Carrolajsa

Alla inlägg under februari 2016

Av Caroline - 29 februari 2016 21:39

Idag har det blivit mestadels plugg här, föga förvånande jag vet ;) Pluggandet kommer även fortsätta under morgondagen då jag är ledig. Föreläsningar i all ära men ibland är det skönt att ha lediga dagar så att man kan sitta hemma och plugga hela dagarna. Man sparar så mycket tid på att inte försöka se respektabel ut eller spendera massa tid åkandes kollektivtrafik. Istället kan man sitta hemma i pyjamas hela dagen och bara läsa, så himla skönt. Dock gillar jag att ha många föreläsning för man får mer kunskap då tycker jag så en balans är alltid bäst.

Nu ska jag läsa klart mitt rättsfall och sedan blir det sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Bild ett: matchande klocka och halsband, just the way I like it ;)

Bild två: den vackra solen är sakta men säkert på väg ner, så fint.

Av Caroline - 29 februari 2016 08:55


God morgon! 

Det är inte ofta man skriver den 29 februari, känns lite märkligt. Förstår varför det blir skottår men det är ändå lite speciellt att vi var fjärde år får en extra dag, bara sådär... Dagen kommer ju dock inte vara annorlunda jämfört med en annan dag. Det blir plugg hela förmiddagen och i eftermiddag har vi föreläsing och kommer förmodligen fortsätta plugga efter det också. Morgonen kommer inledas med lite jobb vid datorn och sedan ska jag läsa om trovärdighet i domstolsprocessen, intressant. Hoppas ni får en bra dag. kram! 

Av Caroline - 28 februari 2016 22:40


Då var söndagkvällen här och helgen är snart över. Jag har haft en väldigt trevlig helg med middagar, mycket plugg, mellomys med min andra halva och nu avslutade jag kvällen med ett avsnitt gossip girl. Imorgon börjar en ny vecka med föreläsningar, plugg och seminarium vilket jag ser fram emot. Först hoppas jag dock på en god natts sömn och att jag vaknar upp imorgon utan den envisa huvudvärk som jag just nu har. Hoppas ni har haft en trevlig helg, kram!

Av Caroline - 28 februari 2016 14:45


Drömmen hade varit att få arbeta på en advokatfirma/juristbyrå inom en snar framtid. Tyvärr finns det inte så mycket jobb och speciellt inte i Skåne. Stockholm däremot har, av naturliga skäl, lite fler möjligheter. Har alltid velat bo i Stockholm, känns som att där har jag en chans att komma dit jag vill… Men det är en annan fråga hehe. Jag satt och gogglade runt lite på migrationsrätt och kom då in på en byrå i Stockholm som hade väldigt många intressanta arbetsområden. Familjerätt och migrationsrätt känns extra intressant tycker jag. Dessutom verkade de ha kontakter med andra länder och det är en väldigt bra bonus tycker jag. Nu vet jag inte om de har möjlighet till jobb eller praktik, är ju inte så relevant för mig just nu ändå, men det kan alltid vara bra att se vad det finns för möjligheter inför framtiden. Att veta vad och vart man vill kan ju göra det lättare att kämpa. Har man ett tydligt mål känns kanske vägen dit inte lika lång. Det finns ju väldigt många advokat- och juristbyråer här i Sverige men det gäller ju att hitta en som har lite av varje. Vill ni se ett exempel på en byrå med intressanta områden kan ni titta in hos HI juristbyrå. Ha det fint!


 


Med inspiration från och tillsammans med http://www.hilaw.se/   

 

Av Caroline - 27 februari 2016 19:48

God kväll!
Då var lördagskvällen kommen. Min pojkvän har varit hos mig så vi har pluggat i princip hela dagen. Tog paus för en liten promenad och för middag men annars har det varit fullt ös i hjärnkontoren. Nu blir det snart melodifestivalen och sedan blir det kanske lite hemmaspa. Har blivit lovad att jag ska få lägga ansiktsmask på min pojkvän och kanske rensa porer men vi får väl se vad som händer hehe. Hur som helst hoppas jag ni får en trevlig kväll, kram!

Av Caroline - 27 februari 2016 10:00


Jag gillar rutiner och när man pluggar ser den ena dagen i princip alltid ut som den andra. För tillfället är jag dock så himla sugen på att göra något kul, något annat. Min ”önskelista” ser just nu ut såhär:


- åka på semester
- äta brunch på något trevligt ställe
- äta tapas
- ta danslektioner
- handla en ny väska
- fika något riktigt gott
- gå på spa
- tatuera mig
- läsa en riktigt bra bok (som inte har med migrationsrätt att göra)
- hoppa på en buss och sitta där till sista hållplatsen, utan att riktigt veta vad man ska göra
- ta en lång promenad ute i solen och ha kameran i högsta hugg


Finns många fler saker jag vill göra men det här är några. Är medveten om att det är en ganska bra blandning, kanske visar på hur gärna jag vill hitta på något hehe. Förhoppningsvis kan jag bocka av något snart. Har inget planerat men får förhoppningsvis lite tid över snart och då tänker jag checka någon punkt. Till dess blir det till att ta itu med migrationsrätten. Trots min längtan av att göra något annat känner jag att jag har valt rätt kurs. Migrationsrätt är väldigt intressant och väldigt aktuellt vilket bidrar till att det inte känns så jobbigt att läsa den ena artikel efter den andra.


Kanske har jag inspirerat någon till att göra något på min lista, är så fallet kan ni ju berätta så att jag kan få uppleva det genom er hehe. Hoppas ni får en bra dag, kram! 



Blandade bilder från några äventyr jag har varit på:

 

     

Av Caroline - 26 februari 2016 12:45


På tal om utveckling (gårdagens inlägg om spelet) så hittade jag en annan bild innan som visar "baksidan" av det hela. 


 

Detta stämmer inte helt för jag gillar att fota med vanlig kamera och har vanlig kalender (men visst använder jag telefonen en hel del också) men väckarklocka har jag inte utan den funktionen fyller min telefon men det här med att ersätta familjen är inte helt ovanligt. Jag försöker att inte använda min telefon för mycket när jag umgås med människor men det är inte alltid jag lyckas. Man vill hela tiden vara tillgänglig så visst händer det att jag tittar min telefon och svarar på sms eller mejl även när jag umgås med människor men jag försöker verkligen bara göra det i undantagssituationer och om jag verkligen behöver brukar jag säga till mitt sällskap att jag måste göra något snabbt så de inte tror att jag har tröttnat på deras sällskap. Det händer dock väldigt ofta, både som man upplever men också som man ser, att människor sitter med sina telefoner istället för att umgås med personen de sitter bredvid och egentligen "ska" umgås med. Det är inte min plats att säga hur andra ska göra men kan säga att jag personligen inte uppskattar att bli bortvald till förmån för en telefon. Behöver du göra något akut, säg då det men annars hade jag gett dig rådet att låta telefonen vila. Jag vet att det är svårt ibland men det kan vara bra att vara nedkopplad. Umgås med människorna du har omkring dig istället för med din telefon. Det finns alltför många som hade velat byta med dig, personer som önskar att de hade fysiska människor att umgås med.




Av Caroline - 26 februari 2016 09:09


God morgon! 


Då var det fredag igen, den här veckan har gått så himla snabbt. Idag står plugg, jobb vid datorn, föreläsning och middag på schemat. Är dock så himla trött efter en natt med dålig sömn och en envis huvudvärk men förhoppningsvis försvinner det under dagen. Får dricka mycket vatten och omge mig med trevliga personer så hjälper det kanske. Dessutom ser det ut som att solen vill kika fram och det är ju trevligt. Nu ska jag fortsätta jobba så att jag hinner med allt. Hoppas ni får en bra fredag, kram! 


Fredag för två veckor sedan ;) 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards