Carrolajsa

Alla inlägg under april 2019

Av Caroline - 16 april 2019 20:13


Min fika blev inställd idag för tyvärr blev min kompis sjuk. Istället blev det till att åka hem och fixa här hemma. Jag åker bort nu över påsk så här ägnat kvällen åt att packa, lagat massa mat för att tömma kylskåpet och ska städa så det är rent när jag kommer hem igen.

Hoppas ni haft en fin dag, kram!

Det är såhär man ska göra för att vara ekonomisk hehe

Av Caroline - 15 april 2019 21:38


Idag har tiden gått så snabbt. Mitt möte blev inställt idag så mina planer för dagen blev helt omkullkastade men det är inget ovanligt på mitt jobb hehe.

Jag jobbade ganska länge och väl hemma har jag lagat mat och grejat lite. Imorgon väntar jobb och fika med en vän.

Hoppas ni haft en fin dag, kram!

När jag kom ut från jobbet sken solen starkt och det var varmt! I skuggan var det skitkallt men i solen var det så himla skönt.

Av Caroline - 14 april 2019 22:04


Jag har haft en väldigt bra helg, bra balans mellan aktiviteter och vila.

Igår mötte jag upp min syster med sambo för lunch och en sväng på MOS.


Jag har sett inslag om adoption vilket är ett väldigt viktigt och aktuellt ämne för mig.


Jag har också gjort storkok i form av linsgryta


Jag har också ätit frukost i sängen och tittat på "Störst av allt". Utöver det här jag kastat grovsopor, gått promenader, packat, städat och sopat löv. Älskar helger där man känner att man hinner allt man vill hinna!

Nu blir det sängen. Har en intensiv vecka framför mig, även om den blir kortare än vanligt. Hoppas du haft en bra helg, kram!

Av Caroline - 13 april 2019 22:58


13 april 2017. Kommer aldrig glömma den dagen jag fick beskedet att jag hade fått min drömpraktikplats på svenska FN representationen i Genève. När beskedet kom satt jag på tåget upp till Varberg för att fira påsk. Jag hade vid det laget haft intervju med Chicago och Genève och en intervju med Peking var inbokad. När telefonen ringde och det stod Schweiz blev jag helt nervös men det visade sig vara en av diplomaterna som ringde för att ställa ett par frågor eftersom hon inte hade varit med vid intervjun. Jag fick besked om att svaret skulle komma efter påsk, alltså fem dagar senare. En halvtimme senare plingar det till i telefonen och jag får ett mejl där jag erbjuds en plats på svenska reppen. Jag blir jättenervös och tror att något är fel eftersom jag inte skulle få besked förrän om fem dagar. Några minuter senare plingar det till igen och då tror jag att det är ett mejl där de säger att det blivit fel. Så var inte fallet utan det var ett till erbjudande om en praktikplats, på samma ställe men en annan avdelning. Efter mejlen följde ytterligare ett samtal och återigen  var jag övertygad om att allt blivit fel. Hon som ringde ville förklara att det blivit fel i utskicket men att båda avdelningarna ville ha mig och därför fick jag välja. Mitt val föll på humanitära frågor och migration och det ångrar jag inte en sekund. Nu visste jag med säkerhet att jag skulle flytta till Genève. Det första jag gjorde var att ringa min fd pojkvän med gråten i halsen och ett hjärta som slog i 190. Han var den enda just då som visste att jag hade sökt och jag ville att det skulle förbli så ett tag tills jag hade hunnit smälta allt. Eftersom jag bodde med människor som tydligt visade att de önskade att jag inte existerade kan jag inte säga att det var den bästa perioden i mitt liv men sett till arbetet var det det bästa jag har gjort. Att varje dag vara omgiven av människor med samma intresseområden som en själv och få jobba med frågor man brinner för är fantastiskt. Att dessutom få följa allt från första parkett är oslagbart. Jag hoppas att få återvända till Genève en dag och känna att man gör en skillnad för världen.

 

 

 

Av Caroline - 12 april 2019 20:35


Idag hade jag bestämt mig att gå tidigt från jobbet och det lyckade jag också med. Jag åkte direkt in till stan för jag hade ett par ärende att uträtta. Även om det är kallt så lös solen starkt och det var så skönt att promenera genom fantastiska Stockholm!

Nu ikväll har jag en numera klassisk fredag i mitt liv. Tvätt, ansiktsmask och middag. Jag orkar inte mycket mer efter en hel jobbvecka haha.

Hoppas ni får en fin helg, kram!

Jag hade planerat att göra pizza idag men när jag öppnade kylskåpet trillade en crème fraiche ut och gick sönder så då behövde den användas. Det fick därför bli pasta istället och det är ju inte fy skam det heller ;)

Av Caroline - 11 april 2019 20:01


I morse kändes det nästan som att min hjärna hade tagit semester haha. Var så seg och kände mig typ förvirrad. Som tur var blev det bättre efter ett tag och jag fungerade igen.

Efter jobb var jag hos sjukgymnasten och nu under kvällen har jag fixat matlådor och ska strax ta tag i städningen. Tycker det är skönt att ha städat innan helgen så slipper man det sen. Imorgon är det fredag och jag tänkte att jag ska försöka flexa ut tidigt. Har många timmar på flexkontot och tänker att det hade varit skönt med långhelg.

Nu ska jag pallra mig ur soffan och städa. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Idag har det snöat till och från hela dagen. Längtar till sol och värme så man kan gå i tunn tröja och solglasögon

Av Caroline - 10 april 2019 06:59


Dagarna går så himla snabbt så man hinner inte med. Måndagen gick dock superlångsamt, kände mig helt off men gårdagen gick snabbt. Utöver att jobba har jag haft ett volontärpass, tittat resor och storhandlat.

Idag har jag fullt upp men ser redan lite fram emot att komma hem och krypa ner under täcket. Kylan har åter tagit Stockholm i sitt grepp så man vill helst inte vara ute...

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Man kan starkt ifrågasätta om jag borde få ha långa naglar, är tydligen expert på att riva mig själv hehe

Av Caroline - 7 april 2019 20:08


Idag har jag nog haft den slappaste dagen någonsin. Jag var inte hemma förrän vid 2 i natt så när jag vaknade vid 8.30 var jag ganska trött om vi säger så så jag låg kvar i sängen och såg på dokumentär. Jag somnade till och från och gjorde så fram till kl.17, skönaste någonsin!

Vid 17 gick jag upp och satte igång en maskin tvätt, duschade och gjorde hemmaspa med skrubb, ansiktsmask, hårinpackning och allt innan jag lagade mat. Nu ska jag snart krypa ner i sängen igen och läsa innan det är dags att sova. Inte många knop som blivit gjorda här idag men det har varit så skönt. Hoppas ni också haft en skön dag, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards