Carrolajsa

Alla inlägg under september 2017

Av Caroline - 22 september 2017 20:36


God kväll!

Förkylning hänger kvar så det lär bli en lugn helg för min del, lite tråkigt för det händer roliga saker bland praktikanterna men så är det.

Idag efter jobb åkte jag in till centrum för skulle fråga en sak angående min telefonräkning och sedan gick jag för att ta ett "passfoto" som ska lämnas in till myndigheterna. Det är egentligen inte en bra idé att ta bild när man både känner sig och ser ut att vara helt döende men förhoppningsvis är det bara de schweiziska myndigheterna som ska se den haha.

Vi har också försökt oss på att tvätta idag. Som allt annat i detta huset tar det en stund innan man har listat ut hur det fungerar men nu har vi fått igång allt. Man har ett kort här som man laddar med pengar för att sedan sticka in i tvättmaskinen för att sätta igång den. Det finns ingen torktumlare men däremot ett slitet torkskåp där man måste stoppa i mynt i en liten låda på väggen för att det ska starta. Det är lite märkligt här hehe. Dessutom kan man bara komma ner i källaren där tvättstugan finns genom att ta hissen och av någon anledning blir jag åksjuk av hissen (både yr och illamående, högst märkligt) så jag lär ju tvätta så sällan som möjligt...

Ikväll blir det bara soffhäng här. Hoppas ni får en trevlig helg, kram!

Det är så fint med alla dessa berg som omger staden, nu är där snö på topparna också vilket gör det extra fint :)

Av Caroline - 21 september 2017 23:05


God kväll!

Här är det förkylt värre. Har levt på ipren och nässpray idag haha. Har också lärt mig konsten att sitta på möten och snyta mig diskret, kan vara bra att kunna. Idag har jag bara varit på kontoret i typ 30 minuter, resten av dagen har jag suttit i möten.

Avslutade dagen med att gå på ett event som anordnades med anledning av att det är internationella fredsdagen idag. En av talarna var fd generalsekreteraren Kofi Annan, väldigt häftigt att se honom in person. Där var flera andra duktiga talare också så det var väldigt kul. Efteråt var det en mottagning med mat men det var så sjukt mycket folk (främst hungriga praktikanter, jag skämtar inte) så allt tog slut så snabbt så vi fick endast vars en liten snitt. Trevligt var det iallafall. Jag stannade dock inte så länge eftersom jag inte mår bra utan gick hem och satte mig och fixade mina anteckningar från dagens möte istället. Två av mina flat mates har gått ut på aw men jag har krupit ner i sängen, kändes mer passande i mitt skick. Nu ska jag sova och imorgon väntar nya möten hela dagen. Hoppas ni haft en bra dag, god natt!

Av Caroline - 19 september 2017 22:18


God kväll!

Typiskt nog har jag åkt på förkylning. Har haft ont i halsen hela dagen och näsan börjar rinna. Det blir inte bättre av att det är så sörens kallt i vår lägenhet...

Efter jobb har jag inte gjort mycket. Gjorde i ordning matlådor innan och sedan har jag legat i soffan och tittat på suits, lagom aktivitet. Imorgon väntar möten och rapportskrivning.

Nu blir det sängen med förhoppningen om att jag mår bättre imorgon. God natt!

Såhär ser konversationen ut i praktikanternas what's up grupp haha. Det är hur många som helst med i gruppen och det tipsas bla om gratis mat. Jag har dock hittills inte lyckats pricka in något där det serveras mat, typsikt...

Av Caroline - 18 september 2017 08:05


God morgon!

Då var det en ny dag och ny vecka, vår tredje på jobbet. Idag väntar två möten och läsning inför veckan.

Igår avslutade vi helgen med bio, matmarknad, födelsedagsfika och suits. Jag älskar att vara i en mulitkulturell miljö för vad man än gör och var man än är så träffar man på nya roliga människor.

Nu ska vi strax bege oss till kontoret. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 17 september 2017 12:34


God förmiddag!

Igår hade vi en väldigt trevligt kväll. Vi var och åt väldigt goda hamburgare för att fira vår praktikantkollega och sedan mötte vi upp ett gäng tyska praikanter på en pub och spelade spel.

Nu på förmiddagen har vi varit på bio och sett en dokumentär och solceller och i eftermiddag väntar tårta med anledning av vår kompis födelsedag. En händelserik helg med andra ord!

Hoppas ni har en bra helg, kram!

Av Caroline - 16 september 2017 19:18


Igår var det en vanlig arbetsdag med möte och rapportskrivning och på kvällen väntade aw med de andra nordiska praktikanter vilket var himla trevligt.

Idag har vi gått en sväng på stan, lunchat, druckit öl med två helt okända män, gått på matmarknad och nu ska vi snart göra oss i ordning för födelsedagsmiddag.

Hoppas ni får en bra kväll, kram!

Av Caroline - 14 september 2017 19:21


God kväll!

Idag har jag sprungit på möte, hängt lite kort med praktikanter från andra länder samt skrivit rapporter. Nu känns det dock som att jag ska börja bli sjuk så ska krypa upp i soffan och läsa.

Hoppas ni får en bra kväll, kram!

Från dagens möte, den lilla gråa saken som ser ut som en datormus är en hörsnäcka om man är i behov av översättning. Perfekt när någon plötsligt börjar prata arabiska ;)

Puh

Av Caroline - 13 september 2017 08:37


Vilken dag jag hade igår, hektisk men fantastisk. Jag inledde dagen med att skriva en rapport innan jag gick iväg på dagens första möte. Väl på mötet fick jag besked om att jag skulle på ett till möte som delvis krockade med möte nr 1. Jag fick gå lite tidigare och halvspringa till nästa möte som var i ett annat hus på ett helt annat ställe. Jag hittade tillslut och kom precis när det skulle börja.

När två möten var avklarade gick jag tillbaka till kontoret och slängde i mig en sen lunch innan jag sprang iväg till nästa möte. Väl där visar det sig att mötet är på franska, vilket jag inte pratar, så där satt jag och begrep inte mycket haha.

Idag väntar två nya möten samt rapportskrivning. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Känns lite som att gå på helig mark...

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards