Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2018

Av Caroline - 24 januari 2018 07:30


God morgon!

Igår blev det en sväng på stan med mamma och mormor. Jag hade tänkt köra shopping-detox när jag kom hem men insåg att jag behövde ett flertal saker nu när jag kom hem ("tråkiga" saker som ansiktsvård, schampo, nya underkläder osv) så det blev sådär med det hehe.

Igår fick jag också besked om att jag har kommit in på en franskakurs vilket känns väldigt kul för jag har länge velat lära mig franska.

Idag blir det till att städa och försöka få ordning på livet. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 23 januari 2018 07:39


God morgon!

Då var jag på svensk mark igen. Jag landade vid lunchtid igår och då mötte min pojkvän mig på flygplatsen för lunch. Sedan blev jag hämtad av min farmor och farfar och åkte hem. Väl hemma började jag packa upp lite och fixa min post innan jag åkte till stan för att titta på min pojkväns nya lägenhet. Han flyttade ner till Skåne samma dag som jag åkte till Schweiz så jag hade inte hunnit se den.

Idag ska jag åka och träffa min mamma och mormor och ikväll ska jag nog fixa lite där hemma och återställa mitt rum till sin forna glans hehe.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Möttes av ett hav av julklappar så ikväll blir det "julafton" ;)

Av Caroline - 22 januari 2018 06:55


God morgon en sista gång från Genève!

Har precis kommit till flygplatsen och väntar på att incheckningen ska öppna. Det gick smidigt att ta sig hit även om min packning väger ett ton och jag känner mig lika svettig som om jag tränat ett megapass... Tog hållet om FN så jag hann se det en sista gång.

Nu hoppas jag på att de inte är kinkiga i incheckningen för jag har 0.5 i övervikt enligt min våg. Hoppas att den inte stämmer hehe. Wish me luck!

Fint avsked Genève gav mig, typ det värsta ösregnet sedan jag kom i september...

Hejdå Genève!

Av Caroline - 21 januari 2018 21:45


Så var sista kvällen i detta land kommen. Jag har städat hela dagen, med en paus för lunch hos min handledare. Hon hade gjort kyckling, risotto och äppelpaj, väldigt gott. Det blev också lite lek med hennes dotter innan det var dags för mig att gå hem och fortsätta städa.

Nästan allt är packat (återstår endast smink och pyjamas som ska tryckas ner imorgon) och jag får hålla tummarna för att min väska inte spricker. Mitt flyg går 10 så klockan ringer vid 5 imorgon, kommer kännas konstigt att lämna denna stad.

Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Lunch with quite a view. Man ser ut över sjön och fontänen från dem, så fint!

Av Caroline - 20 januari 2018 23:21


Det blev som sagt besök på CERN och stan idag. CERN var ganska snabbt avklarat och jag hittade vad jag behövde på stan så det var bra. Nu ska jag bara få plats med allt i väskan...

På kvällen har jag städat och packat. Det är alltid så mycket som ska fixas när man ska åka, både åt ena och det andra hållet.

Imorgon ska vi städa lägenheten ordentligt och jag ska på lunch. Kommer kännas konstigt att lämna men det blir nog bra. Ser fram emot att slippa en hel del saker så jag är inte förkrossad över att komma hem.

Nu ska jag packa om min väska så att jag kan stänga den hehe. Wish me luck!

Av Caroline - 20 januari 2018 11:02


God förmiddag!

Idag är det sista lördagen här i Genève och sista chansen att hitta på saker. Idag står CERN och en sväng på stan på listan.

Igår efter jobbet gick vi ut och fikade och sa hejdå och på kvällen fortsatte jag min packning.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Räknade ihop alla mina mynt igår. De har hur många som helst så man blir helt förvirrad ;)

Av Caroline - 19 januari 2018 23:09


Jag har uppfyllt min högsta önskan den här terminen, jag har fått vara en del av FN. Praktiken vid Sveriges ständiga representation vid de internationella organisationerna i Genève har varit så lärorik. Jag har jobbat med organisationer såsom UNHCR, IOM, UNISDR, ICRC och OCHA. Jag har fått täcka frågor om migration, flyktingar, internflyktingar, klimatförändringar, konflikter, svält, budget och så mycket mer. Jag tror det är lite svårt att ta in vad man faktiskt har varit med om och vilka människor man har fått träffa. Jag har suttit bredvid (och gått Lucia för!) IOM:s högsta chef Mr Swing, jag har pratat med Volker Türk som är en av de högsta på UNHCR, suttit nära Filippo Grandi som är UNHCR:s högsta chef, träffat OCHA:s högste chef, träffat Sveriges statssekreterare Ulrika Modéer, varit på möte som statsministern höll i, träffat ett flertal ambassadörer, pratat med ICRC:s chef för den juridiska avdelningen och pratat med UNISDR:s högsta chef. Ganska ofattbart faktiskt.


Nu har äventyret kommit till ett slut och det är snart dags att åka hem. ”Jobbade” min sista dag idag och har helgen i Genève innan det bär av till Sverige på måndag morgon.


Tack FN, svenska reppen, UD och Genève för denna oförglömliga upplevelse. Jag hoppas på återseende i framtiden! 


 

Av Caroline - 18 januari 2018 22:46


Idag har det varit kontorsjobb, har fixat och försökt avsluta saker eftersom det är sista dagen imorgon. Efter jobb hade vi aw med karaoke och sedan har jag bakat. Vi praktikanter står för fredagsfika imorgon så jag har gjort nutellabollar.

Imorgon väntar mitt sista möte och det sista pappersarbetet innan det är dags att lämna in kort och nycklar. Kommer kännas konstigt...

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards