Carrolajsa

Alla inlägg under mars 2017

Av Caroline - 23 mars 2017 12:21


Hej hopp! 


Hoppas det är bra med er denna torsdag. Idag vaknade jag tidigt så har hunnit med en massa idag. Jag har städat, fixat lite jobb vid datorn och skrivit. Ska skriva en stund till innan min vän hämtar upp mig för en utflykt, tror det lutar åt att vi ska åka och titta på blommor. 


Hade en supertrevlig dag igår. Efter föreläsningen mötte jag upp två vänner för plugg och lunch och vi hade så himla trevligt. På kvällen blev jag "akutinkallad" som barnvakt så jag hade ett par timmars mys med två tjejer. Vi spelade spel, fikade, ritade och tittade på tv. Sådana dagar är precis vad man behöver ibland. 


Nu måste jag fortsätta skriva. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


Gårdagens lunch. Dessvärre inte den godaste vegetariska

burgare jag ätit men den funkade helt klart att äta ;)   



Av Caroline - 22 mars 2017 08:25


God morgon! 


Idag är det dags för mig att åka till skolan då jag har en introduktionsföreläsning inför uppsatsen. Kanske kan tyckas lite märkligt eftersom halva skrivtiden har gått men jag missade den som var i januari eftersom jag var i Gent då så därför får jag gå på den idag som egentligen är för dem som ska skriva andra perioden. Efter föreläsningen ska jag möta upp två vänner för lunch och plugg så detta blir nog en bra dag. 


Igår bestod min dag av plugg, läkarbesök, städning och en shoppingtur med pappa. Vi skulle byta en av hans presenter och passade på att äta middag ute och lite så samtidigt. Började också städa min garderob igår så nu är det kaos där hemma. Kläder överallt i olika högar -prova, spara, kasta, ge bort. Ska fortsätta ta tag i det när jag kommer hem. Tycker dock det är ganska kul, dels är det kul att se allt man har och dels är det en skön känsla när man har rensat bort en massa. Det svåra är dock vad man ska göra av allt det man inte vill ha, bäst hade varit att ha en loppis, får kanske ordna en sådan i sommar... 


Nu ska jag svara på lite mejl innan föreläsningen börjar. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


    Jag fick studenterbjudande från Glossybox och då kunde jag inte motstå utan beställde tre boxar. 

Den första väntade på mig nu när jag kom hem och oj så spännande det var. Kul att få överraskningar sådär ;)


Av Caroline - 21 mars 2017 13:30


Här kommer en fortsättning på gårdagens inlägg om Stockholm: 


Efter att ha avnjutit en helt okej frukost på hotellet begav vi oss in mot stan för att titta lite och njuta av den strålande solen. Vi gick en sväng inom NK så jag kunde drömma mig bort bland väskorna och sedan en sväng på Zara där jag fyndade. Eftersom solen sken blev det också en tur ner till kanalen vid slottet samt en stund i solen i Kungsparken. Efter intag av D-vitamin åt vi lunch där jag lyckades spilla ut lite av min dricka (som tur var mest på bordet och bara lite på min väska, jacka och byxor, smidigt...) och sedan begav vi oss till Djurgården och Cirkus där Phantom of the Opera väntade! En av anledningarna till att jag ville till Stockholm just nu var för att se fantastiske Peter Jöback i den musikalen. Har sett den en gång innan (med honom) i London men den kan man se hur många gånger som helst. Efter en mycket bra föreställning var det dags att bege sig tillbaka till stationen och ta tåget. Kändes tråkigt att lämna för älskar verkligen den staden, någon gång i mitt liv ska jag bo där, så är det bara ;) 


             

Har bestämt att jag snart ska åka tillbaka för det finns så mycket kul att se i den staden!



Av Caroline - 20 mars 2017 18:58


Idag mötte jag min pojkvän för lunch vilket var trevligt och efter det fortsatte jag med min läsning och städade lägenheten innan jag gick till bussen för att åka hem. Förutom detta sprang jag upp och ner för trappan för att kolla brevlådan då jag väntade på en bok. Det är typ en månad sedan jag beställde den och först har Bokus strulat till det och sedan har Bring gjort det så jag var rädd att jag inte skulle få den innan jag åkte hem. Vid 14 var jag nere och tittade "för sista gången" och när den inte var där kände jag "typiskt, alltid ska jag ha otur"... Av en ren tillfällighet tittade jag ut genom fönstret 5 min senare och ser en brevbärare från Bring och jag ser hur något lysande i hans famn, ett paket från bokus! Så fort jag såg att han hade lämnat trappuppgången sprang jag ner för trapporna till postfacket och tada: där låg den efterlängtade boken! Jag hade lite tur ändå. Turen vände dock efter det. När jag tog bussen till stationen var den överfull så det var svårt att komma in med mina tusen väskor. Jag överlevde dock bussfärden men när jag väl sitter på tåg nr 1 får jag ett sms om att tåg nr 2 är försenat. Det var försenat 30 min men jag sitter äntligen på tåget så det löste sig. Dock har min resväska gått sönder så det var ett helt träningspass att försöka dra den så är helt slut. Förhoppningsvis händer inget mer på vägen för nu vill jag hem hehe. Det som är bra med tåg är att man har tid att jobba/plugga vilket alltid är bra. Nu ska jag fortsätta med mitt, hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll.


      Flashback till Belgien, då var det dock lite tyngre bagage ;)  



  

Av Caroline - 20 mars 2017 09:15


God morgon! 


Då var det en ny vecka och idag är det dags för mig att åka hem. Åker dock inte förrän i eftermiddag så hinner skriva lite innan dess. 


Tänkte dela med mig av vårt äventyr i Stockholm. 


Vi började med ett checka in på vårt hotell som låg väldigt bra. Det låg vid
Kungsbron vilket är precis vid centralen.

 

Sedan begav vi oss ut på stan i riktning mot slottet för att se...

   

Vackra brudklänningar! Så fina!!!
         

Utställningen hålls på slottet så vi passade på att utforska resten av slottet också.
 

Sedan åkte vi båt ut till Djurgården och besökte ABBA museet
       

Vi briljerade också (eller kanske inte... hehe) på kareoke 
 

På kvällen däckade vi på hotellet efter en tidig morgon och en lång dag i vår fina huvudstad. På söndagen vaknade vi upp till strålande sol och vårkänslor men mer om det i ett annat inlägg. Vårkänslor kan man dock inte säga att Örebro bjuder på för vi vaknade upp till ett vitt Örebro idag och det snöar för fullt utanför fönstret... Tröttsamt...



   

Av Caroline - 19 mars 2017 16:45

 

Häromdagen slängde jag ihop mat baserat på vad som fanns i frysen och det blev (quorn)färsfyllda baguetter. Tänkte dela med mig av receptet: 

 

- Jag stekte quornfärs och tillsatte tacokrydda och röd paprika. Jag lät detta steka ihop sig och samtidigt stekte jag svamp i en annan panna.

 

- Under tiden detta stekte delade jag baguetten i mindre bitar.

 

- När färsen var klar lade jag på den på baguetterna, lade svamp på toppen och strödde över mycket riven ost.

 

- När jag var nöjd med fyllningen ställde jag in det i ugnen i ca 10 min på 250 grader. Jag serverade baguetterna med stekta morötter och grönsallad. 

 

 

Det är kanske ingen rätt för personer med dåliga tänder för

brödet blir ju ganska hårt men förutom det är det supergott! 



Av Caroline - 18 mars 2017 09:01

God morgon!

Då sitter vi på tåget mot Stockholm och jag är supertaggad. När jag ska iväg och resa, oavsett om det "bara" är till Stockholm eller om det är utomlands får jag samma känsla i magen som jag fick första gången jag skulle resa utomlands, man känner spänningen. Nu ska jag utnyttja tiden på tåget och jobba lite eftersom min pojkvän sover.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Jag vaknade till en fantastisk himmel idag!

Av Caroline - 17 mars 2017 07:48


God morgon! 


Då var det fredag. Egentligen spelar det inte så stor roll för mig personligen vilken dag det är för alla mina dagar ser i princip likadana ut eftersom jag bara skriver men för personer i min omgivning spelar det ju roll eftersom de är lediga så det är typ enda sättet jag märker det på hehe. Den här helgen blir dock lite annorlunda eftersom vi ska till Stockholm så då lär jag inte skriva hela helgen, bara lite.


Vi har inte helt bestämt vad vi ska göra i helgen mer än musikal. Jag vill på en (egentligen två) utställningar men min pojkvän är inte så intresserad av det så vi får se vad som händer. Nu ska jag sätta igång med skrivandet. Hoppas ni får en bra dag, kram!


   Min pappa fyllde år igår och då fick han detta kortet på posten, en falukorv.

Tyckte det passade en korvfantast som honom hehe.



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards