Carrolajsa

Alla inlägg under september 2017

Av Caroline - 12 september 2017 08:12


God morgon!

Då var det tisdag vilket innebär att det ska komma en till hyresgäst, tre ska bli fyra. Jag gillar att bo ihop med andra (även om det hade varit skönt att kunna stänga om sig själv ibland men det funkar såhär för en kortare tid). Det finns alltid någon att prata med, någon som frågar hur ens dag har varit, någon att ha sällskap med när man äter. Ska bli kul att lära känna denna fjärde person och förhoppningsvis fortsätter allt flyta på bra.

Nu bär det snart av till kontoret, hoppas ni får en bra dag!

Av Caroline - 11 september 2017 22:41


Denna dag har gått i ett. Jag började dagen på kontoret där jag skrev lite och läste en massa för att sedan gå på ett möte under eftermiddagen. Jag kan inte direkt säga något om vad vi pratar om eftersom vi har tystnadsplikt men det var åtminstone ett ganska stort möte på internationella röda korset. Kändes häftigt att sitta i ett rum med människor från så många olika länder. Var dock också ovant så det var skönt att hitta praktikanterna från de andra länderna så man månde vara lost tillsammans. Imorgon tror jag att det väntar ett möte (det kan ändras väldigt snabbt) och sedan ska jag skriva en rapport.

Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Det är lite svårt att inse att allt är på riktigt.

Av Caroline - 10 september 2017 22:44

Idag har jag varit ute och turistat lite. Gick runt i stan, njöt av utsikten och av värmen. Här är så fint!

Av Caroline - 9 september 2017 19:55


Idag började jag dagen med en power walk, sov knappt i natt så behövde komma ut en sväng. Förutom det har vi bara varit hemma hela dagen och tittat tv. Vi har sett dokumentärer, TED-talks och suits. Vi hade tänkt hitta på något men det har regnat hela dagen och vi var trötta sedan veckan så vi skippade det.

Hoppas ni haft en bra dag. Kram!

Av Caroline - 8 september 2017 20:47


Då var det fredag! Skönt att få sova lite. Idag blir det en lugn kväll framför tv:n. Efter jobb var jag och fixade ett telefonabonnemang och tittade lite på stan då det kändes som en lagom fredagsaktivitet.

Imorgon kommer någon från bostadsförmedlingen hit för att titta på något men sedan får vi se vad som händer. Det ska regna så vi funderar på att besöka något museum.

Nu ska vi titta på netflix. Hoppas ni får en trevlig helg, kram!

Det blev en tur till kyrkan för min del igår. Älskar att besöka utsiktsplatser, speciellt på kvällen.

Av Caroline - 7 september 2017 17:47


Idag var det som sagt någon form av helgdag här i Genève så vi har varit lediga. Vi fick erbjudande om att åka till Frankrike för att handla och det var vi inte sena med att tacka ja till. Det är stor prisskillnad, trots att det tar typ 15-20 min att åka dit. Jag hittade massor bra saker så nu behöver jag inte handla på ett tag.

Efter shoppingturen åkte vi hem, lagade mat och sedan har vi suttit i soffan hela eftermiddagen och tittat på suits. Ikväll ska jag gå till en kyrka som har kvällsöppet och imorgon är det jobb som gäller. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 6 september 2017 21:12


Idag har jag varit på mitt första "riktiga" möte. Jag var på en briefing med ICRC som är internationella rödakorset, väldigt intressant. Efter det hade jag en eftermiddag på kontoret.

Under kvällen har vi strulat med tv:n (ja typ allt i lägenheten strular) men nu har vi äntligen fått den att fungera. Vi hade planerat att se film men vi får se hur det blir. Vi är lediga imorgon för det är någon helgdag här så då ska vi passa på att åka till Frankrike och handla då det ska vara betydligt billigare med mat där.

Hoppas ni får en bra kväll, kram!

Av Caroline - 5 september 2017 21:46


Idag hade vi kick-off med hela kontoret. Vi var ute på ett slott, hade stora diskussioner om vad för typ av arbete som väntar i höst, vi hade en föreläsning av en som jobbar på Kofi Annans stiftelse och vi hade hjärt- och lungräddning. Vi fick också supergod mat.

Nu på kvällen har jag förberett mig inför ett möte jag ska på imorgon samt fått besök av en kille från bostadsförmedlingen vi hyr genom. Han skulle kolla på ett par saker som vi har klagat på (bla spisen som nu fungerade helt plötsligt) samt visa det sista rummet som finns i lägenheten.

Nu väntar snart sängen för är helt slut efter dagens jobbdag. God natt!

Svårt att klå dagens utsikt ;)

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards