Carrolajsa

Alla inlägg under februari 2015

Av Caroline - 14 februari 2015 11:45

Igår var vi ute och firade min farmor och farfars bröllopsdag. Det var lite speciellt just igår för de firade guldbröllop, alltså 50 år! Det är väldigt bra jobbat att hålla ihop 50 år, känns inte så vanligt numera. Vi åt väldigt god mat på en supermysig restaurang. Efteråt åkte jag vidare och mötte tre av mina vänner. Vi mös i soffan en stund framför tv:n och låg och pratade om allt möjligt. Tanken var först att vi skulle ut men två av oss kände att vi inte orkade/hade tid att vara helt slut idag. Jag åkte hem lite tidigare än de andra (blir så när man måste passa bussar) så vet inte om det slutade med utgång för de andra eller inte. Idag är det ju som bekant alla hjärtans dag. Vi började med god frukost här hemma och nu blir det lite plugg för min del innan jag ska åka och möta upp min pojkvän. Hoppas ni får en trevlig dag vad ni än tänker hitta på, kram <3  



Förrätt – vitlöksbröd, mums! 

 

Varmrätt – kycklingplanka, väldigt gott men väldigt mäktigt!  


           





Av Caroline - 13 februari 2015 17:22

God kväll! 

Då var det fredag och jag kan tänka mig att många är glada över detta. Större delen av dagen spenderade jag med min pojkvän och idag blev det mest plugg för vår del. Nu blir det dock snart paus i pluggandet för vi ska iväg och fira min farmor och farfars guldbröllop. Tänk att ha varit gifta i 50 år, det är inte illa! Vi ska ut och äta så det blir nog himla mysigt. Tanken är att jag ska hem till en vän efter middagen så vi får väl se hur den här dagen slutar ;)


Hoppas ni får en trevlig kväll <3  


   

EKG

Av Caroline - 12 februari 2015 13:36

Igår kl 8 var jag hos vårdcentralen och fick påkopplad en EKG- maskin. Jag skulle ha den under ett helt dygn och lämnade därför tillbaka den kl.8 i morse. Anledningen till att jag hade den var att jag under en längre period (flera år faktiskt) har känt obehag och smärta kring området där hjärtat sitter. För att vara mer specifik har det handlat om hårda, snabba och väldigt tydliga slag samt lite krampkänsla ibland. Som tur var visade inte maskinen något konstigt utan det såg väldigt bra ut. Jag trodde inte att det skulle visa något men vill mest utesluta det på grund av min familjs sjukdomshistoria när det kommer till hjärtproblem.Vissa saker kan vara ärftliga men det visar sig inte förrän senare men nu var jag frisk som en nötkärna ;)


Den här maskinen känns inte och låter inte. Det som kan kännas är möjligtvis de ”plattor” som de sätter mot huden för klistret gör att det kliar och sladdarna var lite i vägen men det var inte alls farligt.


Tanken är inte att visa upp min inte så vältränade kropp utan vill bara visa hur det kan se ut om någon skulle vara intresserad eller om någon av er ska göra samma sak.      



        

Av Caroline - 12 februari 2015 07:24

God morgon!
Igår hade jag en väldigt trevlig kväll med tre av mina vänner. Vi inspekterade lägenhet (och jag blev ännu mer sugen på att flytta), lagade god mat, drack te och satt och pratade om allt möjligt. När jag väl kom hem var jag tvungen att plugga på lite till inför dagens seminarie så så mycket sömn har det inte blivit men det gör inte så mycket. Jag kan klara mig på väldigt lite sömn ett par dagar. Nu bär det av till läkaren för att lämna tillbaka maskinen och sedan blir det skolan.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Morgonrock måste vara bland det skönaste som finns, det värmer så skönt :)

Av Caroline - 11 februari 2015 11:05

God förmiddag!


Hoppas allt är bra med er. Jag inledde den här dagen med ett besök hos vårdcentralen och nu sitter jag i biblioteket på skolan och pluggar. Har seminarium senare idag så tänkte att det inte var lönt att åka hem utan stannar här och försöker vara lite effektiv. Efter seminariet i eftermiddag väntar gruppmöte och sedan ska jag möta upp tre vänner från gymnasiet och titta in den ena tjejens nya lägenhet. Vi träffas inte så ofta för vi är alla fyra väldigt upptagna men då blir det desto roligare när man väl ses.  


Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 

Anledningen till besöket på vårdcentralen var att jag skulle få en EKG maskin kopplad till mig. Den här sorten ska man ha i 24 timmar och den ska då registrera hjärtats arbetssätt. Jag har under en längre tid upplevt lite smärta och obehag i området där hjärtat sitter så därför beslöt vi oss för att köra en omgång med den här maskinen. Det kommer säkerligen inte visa något farligt men just med hjärtat känns det som att man vill kolla en extra gång. Mycket med tanke på sjukdomshistorien i delar av min släkt. Maskinen är inte så stor men för säkerhets skull tog jag en over-size skjorta med hög knäppning idag som täcker både maskinen, sladdar och de plattor som nu syns på bilden).   


Av Caroline - 10 februari 2015 21:39

God kväll!

Idag har jag haft en bra dag, har hunnit med en del vilket känns skönt. För tillfället har jag en hel del saker inplanerat och det är bara drygt en månad kvar till tentan vilket innebär att tentastressen börjar komma. Jag vet att det är längre kvar till tentan än vad vi egentligen har läst den här kursen men ändå…


Idag stod gruppmöte och plugg på schemat. Det blev även en sväng på stan då jag hade lite ärende att uträtta och nu på kvällen blev det lite jobb framför datorn samt mer plugg. När jag var på väg till tåget mötte jag min före detta idrottslärare (gymnasiet) vilket var trevligt. Av någon outgrundlig anledning kallar han mig ”bowling-Carro”. Jag hoppas och tror att det inte är på grund av att jag ser ut som ett bowlingklot och även om vi bowlade en gång under en idrottslektion så är jag inte särskilt duktig på det så vet inte varifrån mitt smeknamn kommer. Oavsett så är han en väldigt söt äldre man som alltid är så positiv när jag träffar på honom. Han vill alltid ha en kram och säger alltid att han lever på fina minnen från tiden som lärare (han är pensionerad nu). Vi pratade lite om vad jag sysslar med nu och han sade att han tyckte att den utbildningen passade mig och att han tyckte att jag såg ut som värsta mode-prinsessan. Under alla mina år i skolan har jag haft turen att ha väldigt många bra lärare vilket jag är väldigt tacksam över, det finns ju tyvärr många som inte är bra, precis som inom alla yrken.


Nu blir det lite mer plugg innan det blir sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!   


   

Även om jag älskar att solen är framme så är det också så fint att se den försvinna ner bakom molnen, himlen får en sådan vacker färg <3 



Av Caroline - 10 februari 2015 10:01

God förmiddag!

Jag inledde den här dagen med plugg och nu väntar gruppmöte i skolan för att förbereda morgondagens seminarie. Det tar sin lilla tid att både förbereda och gå igenom allt material till ett seminarie. Ämnet vi ska behandla idag är ”Rättegångens aktörer” och handlar främst om domarens roll i rättegången, intressant! Resten av dagen kommer jag ägna åt plugg, har en hel del om man säger så…

Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 

Av Caroline - 9 februari 2015 20:51

Hej hej!

Hoppas ni har haft en bra måndag! Min har bestått av seminarie, plugg, träning, städning och lite mer plugg. Det var grymt mycket folk på gymmet idag så man fick typ köra slalom mellan alla människor och maskiner. Jag fick dock kört igenom hela kroppen så nu är jag sådär härligt öm. Just nu har jag haft lite fokus på mage, rumpa och armar så vi får väl se om det börjar synas snart. Har känt lite resultat och det är ju alltid trevligt! Det handlar dock inte bara om utseende utan jag mår faktiskt bättre om jag tränar, känner mig härligt trött i kroppen men ändå pigg, makes no sense but still hehe.  


   

Vi har haft värsta vårväder idag. Det var till och med så att solen tittade fram, värmde lite och färgade himlen rosa, vackert! 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards