Carrolajsa

Alla inlägg under december 2018

Av Caroline - 7 december 2018 21:52


Äntligen helg, känner mig helt slut efter denna intensiva vecka. Efter jobb var jag en sväng i stan för att lämna tillbaka ett paket och handla mat. Väl hemma har jag fixat mat, tvättat och tittat på idol. En helt vanlig fredag i mitt liv helt enkelt hehe.

Idag blir det en tidig kväll, ögonen går redan i kors. Imorgon har jag lite ärenden att fixa och jag ska på julmarknad med en vän.

Hoppas ni får en fin helg, kram!

Av Caroline - 6 december 2018 20:41


Då var det snart helg, kan behövas. Idag var dag två på utbildningen och den här dagen var minst lika trevlig som gårdagen. Efter jobb var jag och hämtade ut ett paket sedan hade jag ett långt och trevligt samtal med en vän, skönt att kunna prata med någon om himmel och jord och känna att någon är intresserad av ens liv <3

En mindre kul sak som hände idag var att jag brände mig när jag lagade mat. Fick kokande vatten över tummen när jag skulle hälla av vattnet från riset, inte alls skönt. Gör skitont rent ut sagt... ska se om jag kan diska trots smärtan och sedan ska jag sova. Har en lång dag framför mig imorgon och då behöver jag vara pigg.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Dagens "kontor", hög mysfaktor!

Av Caroline - 6 december 2018 08:00


När jag var på utbildning förr förra helgen pratade vi om hur man reagerar när en person berättar något jobbigt. Många gånger blir reaktionen "det blir bättre" men det är ju egentligen det sista man vill höra där och då. Någonstans vet man att det blir bättre men så känns det inte då. Jag tycker också det är viktigt att visa att det är okej att må dåligt. Ingen vet hur lång tid det tar för en person att må bättre och ingen vet vilka stadier personen kan gå igenom.


När det tog slut med min fd pojkvän i somras mådde jag riktigt dåligt. Efter en tid började det kännas lite bättre men nu kan jag säga att jag mår sämre över det än vad jag gjorde för två månader sedan, man vet helt enkelt inte hur ens "sörjeprocess" ser ut. Det beror helt på hur man bearbetar och vad man bearbetar. Jag önskar så att jag hade kunnat slänga mig ut och bara skapat en profil på Tinder men det är inte så jag fungerar. Jag behöver tyvärr tid och då får det ta tid. Man vet att personer inte menar något illa med att säga "det blir bättre", jag har själv sagt så, men man borde nog tänka efter innan man säger de orden. Annars är risken att personen man säger det till uppfattar det som att man förminskar dess känslor, inte vill fortsätta prata om det eller antyder att det är en småsak. Man kanske kan säga något i stil med "kan tänka mig att det är jobbigt" eller "är det något som gör att det känns extra jobbigt?". Överlag tror jag att vi måste tänka lite mer på hur vi uttrycker oss för att faktiskt kunna visa att vi bryr oss om en annan person. Till exempel tycker jag det är stor skillnad på frågorna "är allt bra?" och "hur är det?", den första är mer en ja/nej fråga men den andra är mer öppen och inbjuder lite mer till ett mer utvecklat svar. Detta är ju verkligen högst individuellt hur man tolkar det här men det kan ändå vara värt att tänka på. I takt med att psykisk ohälsa ökar tycker jag att vi måste reflektera över vår egen roll i andras människors liv. Vi måste ta hand om varandra <3


 

Av Caroline - 5 december 2018 21:08


God kväll!

Idag har jag varit på utbildning hela dagen, samma blir det imorgon. Det är ett ganska trevligt avbrott i det vanliga jobbet för man får komma bort från kontoret, lära sig saker som underlättar ens jobb, träffa nya människor och slipper tänka på vad man ska ha i sin matlåda.

Den här utbildningen är mitt inne i stan så när jag ändå var där passade jag på att gå till glasögonbutiken för att laga mina glasögon som var på väg att gå sönder. Nu blir det snart sängen. Vaknade vid fyra natten till idag och hade svårt att somna om vilket börjar ta ut sin rätt nu... hoppas ni haft en bra dag, kram!

Snart är det jul...

Av Caroline - 3 december 2018 20:10


Idag satt jag som protokollförare på min första förhandling. Det kan låta enkelt att skriva ner vad som sägs under en rättegång men det kan jag säga att det är det inte. Förutom att behöva skriva snabbt har man som notarie också ansvar för att presentera målet innan samt sammanfatta efter. Man sköter också all teknik, ser till att rätten kommer till salen, pratar i högtalaren för att kalla alla parter till rätt sal och man håller koll på alla tider när allt börjar och slutar. Med andra ord har man mycket att hålla reda på och jag var nervös innan. Det gick dock bra men det är ganska tungt att ha förhandling.

Efter jobb åkte jag till stan för att uträtta ett par ärende och hämta ut den näst sista julklappen. Nu är jag hemma och ska fixa lite saker vid datorn innan jag ska sova tidigt. Imorgon har vi avdelningsfrukost på jobbet så det blir en trevlig start på dagen.

Smidigt när paketet ser ut såhär när man hämtar ut det...

Av Caroline - 2 december 2018 19:36


Igår när jag vaknade kände jag bara att "jag kommer knappt komma ur sängen idag". Jag hade huvudvärk, kände mig febrig, det kändes som att mitt skelett brann och jag började känna av halsont. Jag spenderade därför hela gårdagen i sängen och i soffan. Det var så typiskt för jag skulle åka till min systers pojkväns familj och ha "julmys" vilket jag hade sett fram emot. Fick värsta dåligt samvete men det fanns inte så mycket att göra.

Idag mår jag bättre, behövde nog vila efter att ha haft några intensiva veckor. Dagens kraftansträngning var att åka och storhandla vilket kändes som en lagom insats.

Förutom att må dåligt fick jag också veta att en person har lämnat jordelivet. Det var ingen person jag var nära men hon var familj till personer som jag bryr mig om och det är ju alltid jobbigt.

Resten av kvällen ska jag bara ladda inför kommande vecka. Har en del att göra, både på jobb och privat. Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Gick ner till vattnet när jag skulle åka och handla, kände att jag behövde hämta lite extra kraft.

Av Caroline - 1 december 2018 16:06


I torsdags förra veckan var jag och en vän på ett ställe som heter ”Rosendahls trädgård” och ligger ute på Djurgården. Det var hur mysigt som helst och kickade igång julkänslan. Nu har också julbelysningen kommit upp i stan och NK har julskyltat. Jag börjar få julkänsla och faktiskt se fram emot julen. Jag brukade gilla julen men med anledning av en rad saker som har hänt i samband med julen de senaste åren har jag snarare mött julen med magont. Kring julen blir det extra tydligt att vissa människor inte finns i ens liv längre. I år blir det extra tydligt att jag och mitt ex (btw, hatar det ordet…) inte längre finns i varandras liv då vi firat jul tillsammans utomlands bara vi två de senaste två åren. Livet är inte alltid vad man vill att det ska vara men man får försöka göra det bästa av situationen. Eftersom jag inte har firat jul i Sverige på två år utan firat utomlands så det blir lite ”nygammalt” att fira hemma. I år ska jag fokusera på att umgås med vänner och familj samt att ta det lugnt. Nu blir det dessutom lite annorlunda eftersom jag inte varit i Skåne på några månader så då blir det lite som att ”komma hem på riktigt”. Tiden går så himla snabbt så det är nog julafton innan man vet ordet av. Skönt att nästan alla julklappar är inhandlade, hatar att stressa kring julen.



     

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards