Carrolajsa

Alla inlägg under april 2018

Av Caroline - 20 april 2018 18:26


God kväll! 


Äntligen fredag! Idag har jag varit ute på en långpromenad. Behövde titta på en present samt lite saker till balkongen så det blev en bra tur till fots. När jag är ute på mina turer med ett x-antal punkter på listan så blir jag alltid så fullastad med saker hehe, nackdelen med att inte ha bil. Jag fick inte tag på allt jag ville men en del så det får vara ansett som lyckat. 


Nu på eftermiddagen har jag pluggat och planterat blommor. I helgen väntar en tur till blomsteraffären, plugg, filmmys och kompishäng. Ser fram emot det! 


Hoppas ni får en bra helg, kram. 


 
Skåne har haft riktigt sommarväder de senaste dagarna. Såhär års är jag duktig på att klä mig för varmt för ibland kan det vara svårt att veta exakt hur kallt/varmt det är. Dock bättre på det hållet eftersom det bara är att ta av sig lite om det är för varmt. Känns så härligt att våren äntligen är här! 



 


Nu luktar det gott på balkongen för planterade lavendel idag, älskar den doften.




Av Caroline - 19 april 2018 09:18


Dessvärre kommer inte detta inlägg handla om att jag köpt en Louis Vuitton, det får vänta några år hehe. Jag var dock och tittade på väskor från detta märke när jag och min syster var i Göteborg för ett tag sedan, detta inom ramen för utställningen "Legendary trunks".  Det var en utställning med väldigt fina LV trunks som tillhört alla möjliga människor, bland annat Ernest Hemingway, Franklin D Roosevelt, Mary Pickford, Judy Garland och Tommy Hilfiger. Där var alla möjliga sorters väskor; förbandslåda, casinoväska, väska för böcker, toalettväska, väska för juveler osv. Galet många trunks! 


Det är ju ingen hemlighet att jag älskar väskor så det kändes som att detta var en utställning helt i min smak. Man fick en audioguide där men den var sådär tyckte jag så därför saknade jag lite mer information om väskorna i sig men det var kul att bara gå runt och titta. Vet inte om utställningen fortfarande är kvar i Göteborg men om ni tycker om väskor och har möjlighet att se utställningen tycker jag definitivt ni borde göra det. 


       


Av Caroline - 18 april 2018 21:40


Den här dagen har gått så himla snabbt! Under förmiddagen fixade jag lite på balkongen och sedan blev det plugg. Fick skickat in en uppgift idag vilket var skönt. Under eftermiddagen var jag på en föreläsning med Sveriges FN ambassadör i New York. Just han jobbar i säkerhetsrådet men kontoret där är motsvarande det jag var på i Genève. Ibland känns det som att hela Genève-upplevelsen var en dröm då det är svårt att greppa vad jag vart med om. Alla dessa möten jag deltagit i, allt jag lärde mig, alla kunniga och kända människor jag fick träffa... även om det var min vardag i mer än fem månader är det svårt att ta in hur stort det egentligen var...

Imorgon väntar massa plugg och tvätt. Men nu blir det snart sängen för är så himla trött. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Föreläsningen hölls på Juridicum så det var kul att vara tillbaka. Kändes faktiskt lite konstigt. Under de tre första åren var man där nästan varje dag men de senaste åren har man knappt varit där så det var kul att komma tillbaka. Fina Pufendorf haha ;)

Av Caroline - 17 april 2018 21:37


Idag följde jag med min mamma och mormor till läkaren för att hålla dem sällskap då min mormor skulle vänta hos läkaren i 4 h pga en medicin. Efter läkaren blev det en kort tur på stan och middag. När jag ändå var ute passade jag på att åka till Ikea en sväng och fixa saker till balkongen. Nu är jag åter hemma och är helt slut. Att sova dåligt och vara aktiv en hel dag är ingen bra kombo.

Ska snart hoppa i säng. Imorgon väntar plugg och ev en föreläsning med en ambassadör. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Älskar vår!

Av Caroline - 16 april 2018 21:29


God kväll!

Idag har jag pluggat större delen av dagen. Har en inlämning i franska den här veckan så har suttit med den. Var dock ute en sväng innan för att handla och hämta paket.

Nu på kvällen har jag och min pojkvän fixat på balkongen. Vi har köpt plastgolv för att täcka den fula betongplattan och satt möbler på plats. Det är inte klart än utan vi behöver inhandla lite blommor och annat smått men det är så kul att fixa. Hoppas på många sköna sommardagar så vi kan utnyttja den till max!

Nu blir det snart sängen, imorgon väntar en dag med min mamma och mormor. God natt!

Bf in action ;)

Av Caroline - 15 april 2018 21:15


Då börjar denna helg lida mot sitt slut. Idag har jag varit och hälsat på min farmor och farfar samt varit en sväng hos min pappa. Jag behövde hämta lite saker och pappa hjälpte mig köra saker vi ska ha på balkongen.

Imorgon väntar en ny vecka och massa plugg. Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Ett litet tips om ni vill ge era naglar lite extra omtanke; hittade denna "nagelmask" på h&m och tänkte det var lite kul att testa. Vet väl inte om den gjorde underverk men extra fukt skadar ju inte!

Av Caroline - 14 april 2018 17:06


God eftermiddag!

Idag har vi varit ute på hundtävling hela eftermiddagen. Vid lunchtid mötte vi upp min pojkväns mamma för lunch och sedan följde vi med henne på tävling. Hon hade en hund som skulle springa idag så vi var med och hejade på henne. Tävlingen hölls vid ett slott så det var fina miljöer. Det var min första hundtävling så det var kul att se. Hon har en whippet så det går verkligen undan när de springer där på fältet!

Nu är vi på väg hem igen och vi är så trötta. Frisk luft, mycket blåst och spänning tar på krafterna hehe. Hoppas ni får en fortsatt bra lördag, kram!

Av Caroline - 13 april 2018 09:32


Idag kom dagen jag fruktat, dagen för mitt seminarium i franska. Vi hade inte fått tydligare instruktioner än att vi skulle testas muntligt på allt vi lärt oss hittills (sedan i januari...) och att vi skulle improvisera. Enda ledtråden var att hon inte kände oss (aka att vi skulle prata om oss själva). Jag har mått illa och haft ont i magen av nervositet men nu är det över. Jag läste mycket språk på gymnasiet (svenska, engelska, latin, tyska och spanska) men har inte gjort det på universitetsnivå och det är ju lite annat. Det gick helt okej med tanke på att det är ett helt nytt språk för mig, även om vi testades på betydligt mer än vad vi har lärt oss av boken. 


Nu ska jag få klart en opponering och sedan ser jag fram emot en ledig fredag. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


  Var tvungen att "damma av" webbkameran eftersom den skulle vara på under seminariet som skedde online. 

Inte ofta man använder den så var tvungen att testa i förväg hehe.



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards