekort numera) och han sade ett par gånger att jag behövde ju inte ha klackar när jag umgicks med honom. Han sade det på skämt men jag kunde ändå höra att han på något sätt menade det. Hans syster kommenterade en gång att jag var längre än honom och då var han snabb med att säga att det var jag inte alls. Det ska ju dock inte påstås att det bara är killar det har betydelse för utan många tjejer tycker ju också att killen ska vara längre. Jag bryr mig inte mycket om det, nu råkar min pojkvän vara lite längre än mig så jag behöver inte direkt tänka på det ;)


Orsaken till att längd är viktigt är en intressant fråga. Om det har att göra med att killar känner sig lite mer ”mäktiga” eller beskyddande om de är längre vet jag inte. Eller så kanske det bara handlar om att normen har under många år varit så; att mannen är större än kvinnan och därför är det idealet för många. Biologiskt sett har ju mannen varit större så det kan nog vara många faktorer som bidrar till detta synsätt.


Det är inte precis så att detta är ett stort problem eller ett ämne som är värt att lägga ner timmar på att diskutera men ibland tycker jag att det är lite kul att tänka och filosofera på bakomliggande orsaker till vardagliga företeelser  ;)  



Av Caroline - 6 februari 2015 15:46

Då var man hemma igen efter en dag i skolan. Det blev seminarie, gruppmöte och plugg. Nu sitter jag vid skrivbordet och försöker bestämma mig för vad jag ska hitta på först: plugga, städa eller göra jobb vid datorn. Störst chans är plugg ;)

Vet inte riktigt vad kvällen kommer erbjuda men känner för att hitta på något så vi får väl se vad som händer. Hoppas ni får en bra kväll <3


Det är längesedan jag köpte lunch ute, brukar ha med mig för det är mer ekonomiskt men jag orkade inte ställa mig och fixa igår. Det blev en efterlängtad sallad. Har inte ätit det på evigheter så det smakade väldigt gott ;)


Av Caroline - 6 februari 2015 15:00

Igår hade vi en föreläsning som bland annat handlade om domare och advokater genom historien. I slutet låg fokus på kvinnans position i de båda yrkena och tyvärr (men ganska väntat) är den inte alls så omfattande som männens. Sverige fick sin första kvinnliga advokat 1918 vilket man faktiskt får säga är relativt tidigt om man jämför med en del annat. Det dröjde dock ända till 1963 innan vi fick en kvinnlig ordinarie domare (då kallad häradshövding) och år 1968 fick Högsta domstolen sitt första kvinnliga justitieråd.


Argumenten till varför kvinnor inte fick vara del av rättsväsendet varierade väldigt. Ett exempel var att kvinnor var känsligare än män och skulle därför ha svårare för att vara objektiv och sansad. Ett annat var att till kvinnors dräkt hörde strumpbyxor och kvinnliga ben iförda nylonstrumpbyxor skulle distrahera männen så att de inte kunde utföra sitt jobb på bästa sätt. Som sagt argumenten varierade väldigt…


 Även om historia inte är relevant för våra tentor för tillfället så tycker jag att det är väldigt intressant att lyssna på. Man får en liten uppfattning om vad andra kan tänkas ha gått igenom och man kan faktiskt känna sig glad över att man bor i ett samhälle som har tillåtit kvinnor att ta en större plats i samhället. Nu är det till och med så att kvinnor dominerar inom domaryrket. Tänk vilken vändning det kan bli. Jag tror inte jag hade passat som domare (även om jag var inne och tänkte i de banorna ett tag) men jag kan ju säga att jag trots det är väldigt glad över den utveckling som skett!   

Av Caroline - 6 februari 2015 09:50

God morgon!

Hoppas allt är bra med er idag. Själv mår jag mycket bättre jämfört med igår. Nu är det i princip bara lite träningsvärk kvar vid skulderbladen och till och med det är bättre än igår (igår kändes det så mycket att det till och med tog emot när jag skulle knäppa upp bh:n haha). Idag väntar seminarie och sedan ska jag träffa min grupp här i skolan för att förbereda måndagens seminarie.

Hoppas ni får en bra fredag, kram!  


    
Vilken fin morgon det var idag, fast kall!


Av Caroline - 5 februari 2015 15:42

Ojoj, klockan är inte ens 16 men jag hade lätt kunnat gå och lägga mig nu. Dagen började med föreläsning och sedan var det återkoppling med handledaren vad det gällde uppsatsen förra terminen. Sedan blev det ett besök hos vårdcentralen för att ta blodprov, tillbaka till skolan för att plugga och sedan var det möte med gruppen som stod på schemat så att vi kunde förbereda morgondagens seminarie. Nu är jag hemma och ska försöka få i mig något att äta. Har ätit lite under dagen men mår så sjukt illa så vågar knappt stoppa något i mig.

Vet inte vad illamåendet beror på men det känns som att jag är på väg att bli sjuk för jag har huvudvärk, halsont och frossa också. Kände direkt när jag vaknade att kroppen inte ville. Inte nog med förkylningssymptom har jag träningsvärk och tandvärk, snacka om att man bara vill gräva ner sig i sängen hehe. Har dock inte så ansträngande eftermiddag framför mig utan ska plugga hela eftermiddagen/kvällen samt ha ett skypemöte senare ikväll så jag ska nog överleva den här dagen också. Får leva på de positiva kommentarerna som jag fick angående min uppsats så löser sig nog allt ;) 


  

Det var en väldigt fin morgon idag. Även om det var kallt så var det inte alls så kallt som igår och dessutom har solen tittat fram nu under dagen, det tillhör inte till vanligheterna! 



Av Caroline - 4 februari 2015 21:06

Idag har jag haft en lång men effektiv dag. Vi började dagen med föreläsning och sedan blev det plugg i biblioteket en stund. Efter det följde en kort sväng på stan för jag hade ett par ärende att uträtta och sedan blev det ett tufft gympass. Mör i kroppen begav jag mig återigen till skolan för att plugga lite till. Åkte hem vid 18 och då blev det middag och lite till plugg. Den kommande veckan har vi en del seminarier och det innebär alltid en del jobb så det gäller att sätta igång direkt så att man hinner allt. Ska läsa en stund till sedan blir det sängen, förväntar mig träningsvärk imorgon för min kropp känns redan öm, men det gillas ;)


Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


 





Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards