Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2018

Av Caroline - 10 januari 2018 22:10


Idag efter jobb mötte jag upp en vän för fika, väldigt trevligt. Det har varit ganska ensamma månader här så det är kul att träffa folk hehe.

Imorgon väntar jobb och kanske en sväng på stan. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 9 januari 2018 21:07


God kväll!

Idag har det varit jobb hela dagen. Det har varit interna möten, rapportskrivning och läsning. Under kvällen har jag sett film och fixat lite här hemma. Har också beställt böcker och lite så inför kurserna jag ska läsa när jag kommer hem. Man vet att det är nära när man börjar förbereda saker där hemma.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Tyckte denna text var så fin. Vem vill inte vara någons pingvin?

Av Caroline - 8 januari 2018 21:52


Idag var jag och handlade i Frankrike en sista gång. Nu är det bara denna och nästa vecka kvar sedan bär det av till Sverige igen.

Jag hade tänkt att jobba lite vid datorn nu på kvällen men vi har inget internet för ägaren har inte betalt räkningen (igen...) så det blir till att lägga sig och läsa istället.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Unnade mig en av mina favorit desserter: citron- och marängpaj, mums!

Av Caroline - 8 januari 2018 17:45


Nytt år innebär nya planer. 2017 var ett ganska bra år men som vanligt fanns det toppar och dalar. De två största topparna var absolut praktik i Genève och examen. Jag har inga nyårslöften direkt men jag har en lista på saker som jag vill ska ske under 2018:


  • Få ett jobb
  • Rensa ut en massa saker och ha loppmarknad
  • Flytta
  • Resa (drömdestinationer nu är Marrakech, Kenya, Island, Indien och Portugal)
  • Åka på spa (gärna Ystad Saltsjöbad eller Yasuragi) 
  • Göra en ny tatuering
  • Lära mig franska
  • Se över mina relationer och prioritera de människor som får mig att må bra
  • Bli stark igen. Tidigare var jag ganska stark men jag har känt på senaste tiden hur mina muskler bara ”förtvinat” så måste ta tag i det.


En blandning av högt och lågt, precis så som jag vill att livet ska vara. Jag säger bara, välkommen 2018! 


 


Av Caroline - 7 januari 2018 21:55


Idag har jag varit hemma nästan hela dagen. Jag har städat, tvättat, diskat, gjort matlådor, sett film och förberett massa saker vid datorn inför min hemkomst från Genève. Jag avslutade dagen med en lång promenad.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa. Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Av Caroline - 7 januari 2018 10:26


I mellandagarna var vi i Milano vilket är en väldigt vacker stad. Jag hade aldrig varit i Italien tidigare men alltid drömt om att åka dit så blev så glad när jag lyckades övertala min pojkvän om att åka. Vi var där två nätter vilket var ganska lagom. Vi såg verkligen inte allt och jag och min pojkvän är väldigt olika när vi reser (jag vill gärna maxa så att jag får se så mycket som möjligt men han är mycket långsammare än mig och gillar mer att ta det lugnt) så det blev en bra mix.


Vi såg katedralen, dessvärre inte från insidan men utifrån samt ”uppifrån” då vi åkte upp på terrassen som det kallades så att vi hade utsikt över staden, magiskt! Utöver det såg vi den berömda gallerian, en gigantisk kyrkogård, gick i några butiker samt åt pizza. Dessvärre fick jag ingen pasta, istället hamnade vi på ett hemskt ställe men otrevlig personal, dyra priser och smaklös mat.


Vi bodde i en lägenhet som vi hade hyrt via hotels men den var sådär. Själva lägenheten var fin och nyrenoverad men det var superkallt, tillkom kostnader som inte hade framgått i förväg samt var lite smått rörig personal. Men trots detta hade vi en bra vistelse så jag är nöjd. 


Kan verkligen rekommendera att åka till Milano om ni vill få lite av varje. 


                         

Av Caroline - 6 januari 2018 22:37


Idag har jag varit en sväng på stan. Skulle titta efter ett par skor och köpa kuvert. Jag behövde skicka ett brev till Sverige och det var viktigt att det kom fram så snabbt som möjligt så var tvungen att fixa det idag. Det blev ett väldigt dyrt brev så hoppas verkligen det kommer fram.

Jag hittade dessvärre inte skorna jag letade efter men hittade lite annat. Nu har vi precis sett film. Imorgon har jag inte så mycket planerat mer än att tvätta.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Jag fick olika frimärken i de två olika kassorna jag gick i så hoppas det blev rätt... annars är det typ 60 kr i sjön...

Av Caroline - 5 januari 2018 21:02


God kväll!

Idag har jag varit hemma från jobbet, har haft sådan huvudvärk flera dagar i rad, lite feber och flimmer för ögonen så kände jag fick stanna hemma idag. Har inte gjort så mycket utan mest sovit, sett film och slösurfat i mitt mörka sovrum hehe.

Hoppas det känns bättre imorgon så att jag kan hitta på något. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Har bland annat rekat koppar på Ikea. Såg de här när jag var på Ikea sist så var tvungen att se om de fanns på svenska hemsida vilket de gjorde. Älskar att kolla inredning/hemdetaljer.

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards