Carrolajsa

Alla inlägg under december 2018

Av Caroline - 14 december 2018 22:38


Ikväll var jag på en hyllningsföreställning till Dr. Denis Mukwege som var en av nobelpristagarna av fredspriset i år. Han intervjuades, likaså gjorde Margot Wallström och några artister (däribland Timbuktu) sjöng. En väldigt intressant kväll. En kul parantes var att en del saker sades på franska och jag förstod faktiskt en hel del. Kursen förra terminen och duolingo ger resultat hehe.

Av Caroline - 13 december 2018 18:28


I morse var det fortsatt strul med kollektivtrafiken men inte lika mycket som igår så det var ju bra. Idag var andra kursdagen vilket var väldigt intressant och trevligt. Dels är det trevligt att träffa notarier från andra domstolar, dels är det också väldigt trevligt att träffa notarier från Stockholm som jobbar på andra avdelningar. Vi var ganska många som började samtidigt men på olika avdelningar så vi har i princip bara träffats på kurser dessa månader så då får man passa på att prata. Idag på lunchen blev det mycket prat om barn och bröllop vilket alltid är kul. Smärtade lite i hjärtat eftersom detta är något jag själv längtar efter men som är längre bort än någonsin men det är ändå kul att prata om.

Nu har jag precis varit en sväng på ett köpcentrum (är på jakt efter en speciell sorts platsblomma men det verkar svårt att hitta...) men är nu på väg hem. Ikväll är planen att se film, måla naglar och planera nästa vecka. Känns lagom ansträngande.

Hoppas ni får en fin kväll, kram!

Det snöade massor i morse när jag väntade på tåget...

Av Caroline - 12 december 2018 21:08


I morse var det kaos när jag skulle till jobbet. Spårvagnen var jättesen på grund av tekniskt fel och halvvägs säger konduktören till oss att det går snabbare att komma fram om vi byter till buss vilket då halva tåget gör. Dock avgår inte bussen direkt utan vi står där i minst 10 min. Det var trångt, folk blev irriterade och stämningen var helt enkelt inte på topp. Stockholmare i kollektivtrafiken är inte att leka med om vi säger så. Långt om länge kom vi fram till tunnelbanan men då visade den sig också vara sen pga en tidigare trafikhändelse. Långt om länge kom jag dock till Slussen där jag skulle ha utbildning. Det har varit en lärorik och trevlig dag så det vägde upp för morgonen.

Efter jobb åkte jag in till stan en sväng och fixade ett par saker innan jag åkte hem. Har ägnat kvällen åt att diska och städa men nu blir det snart sängen. Imorgon väntar dag två av utbildningen.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Julstämning på "plattan"

Av Caroline - 11 december 2018 21:49


God kväll!

Äntligen har jag fått krypa ner under täcket hehe. Idag har varit en lång dag men jag fick checkat av många punkter på min "to do list" på jobbet vilket var skönt. Nu väntar två dagars utbildning. Efter jobb idag hade vi aw, julmingel, vilket var väldigt trevligt.

Imorgon väntar som sagt utbildning och kanske en sväng på stan om jag orkar, man får passa på när man ändå är där. Hoppas ni haft en bra dag, god natt <3

Tur man inte blir vad man äter för då hade jag blivit orange, rund och rullat fram under december ;)

Av Caroline - 10 december 2018 20:02


Idag har jag verkligen haft fullt upp. Hade förhandling i morse som förde med sig lite strul så den drog ut på tiden och efter det väntade möte och domsskrivning.

Efter jobb tog jag en promenad och höll på att frysa av mig mina lår, det gjorde ont så kallt det var... jag handlade på vägen hem och nu har jag precis avslutat en film. Är så trött för sov inte många timmar i natt så ska gå och lägga mig tidigt idag. Kl.20 är dock lite för tidigt för då vaknar jag för tidigt i morgon så ska försöka hålla ut en timme till. Inte lätt att vara trött haha.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Det började snöa när jag gick från affären, ändå lite mysigt :)

Av Caroline - 9 december 2018 22:05


Idag har jag haft en fixardag. Jag har köpt en minigran, köpt en extra julklapp, städat, varit på Ikea och köpt nya kuddar, förberett matlådor, reklamerat en vara samt lämnat julklappar till stadsmissionen. Känns som en bra dag.

Nu väntar en vecka med mycket jobb, utbildning, föreläsning med nobelpristagare, aw och förhoppningsvis Lucia. Det fram emot detta. Hoppas du haft en bra helg, kram!

Av Caroline - 8 december 2018 20:15


God kväll!

Idag har jag och min vän jobbat på julkänslan genom att besöka inte mindre än två julmarknader. Vi började med att åka till Drottningholms slott där vi gick en stund och tittade bland stånden. Vi köpte godis, hon en julklapp och jag ett par örhänge. Blev också tillputtad så jag tappade min vante i leran, mindre kul.

När vi var klara där åkte vi till julmarknaden i gamla stan. Där var galet mycket folk så vi tittade lite innan vi gick och fikade. Efter lite mer julklappshandling är jag nu på väg hem. Ikväll blir det bara till att ta det lugnt. Kanske se film och slå in ett par julklappar. Det lär bli sängen tidigt idag för 07.19 slog jag upp ögonen i morse och kunde inte somna om vilket börjar kännas nu.

Hoppas ni haft en bra lördag, kram!

Av Caroline - 8 december 2018 10:30


När vi nu är inne i årets sista månad är det lätt att tänka vad man vill att nästa år ska innebära. För första gången på länge har jag inga större planer. Jag har mindre saker i tanken (typ kurser jag vill gå och resor jag vill göra) men eftersom jag nu har det jobb jag vill ha och bor i den stad jag vill så har jag inga större planer. Däremot har jag ganska tydliga planer på vad jag vill ska hända de kommande fem åren:

  • Ta steget vidare i adoptionsprocessen
  • Träffa en man och bli sambo (helst förlova oss också men man kanske får hejda sig lite hehe)
  • Få ett jobb som jag trivs med (jag älskar det jobb jag har nu men min tjänst är bara på två år så efter det hoppas jag att jag hittar ett jag trivs med lika bra)
  • Åka till Indien och Japan
  • Bo i en lägenhet med fin utsikt
  • Fira jul i USA med min framtida kärlek
  • Åka tillbaka till de fantastiska barnen i Kenya
  • Köpa en märkesväska som belöning för att ha tagit mig igenom de senaste kämpiga åren
  • En sak jag på ett sätt vill sätta på listan är att köpa en lägenhet men eftersom jag gärna vill bo utomlands en sväng till vill jag vänta med det så det är nog ett mål jag har sett till 10 år

Jag kan nog fortsätta i all oändlighet med saker jag vill göra. Det högsta på listan är dock att känna att jag inte är ensam. Att ha en annan människa, oavsett om det är en man eller ett barn, i mitt liv som alltid är där känner jag är viktigt. En person jag kan lägga min tid och energi på, som jag kan älska. Att ha någon att dela livet med är poängen med allt, oavsett vad man gör. Inget man gör och har spelar någon roll om man inte har någon att dela det med. Relationer är det bästa (och det svåraste) vi har <3

 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards