Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2019

Av Caroline - 14 januari 2019 19:34


I morse när jag vaknade kände jag bara ”blä, orkar inte”. Hade svårt att somna igår så när klockan ringde kändes det som att jag knappt hade sovit. Jobbet gick bra men har fått hosta så har hostat hela dagen, så pass att det känns som att mina inälvor ska komma upp (sorry for the info hehe). Det påverkar min astma också så har ganska svårt att andas, min astmamedicin är min bff at the moment. Av ingen särskild anledning har jag haft en sådan uppgiven känsla i kroppen hela dagen, skumt… Imorgon blir det nya tag!


Ikväll väntar fix hemma och ett volontärpass. Utöver jobb har jag inte så mycket planerat den här veckan så det blir nog en ganska lugn vecka. Hoppas ni får en fin vecka, kram!


   

Vi har haft fint väder åtminstone :) 



Av Caroline - 13 januari 2019 20:31


Då börjar denna helg lida mot sitt slut. Igårkväll var jag hos min vän och åt pizza, drack blått vin och började planera en resa. Vi ska åka på en långweekend nu i vår så vi började konkretisera planerna lite. Väldigt mysigt! 


Idag mötte jag upp en vän på stan för att äta brunch. Vi hittade ett trevligt ställe där vi satt några timmar och pratade, så mysigt. Vi har inte träffats sedan innan jul så vi hade en del att ta igen. Efter det åkte jag och köpte ett par verktyg (min snickare till pappa måste känna att han har lyckats med uppfostran hehe) och sedan har jag bara fixat här hemma. Har planerat att komma i säng tidigt för att hinna läsa innan det är dags att sova. 


Hoppas ni har haft en bra helg, kram! 


   


Av Caroline - 12 januari 2019 16:53


Idag har jag myst rundor hemma hela dagen samt tagit en promenad. Tittade film i sängen, tittade film i soffan, gick till sopsorteringen, skickade tillbaka ett paket och gick ner till vattnet en sväng och njöt.

Nu är jag dock på väg till en vän, vi ska ha pizza- och vinkväll. It's like music to my ears.

Hoppas ni får en fin kväll, kram!

Vi har haft så fint väder idag. Är så vackert att det nästan gör ont.

Av Caroline - 11 januari 2019 22:02


Äntligen fredag! Denna vecka har varit intensiv men mycket jobb så idag kände jag att jag var värd att gå hem innan det blev mörkt haha. Var väldigt skönt att komma hem tidigt. Handlade på vägen hem och väl hemma tog jag en nap, sådan lyx!

Under kvällen har jag fixat mat, tvättat och slösurfat. Skönt med en lugn kväll, min nya fredagsrutin.

Hoppas ni får en fin helg, kram!

<3

Av Caroline - 11 januari 2019 16:15


För ett tag sedan skrev jag att jag inte har som mål att inom en snar framtid köpa en lägenhet då jag vill bo en sväng utomlands först (se här). Detta är fortfarande sant men de senaste dagarna har jag känt värsta paniken över min ekonomi. Från ingenstans började det poppa upp en massa annonser angående lägenheter både på FB och Instagram. Priserna i Stockholm är ju galna och det kommer ta hundra år innan jag kommer kunna köpa ens en liten lägenhet. Även om jag tänker att jag inte ska köpa nu så tänker jag ständigt på hur lång tid det kommer ta att spara ihop en insats. Jag sitter liksom och räknar ut hur många år det kommer ta att spara ihop 350 000 haha. Hjärnan fungerar så konstigt!  Detta kommer säkert lugna sig om ett tag men just nu är det mycket siffror i mitt huvud. Tänk om man bara hade kunnat stänga av hjärnan ibland. Jag älskar lägenheten jag bor i nu och kommer inte vilja flytta härifrån på ett tag och jag har ett förstahandskontrakt så jag har ingen panik men någon gång i framtiden vore det trevligt att äga sitt boende. Man vet aldrig vad som väntar en i livet vilket är charmen med det hela :) 


 

Detta utgör en stor anledning till att jag inte vill flytta, älskar närheten till vattnet <3 



Av Caroline - 10 januari 2019 19:56


Det här året hoppas jag ska bli mitt år. Under 2018 hände många bra saker men också några väldigt jobbiga. Det här året ska jag sträva efter att må riktigt bra. Hur jag ska komma dit vet jag inte riktigt men jag får jobba mig dit.


Tre saker jag tänker på när jag tänker på nytt år och nya utmaningar:

Resa. Jag reste mycket under 2018 och hoppas att jag ska kunna resa även detta år. Det lär inte bli lika mycket eftersom jag jobbar men några resor vill jag få in.


Jag vill utmana mig själv ännu mer. Jag utmanar mig själv ofta, gör ofta saker som jag inte är helt bekväm med och som jag kanske egentligen inte vill, allt för att bli den bästa version av mig som möjligt. Saker jag är sugen på i år: lära mig att klättra, lära mig om aktier och våga lita på att jag kan saker vad det gäller mitt yrke.


Jag hoppas också finna kärleken igen. Detta är långt borta just nu för mitt hjärta finns kvar hos någon annan men jag hoppas att jag så småningom kan släppa det och öppna mitt hjärta för någon annan. Den här delen av tanken för detta år är nästan jobbigast/svårast. Tanken på att helt släppa taget om en person man vill vara med är jobbig, samtidigt som jag vet att jag måste eftersom den önskan inte är ömsesidig. Tanken på att lära känna en ny människa är lockande men samtidigt jobbig. Att släppa in en ny människa på djupet och dela med sig av allt som gör mig till mig är tufft. Det lär ju också bli så att man måste vara med om många dåliga dejter innan man hittar rätt vilket både kan bli kul och jobbigt. Men jag tänker att den dagen man hittar någon att dela sitt liv med på riktigt kommer det vara värt allt annat. Längtar tills den dagen kommer!


Livet blir inte alltid som man tänkt och man kan inte styra allt men man kan försöka. Jag tror inte på att ha massa förbud för det blir sällan bra men att ha mål tycker jag är viktigt. Det är alltid viktigt att jobba mot något, stort som smått. Allt från att spara ihop pengar till den där väskan man vill ha, en resa man vill göra till att lära sig ett nytt språk eller bestämma att man ska lära känna nya människor. Man måste ta tillvara på tiden man har och göra det bästa av det. Hur cheesy det än låter haha. Be the best version of yourself. 



Ett konkret mål jag har är att spara enligt bilden ovan. Jag har hittat olika versioner på nätet men denna känns som att den kan passa mig. Jag sparar redan en summa varje månad och detta är tänkt att bli utöver det. Det kommer bli en utmaning men det är kul! 




Av Caroline - 10 januari 2019 07:34


Hela den här veckan har jag varit en dag före och igår var jag säker på att det var torsdag, kanske önsketänkande hehe. Idag är det dock torsdag så nu är jag i fas. Har haft mycket på jobb den här veckan för har haft jour två dagar vilket innebär att jag ansvarar för allt akut som kommer in samt täcker upp för dem som inte är där.

Många på jobbet är krassliga och jag börjar också känna av det nu men hoppas mitt beror på att jag sovit dåligt den här veckan. Har planerat att gå hem ganska tidigt idag och hoppas att jag kan sova bort det.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Vi har inte såhär mycket snö just nu men vi har lite snö. Det är dock klassiskt varannandagsväder så det blir mycket is...

Av Caroline - 8 januari 2019 20:40


Jag har faktiskt varit oförskämt pigg hela dagen, har inte ens behövt kaffe hehe. Jag fick gjort en massa saker på jobbet och även hemma. Har till och med storstädat lägenheten. Ska dock hoppa i säng snart och hoppas på fler timmars sömn, för säkerhets skull.

Imorgon väntar massa jobb och en sväng till stan. Måste lämna tillbaka ett par kuddfodral, man behöver inte tre par när man bara har ett par kuddar ;)

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards