Carrolajsa

Alla inlägg under juni 2015

Av Caroline - 11 juni 2015 17:00


Den här veckan är det en massa studenter och man hör folk tuta och blåsa i sina pipor lite då och då. Jag minns dagen då jag tog studenten väldigt väl men det är svårt att fatta att det redan har gått 4 år! 4 år låter mycket men om man tänker på vad man har hunnit göra så är det ändå en del. Jag har fått testa på flera olika sorters jobb, varit i Kenya två gånger, gått 2,5 år på juristprogrammet, varit i Paris och gjort en massa andra saker. Det har varit väldigt händelserika år och jag skulle inte vilja vara utan dem. Men dagen då man tog studenten hade jag gärna upplevt igen men jag antar att var sak har sin tid. Får väl nöja mig med bilder och minnen och det är ju inte så fel det heller ;) 


     
Det året vi slutade införde de en ny tradition, alla som tog studenten fick sätta sitt handavtryck på en av väggarna i skolan, en rolig idé tycker jag :) 



Av Caroline - 11 juni 2015 13:05

Hej!


Hoppas allt är bra med er. Jag har haft en väldigt lugn förmiddag. Vaknade ganska tidigt, åt frukost framför ett avsnitt av O.C., tog en promenad, städade lite och fixade en massa vid datorn. Jag är ganska dålig på att ta det lugnt men idag har jag gjort ett försök. Har dock en del ärende att uträtta så det blir nog en tur till stan i eftermiddag. Hade varit skönt att bli av med alla saker man har fått skjuta upp så att man kan få lite ro i själen sen hehe. Nu ska jag fortsätta beta av sakerna på min lista. Hoppas ni får en bra dag, kram! 

Av Caroline - 10 juni 2015 19:58

Hej!


Gud vad dagarna bara flyger förbi, det är redan onsdag! Idag har jag inte gjort så mycket. Jag gick upp ganska tidigt och handlade frukost. Jag tänkte lyxa till det eftersom min pojkvän tog examen igår. Jag var med på examensceremonin och på kvällen var vi ute och åt supergod mat men jag tänkte att vi kunde fortsätta firandet idag. Efter frukosten tog vi det lugnt hela förmiddagen men framåt eftermiddagen träffade jag en vän för en fika och nu sitter jag hemma i soffan och försöker få ordning på livet. Har en del mejl att gå igenom och lite planering att göra. Som vanligt vill jag hinna med väldigt mycket under sommaren så jag ska försöka få ihop allt. Det blir dock en tidig kväll för jag är så himla trött, har fortfarande inte sovit en enda hel natt sedan tentan. Det brukar dock vara så men det brukar också gå över.


Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!   



Åt en caesarsallad igår, den var lite annorlunda jämfört med andra då kycklingen var mozzarella- och parmesanpanerad, sååå gott!  




 

Dagens frukost bestod av pannkakor, croissant, bär och juice. Det tillhör inte vanligheterna men det är ju inte heller varje dag ens pojkvän tar masterexamen i psykologi. 




Av Caroline - 9 juni 2015 09:41

Jag lever! De senaste dagarna har varit ganska hektiska. Det började i fredags med tenta. Det kändes inte helt hopplöst men man vet ju aldrig hur det går utan det är alltid jobbig väntan på resultatet. På eftermiddagen blev det lite shopping och sedan tog jag och min pojkvän det lugnt resten av kvällen. I lördags var vi iväg en sväng för jag var på jakt efter en klänning och lite annat. Söndagen bjöd på konsert, städning och lunch med mamma. Och igår var det dags för den dagen min syster har väntat på, hon tog studenten! Hon var en väldigt glad tjej igår om man säger så ;) Det blev firande hela kvällen så det var en hel del som skulle fixas både före och efter. Idag fortsätter firandet för idag tar min pojkvän examen. Är på väg till ceremonin i skrivandets stund och ikväll är tanken att vi ska ut och äta så vi får väl se hur det blir.

Jag önskar er en riktigt bra dag, kram!

Av Caroline - 4 juni 2015 20:03

Imorgon är det dags, tenta... Har redan lite ont i magen och mår lite illa ;) vissa tycker kanske att det bara är ett prov men för mig är det inte det. För mig är det något som kommer finnas med mig resten av mitt liv, början av mitt yrkesliv kanske kommer hänga på det här resultatet, vem vet. Ska läsa anteckningarna en sista gång och sedan ska jag försöka sova. Hoppas ni har haft en bra dag, kram.

Lite såhär känner jag nu ;)

Av Caroline - 3 juni 2015 14:30


Nu när hemtentan är inskickad och man har kommit över en jobbig sak återstår bara salstenta sedan är det ”sommarlov”! Det har varit en intensiv termin med mycket plugg (typ som vanligt med andra ord) så det ska bli väldigt skönt att vara ledig. Jag börjar jobba ganska snabbt efter att vi har slutat (är ledig en vecka) men det är ändå en helt annan sak att jobba jämfört med att plugga, man är mycket friare när man jobbar. När man sitter fast såhär i tentapluggets värld är det svårt att låta bli att drömma sig iväg. Jag har en liten lista i huvudet med saker som jag hoppas att min sommar kommer innehålla:

- spendera tid med vänner och familj
- kunna ligga i sängen/sitta i soffan och se film efter film utan att känna sig stressad
- åka på en riktigt shoppingtur, inte nödvändigtvis för att spendera massa pengar utan mest för att titta
- vara ute och ta en massa fina foto
- läsa massa bra böcker
- sol och bad
- köra hårda gympass, saknar verkligen och träna på riktigt
- sitta på uteserveringar och äta och drick gott
- resa

Det finns ju såklart fler saker jag vill hinna med men detta är några av dem. Åh vad jag ser fram emot sommaren! 




Av Caroline - 2 juni 2015 12:33

Hemtentan skickades in för en stund sedan. Vet inte om jag tycker att det är skönt eller jobbigt, man vet ju aldrig hur sådana här saker egentligen går. Uppgifterna är alltid lite vagt formulerade så man får gissa lite och tolka efter bästa förmåga. Men jag har skickat in 8999 väl valda ord (max var 9000 hehe) så allt man kan göra nu är att vänta och hoppas.

Detta ska jag fira med att plugga. Det värsta är ju trots allt inte över för på fredag väntar salstenta. Men på fredag 12.01 är det "sommarlov" ;)

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 1 juni 2015 07:45

The week off hell is here… Idag är det dags för hemtentan. Uppgiften släpps 8.00 och vi ska lämna in den senast 12.00 imorgon. Det innebär att jag kommer sitta och skriva och läsa hela dagen, kvällen och kanske natten. Ofta är sådana här uppgifter lite oklara och man känner sig lite osäker på vad man egentligen ska svara på så det ska bli intressant och se hur det här går. Nu ska jag hoppa igång kroppen och tagga till så jag orkar skriva hela dagen. Hoppas ni får en bra dag, kram! 



 



 


Böcker, dator, anteckningar, checklista och mat är förberett, nu väntar jag bara på att klockan ska slå 8… 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards