Carrolajsa

Alla inlägg under mars 2018

Av Caroline - 14 mars 2018 18:27


Igår hade jag en sådan bra kväll. Träffade tre av mina fina vänner. Vi tog en drink, åt god mat och pratade en massa.

Idag har jag varit en sväng på stan för behövde handla och hämta ut paket. Resten av dagen har jag pluggat. Har så mycket att göra och tiden går allt för snabbt.

Nu ska jag fortsätta med min uppgift. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Idag snöade det, igen...

Av Caroline - 13 mars 2018 12:41


Det finns flera bra saker med att plugga distans tycker jag, en sådan är att man kan plugga var som helst, till exempel från sängen. När man sovit dåligt, vädret är supertråkigt och det är lite småkyligt i lägenheten är det så skönt att krypa ner under täcket med datorn i knäet.

Jag har pluggat sedan 6 i morse och ska fortsätta hela dagen. Ikväll får jag dock paus för då ska jag möta upp tre vänner för middag. Har inte träffat dem på ett bra tag så ska bli så kul att ses!

Dagens "arbetsplats" ;)

Av Caroline - 12 mars 2018 21:45


Idag har jag pluggat hela dagen. Har dock haft en sådan sprängande huvudvärk hela dagen som vägrat ge med sig men det finns inte så mycket att göra. Har en miljon saker att göra för tillfället så det är bara att fortsätta. 


Har precis tagit paus och målat byrån en sista gång så förhoppningsvis är allt bra imorgon. Nu ska jag krama ur den sista energin innan det blir sängen. Hoppas ni haft en bra dag, kram!


 

Av Caroline - 11 mars 2018 21:20


Den här helgen har faktiskt varit ovanligt bra. Igår var vi en sväng på stan och sedan vankades final i melodifestivalen. Idag var jag en sväng i affären för att köpa sandpapper (kämpar på med byrån), jag har pluggat, vi har städat, tittat på Bron och haft en mysig middag.

Imorgon väntar plugg exakt hela dagen för jag ska snart lämna in nästa uppgift så känns skönt att ha laddat upp under helgen. Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Gårdagens snacks ;)

Av Caroline - 10 mars 2018 11:45


I veckan var vi som sagt och såg Jason Diaktiés (Timbuktus) föreställning ”En droppe midnatt”. Den var så bra och väckte flera tankar. Föreställning handlar i huvudsak om hans uppväxt som varken ”vit eller svart” som han själv benämner det och jakten på hans identitet. Föreställningen är en blandning av musik och prat vilket resulterar i en bra blandning. Problem som han tar upp är rasism, mobbing, slaveri, upphöjandet av vita samt vikten av att känna att man tillhör något. Man önskar att man hade kunnat sitta där och känna ”skönt att världen har ändrats på dessa tjugo/trettio år” men det kan man tyvärr inte. Vissa saker har klart blivit bättre men mycket är dessvärre det samma. Rasismen är fortfarande väldigt utbredd i samhället, det finns stora problem med integrationen och vita ses fortfarande som ”det bästa” i samhället. Hemskt är vad det är.


Jag förstår inte att det ska vara så svårt att se alla människor som lika värda, se alla som sin like. Varför kan man inte se hudfärg på samma sätt som hårfärg, något som skiljer oss åt utseendemässigt men som inte har någon betydelse för vem vi är som person. Visst finns det skillnader mellan olika kulturer men detta sitter knappast i hudfärgen, lär känna en person innan du dömer.


En uppmaning till oss alla: politiker-förbättra integrationen i samhället, bosatta i invandringsland-bjud in de som kommer hit, invandrare-engagera er i samhället och människorna ni kommer till. Vi alla lever på samma jord och tar vi inte bättre hand om den och om varandra kommer allt gå åt helvete (eller ja, mer än vad det redan har gjort).   


Tips, se ”En droppe midnatt”!!


   



Av Caroline - 9 mars 2018 18:49


Idag är det fredag, jiho! Jag har pluggat hela dagen och nu har jag precis tagit paus för att laga mat och måla. Var på Ikea igår och hämtade delen som fattades till vår byrå men nu har jag kunnat bygga ihop den och nu ska den bara målas innan allt är klart.

Vi har inga planer för helgen men än att ta det lugnt. Min pojkvän har lite jobb att göra och jag måste plugga lite så blir till att göra det och sedan får vi se.

Nu ska jag fortsätta med maten. Hoppas ni får en fin kväll, kram!

Älskar pyssel!

Av Caroline - 8 mars 2018 09:42


Idag är det internationella kvinnodagen. Vad det gäller jämställdhetsarbetet i Sverige har vi kommit en bra bit på vägen men det finns fortfarande väldigt mycket kvar att göra.

Vi lever i ett samhälle där kvinnor och män fortfarande inte har lika lön för lika arbete, kvinnor innehar inte höga poster i företag, kvinnor blir objektifierade och är därmed inte lika säkra som män och kvinnor ses fortfarande inte som lika starka och värdiga som män.

Visst kan det finnas skillnader mellan kvinnor och män men de är långt ifrån så många och stora som samhället intalar oss. Vi har kommit en bit på vägen men har fortfarande en bra bit kvar. Vi får aldrig sluta kämpa för lika rättigheter mellan kvinnor och män. Vi måste kämpa för dem som började kampen och kämpa för dem som kommer fortsätta den efter oss. Tillsammans, kvinnor och män, kan vi komma dit vi borde vara!

Av Caroline - 7 mars 2018 22:06


Idag har jag avverkat två inlämningar, byggt ihop möbler och varit på en föreställning. En väldigt bra dag med andra ord. Vi var på Jason Diakités föreställning och den var så bra! Mer om det imorgon.

Nu blir det snart sängen. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards