Carrolajsa

Alla inlägg under september 2017

Av Caroline - 4 september 2017 21:45


Då var första dagen på "jobbet" avklarad. Idag har det varit mycket administrativt fix med dator, mejl, telefon, kontrakt och bästa av allt: passerkort till FN byggnaden. Vi gick en sväng i byggnaden när vi fått vårt kort och den är väldigt maffig.

Nu på kvällen var vi och fixade busskort (väldigt omständigt) och försökt fixa vår ugn. Efter många försök fick vi den till att fungera men enbart om vi inte har något annat tänt i hela lägenheten (vi kan inte ens öppna kylskåpet utan att strömmen slås av...). Dessutom fungerar bara en platta och den vågar vi inte använda för den låter så sjukt konstigt och det känns som att hela huset ska sprängas eftersom det är en gasspis haha, det blir en intressant höst. Speciellt spännande blir det i vinter när vi får laga mat i total mörker om vi ska andvända ugnen.

Nu blir det snart sängen för mig och imorgon väntar kick-off med hela kontoret. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Utsikten från FN huset!

Av Caroline - 3 september 2017 22:06


Idag har vi turistat här i Genève. Det blev museum, katedral, fika och en promenad genom staden. Här är så himla fint och idag var det jättefint väder så det var så härligt. Precis som i Belgien är det mesta stängt på söndagar men som tur var hittade vi en matbutik som var öppen så vi kunde köpa lite mat man inte behöver spis till eftersom vi fortfarande inte fått rätt på den.

Imorgon börjar "jobbet" och gud vad jag ser fram emot det. Ska bli så kul!

Nu väntar tv en stund innan det blir sängen. Hoppas ni haft en bra helg!

Vattnet i kanalen är så fint! Man vill typ bara hoppa i ;)

Av Caroline - 3 september 2017 08:19


God morgon!

Då var det söndag. Igår hade vi en av de andra praktikanterna över på middag. Vi hade planerat göra lax i ugn den planen gick i stöpet då ugnen inte fungerar. Vi satte på ugnen och det var inga problem men efter någon minut blev köket svart. Vi testade igen med då hände samma sak. Vi vågade inte heller använda plattorna för det är en gasspis och den låter konstigt hehe. Istället fick vi gå ut och köpa pizza (en pizza för typ 150 kronor...) så det löste sig tillfälligt men vi hoppas att någon kan fixa det på måndag så vi kan laga mat.

Idag ska vi besöka museum så det ska bli kul att se lite mer av Genève. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 2 september 2017 17:18


Idag har vi haft en fixardag. Lägenheten var inte direkt städad när vi kom och här är en del konstiga saker så vi har städat allt grundligt idag. Vi var också på Ikea för att köpa täcken, kuddar mm.

Ikväll ska vi äta middag här hemma och kanske se någon film. Regnet öser ner så känns mysigast att göra så.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Man kan alltid lita på Ikea ;)

Av Caroline - 1 september 2017 21:14


Vid 16 idag mötte jag upp killen från bostadsförmedlingen för att komma in i vår lägenhet här i Genève. Vi är tre svenska tjejer som ska bo tillsammans och längre fram kommer även en fjärde person men det vet vi inte vem det blir. Vi har två rum, ett badrum, kök, uteplats och ett stort vardagsrum till vårt förfogande så detta blir bra.

Idag har det inte hänt så mycket. I skrivande stund väntar vi på den sista tjejen som ska bo med oss. Ikväll blir det nog sängen ganska tidigt och imorgon ska vi nog utforska staden lite. Hoppas ni får en trevlig helg, kram!

Fick se en glimt av FN:s europeiska högkvarter, wow!

Av Caroline - 1 september 2017 05:58


Då var det dags att lämna Sverige och åka mot Genève. Vi ses i januari!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards