Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2019

Av Caroline - 21 januari 2019 15:30


Häromdagen när jag inte kunde sova började tankarna snurra och jag fick en mindre personlig kris. Frågor som ”vad gör jag med mitt liv?” ”vad vill jag med mitt liv?” ”är jag på rätt ställe?” ”vill jag vara här?” osv började snurra.  Vet inte riktigt var detta kom ifrån. Det är klart att det finns delar i mitt liv som jag inte trivs med och som jag önskar vore annorlunda men på det stora hela trivs jag med min tillvaro. Jag har ett jobb jag trivs med, jag bor i min drömstad, har fantastiska vänner och har uppnått mina två absolut högsta drömmar. Jag och en kollega pratade om detta och det visade sig att det var flera som kände likadant så vi kom fram till att det handlade om en kollektiv kris. Kan ha med det nya året att göra eller bara en slump men ändå skönt att veta att man inte är ensam i det.


På det stora hela trivs jag med mitt liv. Att flytta till Stockholm blev en omställning men jag är så glad att jag gjorde det. Jag trivs väldigt bra här och ser fram emot tills mitt liv är mer ”i ordning”. Håller på att få ordning på mitt liv utöver jobbet. Känner att det hade varit kul att lära känna lite fler människor som har samma intressen som jag har. Jag behöver komma ut och inte sitta hemma varje kväll efter jobb för jag mår inte bra av det. När man pluggade hade man alltid något att göra men när man jobbar och går från jobbet är man klar för dagen. Efter många år av konstant stress är detta väldigt skönt men i längden blir det också tråkigt. Vissa kvällar säger jag inte ett ord från det att jag går från jobbet tills dess att jag är tillbaka där dagen efter. Även om jag och min fd sambo inte pratade varje dag under våra fem år så pratade vi många av kvällarna. Att vänja sig vid att inte ha en person att prata med tar sin tid. Såklart har jag andra att prata med, såsom familj och vänner, men det är inte riktigt samma sak. Man måste vänja sig vid tanken att en person man spenderat fem år med en dag inte tycker att man är tillräcklig och därför inte vill dela sitt liv med en. Mina planer för våren är inte bestämda men jag pendlar mellan att gå en kurs eller att sjunga. Vi får se hur det slutar. Man lever bara en gång och måste se till att få ut det mesta av livet!  


 
Resa är något jag skulle vilja hitta någon att göra tillsammans med, är så trött på att resa själv!



Av Caroline - 20 januari 2019 17:44


Nu börjar helgen snart lida mot sitt slut. Min blev extra lång (och tråkig) eftersom jag var hemma i fredags. Fredag och lördag fokuserade jag på att vila men idag kände jag att jag behövde komma ut en sväng. Var en sväng och handlade lite ljus och städsaker så roligare än så blev det inte. 


Imorgon tänker jag att jag ska jobba igen. Jag är inte av med hostan men den blir inte bättre av att jag är hemma. Ska ägna kvällen åt att fixa lite här hemma. Hoppas ni haft en bra helg, kram! 


   
Börjar bli något trött på min säng och soffa... 



 
Vi har haft så kallt idag, men väldigt fint! 



Av Caroline - 19 januari 2019 16:12


Två dagar av skärmshopping har resulterat i en lång önskelista hehe. För tillfället är jag helt inne på leopardmönster och har hittat så mycket fint! Beställde en leomönstrad väska som kom förra veckan men den var mycket mindre än jag trodde så besvikelsen var total. Därför måte jag nu hitta en ersättare. 




Ser fram emot löning nästa vecka ;) 


Av Caroline - 18 januari 2019 20:23


Hör och häpna, idag var jag hemma från jobbet. Jag kan räkna på en hand antalet gånger jag har sjukanmält från jobb. Har dock kämpat hela veckan med hosta (som ger huvudvärk och halsont) och feber men eftersom det inte har försvunnit kände jag att jag skulle testa vila.

Detta har dock varit en deppdag. Det är så tråkigt att vara hemma när man "måste" och jag saknar verkligen sällskap. Fick ett gulligt "det är tomt utan dig i korridoren"-sms av en kollega innan och det piggade upp lite. Annars har jag haft mycket tid för att läsa och tänka på saker jag inte borde...

Annars har jag ägnat dagen åt att sova, se film och skärmshoppa. Hittade så mycket fint men jag har en strikt budget så det blev inget beställt.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 17 januari 2019 21:53


God kväll!

Den här dagen har gått så snabbt. Som sagt hade jag förhandling utanför domstolen idag under förmiddagen och under eftermiddagen blev det kontorsjobb.

Under kvällen har jag sovit en stund och tittat på film. Börjar känna mig febrig så ska snart krypa till sängs. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Vacker utsikt från kontoret!

Av Caroline - 16 januari 2019 22:21


Idag var det äntligen dags att träffa one of my favorite guys, min sjukgymnast hehe (nog för att han är trevlig men ni anar inte hur mycket jag önskar att det vore en annan man... hehe). Vi har haft uppehåll några veckor på grund av ledighet osv men nu kör vi på igen.

Förutom det har jag ägnat min kväll åt att baka, jag är nämligen delansvarig för fikan imorgon på jobbet.

Idag har det toksnöat här i Stockholm. Från ingenstans började det ösa ner snö efter lunch och höll i sig hela kvällen. Hoppas det får bli kvar och att det inte smälter direkt för att sedan frysa på för det blir så himla halt. Det är redan extremt isigt här ute där jag bor så här tappat räkningen på hur många gånger jag har varit på väg att ramla...

Nu ska jag och min följeslagare hostan krypa till sängs för imorgon väntar förhandling på annan plats och massa annat jobb. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 15 januari 2019 20:51


God kväll!

Hostan hänger kvar och jag är så trött på den. Idag har jag jobbat hela dagen och nu på kvällen har jag diskat upp min massiva hög med disk samt bakat. Är ansvarig för fika på jobbet på torsdag så måste provbaka.

Idag blir det sängen tidigt så att jag kan somna i tid. Igår tog det lång tid att somna för jag hostade så mycket. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 15 januari 2019 13:15


Jag har fått ett par frågor kring framtida pojkvän, närmare bestämt om han måste vara jurist, vilka krav jag har samt hur min drömkille ser ut. Vad det gäller yrke så måste han definitivt inte vara jurist. Jag bryr mig inte om vad han har för yrke så länge han trivs med vad han gör. Optimalt hade varit om han hade haft ett flyttbart och internationellt yrke så han kunde flytta med mig om jag skulle få ett uppdrag utomlands hehe. På ett sätt hade det varit intressant att vara tillsammans med en jurist för det hade då funnits många intressanta samtalsämnen men samtidigt hade det varit kul om jag hade fått lära mig saker om ett annat yrke och fått en inblick i en annan yrkeskategori. 

Angående krav så här jag en lista: han ska ha en miljon på banken, en fin bil och en fin lägenhet - annars blir det inget. Nej, skämt åsido så har jag inga speciella krav. Jag vill vara med en människa som vill vara med mig, en som inte skäms för mig och som får mig att känna mig viktig samt prioriterad. Jag vill inte bli hela världen för personen för jag tycker det är viktigt att man fortfarande har kvar sitt egna liv men ibland, om jag behöver det, vill jag att han ska kunna släppa ”allt” annat och bara finnas där för mig. Precis som jag hade gjort för honom. Att känna att man alltid har någon som finns där och som man kan lita på till 100 %. Jag hoppas också hitta någon att skapa ett liv med på riktigt. Jag tycker det är viktigt att ha kvar sina egna intressen och vänner och hitta på saker på egen hand men jag vill också kunna ha gemensamma vänner och hitta på saker tillsammans. Personen får gärna gilla att resa till lite "annorlunda" ställen också för jag saknar verkligen att ha ett resesällskap när jag ska till Kenya osv. Sammanfattningsvis tycker jag att det är viktigt att vara öppen för nya saker och vara öppen för att lära sig saker av den andra. Älskar man en person tänker jag också att man vill göra alla dessa saker för den andra, för den personens skull.

Hade jag fått drömma fritt hade jag velat ha en person som uppskattar mig, visar hela världen att det är vi (inte överdrivet såklart men inte heller vara rädd för att uttrycka sina känslor), en som överraskar mig (både med materiella presenter bara för att men framförallt genom att göra saker som han vet att jag hade uppskattat) och som intresserar sig för att lära känna mig på djupet, en som vill veta allt om mig. Jag drömmer helt enkelt om en person som finns där för mig i alla lägen och som också låter mig finnas där för honom i alla lägen. En som vill inkluderas i mitt liv och som låter mig inkluderas i hans liv fullt ut. Det är kärlek för mig. 


   

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards