Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2019

Av Caroline - 8 januari 2019 07:18


God morgon!

Gäsp, gäsp... två nätter i rad har jag sovit jättedåligt så är så trött idag. Igår var jag oförskämt pigg trots få timmar men idag tar det ut sin rätt. Har också lite ont i halsen men hoppas det försvinner under dagen. Ska försöka gå hem i tid och lägga mig typ kl 20 så jag kan ta igen mina timmar. Tills dess får jag dricka kaffe och sätta klädnypor i ögonlocken hehe.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Tittade på cancergalan igår och grät lite. Eloge till alla där ute som kämpar med denna hemska sjukdom!

Av Caroline - 6 januari 2019 18:41


Juli

Efter ett dygn i Eskilstuna satt vi fast på tåg. På grund av bränder längs järnvägen kunde vi inte köra så till slut, efter x antal timmar på ett tåg, checkade vi in på hotell för att fortsätta resandet dagen efter. Kan verkligen rekommendera Radisson Blu vid centralen i Göteborg.

   


Jag uppfyllde en dröm genom att åka på en backpacking-trip genom Europa under tre veckor. Jag besökte 10 städer och fick se mycket fantastiskt.

           


Väl hemma igen uppfyllde jag en annan dröm, att åka helikopter. Det var så kul!

   


Augusti


Augusti är en mörk månad under 2018 pga separationen jag genomgick. Ärligt talat minns jag inte så mycket från den månaden mer än att jag grät flera dagar i sträck. Det fanns dock några få ljuspunkter den månaden:


Jag åkte till Stockholm och skrev kontrakt på en lägenhet.

   


En av mina bästa vänner bjöd med mig ett dygn till Ystad Saltsjöbad.

   


Det blev ett efterlängtat besök i Ullared.

   


September

Det största som hände i september var att jag flyttade till min drömstad Stockholm!

 



Oktober

I oktober började mitt första jobb som jurist och jag älskade det från första stund!

 


Under hela månaden blev det till att utforska denna fantastiska stad.

     
 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November


I november var jag på utbildning inför ett volontäruppdrag med ett grymt tjejgäng. Girl power!

   


Jag var också på föreläsningar om adoption och drömmen om att adoptera fick ny fart.

 


Bestämde mig äntligen för hur min nästa tatuering skulle se ut och tog tag i saken.

 


December

I december jobbade jag hårt på julkänslan, bland annat genom att besöka Rosendals trädgård med en vän.

   


Jag var också på en hyllningskonsert för Dennis Mukwege.

   


Som sig bör blev det också mycket julmys.

 


 

Av Caroline - 6 januari 2019 13:14


Igår hade jag en sådan skön och mysig dag. Jag vaknade tidigt men låg kvar i sängen och läste, såg film och jobbade på min årsresumé. Lyxade till det med frukost i sängen för var inte alls lockad av att gå upp. Efter några timmar kände jag mig redo att gå ur sängen och då satte jag igång en film och började städa lite där hemma. Vi hade jättefint väder så jag gick också en långpromenad och njöt av solens strålar och ljudet av vattnet.

Kvällen tillbringade jag också hemma med att se film, nätshoppa, ändra om lite hemma och bara myste. Älskar dagar man går i mjukiskläder, osminkad och utan bh. Balans och kontrast är vad man behöver i livet.

Idag kände jag dock för att komma ut lite så är på väg till Ikea för att köpa en ram. Ska beställa en poster men tänkte kolla ramar först för att få en uppfattning om storlek. Svårt att mäta mot väggen och samtidigt få en överblick när man är själv. Därför får man hitta en annan lösning. Hoppas ni har en fin helg, kram!

Jag bor så otroligt fint, kommer nog aldrig vilja flytta härifrån haha.

Av Caroline - 5 januari 2019 18:50


Januari


I januari gjorde jag mina sista veckor på praktiken på svenska representationen i Genève.


 


För att ta tillvara på den sista tiden åkte jag runt i landet. Det blev bland annat ett besök till fantastiska Montreux.
  

Jag åkte också till ett av de vackraste ställena jag varit på, Chamonix med Mont Blanc.    


Februari

I februari pluggade jag MASSOR då jag tyckte det var en bra idé att plugga mer än 100 %.


 


Det blev också ett besök till Örebro, en av mina favoritstäder i Sverige. Jag bodde ju där ett väldigt kort tag för något år sedan och blev helt förälskad i staden.


 


Mars

I mars blev jag sambo på riktigt och spenderade mycket tid, energi och pengar på att fixa ett fint hem till oss. Spelar ju inte så stor roll såhär i efterhand men livet blir tyvärr inte alltid som man tänkt.


 


Jag och min syster tog en spontantripp till Göteborg och hade ett mysigt dygn.

 


Jag och mina juristvänner möttes upp för middag och hade en mysig kväll. Så glad att ha dem i mitt liv <3

   


En kväll besökte vi Jason Diakités föreställning ”En droppe midnatt” vilken var fantastisk!  

 


April

Under april månad var jag sjuk en hel del men hann åtminstone med en resa till fina Berlin. Älskar den staden.

   























Maj

Våren kom till Skåne och jag njöt av värme och trevligt sällskap.

   


När alla kurser var avslutade firade jag med att åka till Norrköping till min syster och hennes pojkvän.

   


Juni

I juni fortsatte resandet och jag hann besöka både Warszawa och Mallorca.

       

Av Caroline - 4 januari 2019 20:11


Fast det bara har varit en kort vecka känns det skönt med fredag. Eftersom vi inte har varit full styrka på kontoret har man haft desto mer att göra så det har varit fullt upp. Idag hade jag flera beslut som behövde komma iväg och många saker strulade så det gick i ett.

Nu under kvällen har jag bara varit hemma och fixat. Morgonen började med att mitt badrum flöt (översvämning när jag duschade) så här försökt fixa det nu under kvällen. Rensa brunnar känns ju som en perfekt fredagsaktivitet hehe. Annars ska jag bara ta det lugnt och lägga mig i tid för att läsa.

Hoppas ni får en fin fredag, kram!

Himlen tidigare i veckan. Hoppas på sol i helgen så man kan gå långa promenader.

Av Caroline - 3 januari 2019 20:22


I tisdags när jag kom från Skåne hände en lite rolig (och snudd på creepy sak). När jag satt på spårvagnen tittade jag igenom mina bilder från nyår och när jag kom till denna bild:


Säger plötsligt killen bredvid mig "kan jag få se den bilden". Jag blir lite ställd men stänger ner telefonen och säger nej samtidigt som jag skrattar till lite. Han säger inte mer då men efter någon minut frågar han "har jag sett dig förr?" (Fast på engelska för senare i samtalet framkom att han inte är härifrån). Vi småpratar lite och han frågar om jag bor själv, vilken stationer jag bor vid osv. Här börjar det kännas lite skumt så fick dra ett par vita lögner för säkerhets skull haha. Vi gick av vid samma station och då frågar han om han fick kontakta mig. Jag svarar bara "nej jag tror inte det men vi ses kanske här igen". Han är säkert jättetrevlig men kände att han sumpade allt redan när han avslöjade att han satt och tittade i min telefon. Ibland undrar man hur människor tänker...

Män borde uppdatera sina raggningsrepliker. Speciellt "har vi setts förr?". Det är en klassiker som man hört x antal gånger men aldrig tror på. Borde vara skärpning på den fronten hehe. Kanske ska meddela mannen från spårvagnen det om jag skulle råka stöta på honom igen ;)

Av Caroline - 2 januari 2019 20:26


Då var första dagen efter ledigheten avklarad. Jag kom hem till Stockholm igårkväll efter lite förseningar osv. Väl hemma blev det mest till att börja packa upp och senare på kvällen hade jag ett pass som volontär på ett ställe.

Det känns skönt att vara tillbaka i Stockholm och på jobbet. Det var mysigt att vara i Skåne och umgås med vänner och familj men mot slutet längtade jag faktiskt tillbaka lite till Stockholm. Det var ganska tufft att vara i Skåne för det väckte till liv många minnen och känslor. Det blev en övning i behärskning och självkontroll för att inte skriva till vissa som jag vet att jag inte borde skriva till...

Efter jobbet idag var jag och handlade och sedan blev det till att tvätta och fortsätta packa upp. Ska dock krypa till sängs tidigt idag för är ganska back vad det gäller sömnen. Att komma hem efter kl 2 två dagar på kort tid är inte så smart när man har svårt för att sova länge på morgonen hehe. Det tar ut sin rätt om vi säger så.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Möttes av ledsna blommor igår när jag kom hem. Hoppas de återhämtar sig...

Av Caroline - 1 januari 2019 11:54


Gott nytt år!

Jag firade med ett trevligt gäng igår. God mat, trevliga samtal och roligt sällskap - ett bra sätt att avsluta det gamla och starta det nya. Vi var i västra hamnen i Malmö så när det var dags för att se fyrverkerier gick vi ner till vattnet och då såg vi över hela Malmö och Danmark. Så himla fint!

Nu är jag på väg hem till Stockholm. Har haft mysiga dagar i Skåne men nu ser jag fram emot att komma hem!

Hoppas ni hade trevligt nyårsfirande. Kram

När man är hemma vid 3 är det en bra idé att ta selfies ;)

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards