Carrolajsa

Alla inlägg den 4 april 2016

Av Caroline - 4 april 2016 20:26


God kväll mina vänner! 


Idag har jag haft en ganska produktiv dag. Jag började dagen med att baka scones till frukost, kände att jag behövde lyxa till det idag. Efter det bar det av till skolan för att hitta lite info till min redovisning och när jag var klar där begav jag mig till blodcentralen för att ge blod. Jag har inte fått ge blod på ett bra tag nu pga min resa till sydafrika i somras och flera förkylningar men nu har jag varit frisk tillräckligt länge så idag var det tid. Jag har en ganska ovanlig blodgrupp vilket gör att jag känner att det är extra viktigt att jag ger så ofta jag kan. Efter dagens goda gärning åkte jag hem för att fortsätta med förberedelserna inför redovisningen. Jag har stött på lite hinder idag informationsmässigt men tror jag har lyckats ta mig runt dem nu. Har hittat det mesta jag behöver (hoppas jag) så nu återstår det att formulera det på ett bra sätt samt öva in det så att det blir en bra redovisning. Ska fortsätta en stund till innan jag ger upp för idag. Blev inget avsnitt av en serie igår för jag fastnade vid datorn så det kanske får bli det idag istället. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 



Mums!


 
  Inget litet "bandage" man får ;) 



Av Caroline - 4 april 2016 14:38


Såhär i tider så det är dags att söka sommarjobb har jag suttit och googlat runt i hopp om att hitta någon byrå som är i behov av hjälp under sommaren. Hittills har jag inte haft så mycket tur men om inget annat så hittar man många intressanta byråer. I framtiden kan jag mycket väl tänka mig att jobba på en byrå om byrån jobbar med intressanta områden. Just nu läser jag fördjupning i familjerätt och socialrätt så därför är det kanske inte helt konstigt att säga att jag tycker att de två ämnena är speciellt intressanta. Det finns både små, medelstora och stora byråer och jag antar att det finns fördelar med alla typer. Fördelar med små byråer skulle jag anta är att ombudet och klienten kommer nära varandra och får en annan typ av relation som kan stärka caset. En annan sak kan vara att byrån inte tar på sig så många fall åt gången utan prioriterar de som de tar på sig.


Det finns ju väldigt många byråer här i världen och är man i behov av juridisk hjälp får man ju utgå från sina behov men det kan vara kul att kolla runt och se vad som finns. Man kan ju säga att det finns hjälp om man behöver.  


Min kära gamla lagbok ;)   



Med inspiration från och tillsammans med http://lawring.se/ 

Av Caroline - 4 april 2016 13:30


 
Så himla sant!


  

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards