Carrolajsa

Alla inlägg under december 2016

Av Caroline - 9 december 2016 23:18


God kväll! 


Den här dagen har bara bestått av skola och plugg. Hade ett seminarium i förmiddags vilket gick bra. Det var sista med professorn då vi ska ha en gästföreläsare nästa vecka vilket kändes lite sorgligt. Vid första intrycket uppfattades hon som väldigt sträng och nästintill otrevlig men det har verkligen ändrats under kursens gång. Hon är väldigt kunnig och har vid flera tillfällen fällt så roliga kommentarer så alla i salen har börjat skratta. Hon är dock känd för att göra väldigt svåra tentor vilket känns mindre pepp.


Efter seminariet satt jag i biblioteket en stund och letade information till en uppgift vi har. Hittade dock inte så mycket utan får förlita mig på internet istället. Resten av eftermiddagen och kvällen har ägnats åt plugg. Börjar dock bli trött nu så är kanske dags att krypa till sängs, imorgon väntar ytterligare en dag med plugg.


Hoppas ni har haft en bra fredag, kram!


 
Älskar taket i biblioteket, tänk om man hade kunnat ha ett sådant hemma... 



   
Happy friday! 


Av Caroline - 9 december 2016 09:50

God morgon!

Då var det fredag igen. Jag börjar inte förrän 10 på fredagar men brukar gå upp i tid ändå så jag hinner plugga lite innan. Jag gjorde så även idag men hade så ont i huvudet och kroppen så fick gå och lägga mig en stund igen. Efter 20 min mer sömn kändes det mycket bättre så nu är jag redo för en lång dag. Idag står seminarium i mänskliga rättigheter och plugg i biblioteket på schemat. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Var och skrev ut en massa papper igår inför tentorna. Den lilla miljökämpen som finns i mig tyckte det var lite jobbigt...

Av Caroline - 8 december 2016 22:21


God kväll! 


Idag har det varit en lång dag. Det var två föreläsningar och ett möte som stod på schemat. Vi fick info om en av tentorna och det var en hel del, tror alla i rummet kände lite panik vilket professorn såg hehe. Vi kan väl säga att han förväntar sig ganska mycket av oss... 


Nu på kvällen har jag pluggat men snart blir det sängen. Är så trött och vill helst att denna dagen ska ta slut. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


I brist på bilder tänkte jag dela med mig av en bild på en clementin jag åt innan. De lilla kvisten gör

att det ser ut som en pumpa och kunde inte låta bli och tycka att den var söt hehe ;)  



Av Caroline - 7 december 2016 21:47


Efter att ha pluggat hela dagen mötte jag upp två vänner för middag vilket var perfekt för jag hade noll inspiration vad det gällde middag. Vi bestämde oss för att äta falafel. Jämfört med Sverige var det ganska dyrt men det var gott. 


Efter det blev det till att återgå till pluggandet. Har skrivit en hel del på en uppsats samt läst inför morgondagens föreläsning. Nu blir det dock snart sängen för imorgon väntar en lång dag. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


 

Av Caroline - 7 december 2016 10:53


Hej! 


Idag har jag varit på "Migration office" och fått mina papper så nu bor jag lagligt här i landet hehe. Nej men ska man bo i Ghent måste man ansöka om tillstånd som varar i tre månader. Jag ansökte i september och fick tid nu, lagom efter att tre månader snart har gått. Från början fick vi beskedet att vi behövde ansöka igen eftersom vi bor här mer än tre månader men idag sa hon att det inte var nödvändigt så det var ju bra. Besöket gick på fem minuter så det var smidigt. Nu är jag hemma igen och ska plugga. Ska förbereda fredagens seminarium samt skriva uppsats. 


Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 

Av Caroline - 6 december 2016 22:11


God kväll!


Hoppas ni har haft en bra dag. Själv har jag varit i skolan mestadels av dagen. Två föreläsningar stod på schemat men det kändes som en lång dag. Jag tror jag har vampyrer till grannar för här kan vara i princip hur tyst som helst under dagarna men kring 22/23 börjar det låta här. Smälls det inte med dörrar, möbleras det om eller så pratas det högt i korridoren. Ligger en annan och försöker somna är det en mindre rolig kombination. Jag är glad att jag bor i korridor när jag är här för det blir ett naturligt sätt att träffa människor men hade inte velat göra det hemma. 


Kvällen har ägnats åt plugg. Ska fortsätta skriva på en uppsats en stund till men sedan blir det sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 




   
Det är så mysigt med alla dessa förberedelser inför julmarknaden. Centrum har verkligen 

invaderats av små bodar, lampor och tält. Så mysigt! 



 

Livet som student: brödet blev torrt snabbt men man vill inte kasta mat. Det enda som hade gjort 

det ätbart är att rosta det men man har ingen brödrost. Då får man helt enkelt ta vad man har

och steka brödet i torr panna. Det gick det med ;) 



Av Caroline - 5 december 2016 19:58


Idag tog jag tag i något som varit ett litet stressmoment för mig, nämligen den nedrans cykeln jag hyrde.  Jag har fått ett par frågor om det så tänkte dela med mig av det. Jag hyrde ju en cykel när jag kom till Ghent men hann ha den i typ två minuter innan jag trillade då bromsen inte fungerade som den skulle (se här…). Jag slog mig ganska rejält och har fortfarande lite känningar efter det på vissa ställen. När min kropp hade återhämtat sig någotsånär testade jag att cykla igen ett par gånger men kände att det inte kändes så säkert. Här är mycket trafik i Ghent och jag har nedförsbacke hela vägen till skolan vilket inte är en bra kombination om man har bromsar som är väldigt slöa. Jag har därför låtit cykeln stå och promenerat istället. Det kändes lite surt eftersom jag spenderat 30 euro på den men kände att det kunde vara värt det om jag får komma hem med alla kroppsdelar intakta och med livet i behåll.  


Det blev dock inte så att jag lämnade tillbaka den direkt för dels har jag haft mycket att göra men dels visste jag inte riktigt vad jag skulle säga. Man betalade 60 euro i deposition och om cykeln var trasig när man återlämnade den blev det avdrag. Cykeln hade ett par märken efter fallet men fungerade som den skulle så visste inte riktigt hur de skulle göra. Idag kände jag dock att jag var tvungen att återlämna den och allt gick bra. De sade inget om reporna (den var dessutom inte helt repfri när jag fick den) och jag fick tillbaka min 60 euro vilket var välkommet. Känns skönt att det stressmomentet nu är borta och att jag inte längre behöver oroa mig för det.


Utöver att lämna tillbaka cykeln har jag bara pluggat, och handlat mat. Har hunnit med en hel del plugg vilket är skönt. Har så mycket plugg de kommande veckorna att jag inte riktigt vet hur jag ska få ihop allt, hade behövt dela mig själv i tre delar eller något… Men det finns inte så mycket mer att göra än att köra på hehe.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram!  


 

Av Caroline - 4 december 2016 22:19


Efter att ha pluggat exakt hela dagen begav jag mig ut på en promenad. Det var himla kallt ute idag, så pass att mina öron gjorde ont. Gick en sväng ner mot stan och julbelysningen var äntligen tänd! 


Jag tycker promenader är den bästa pluggpausen som finns. Man kommer ut och rör på sig, får nytt syre i hjärnan, får upptäcka staden och kan prata i telefon samtidigt om man vill ha lite "sällskap". Efter ungefär en timmes rask promenad fick jag ny energi så jag orkade plugga några timmar till. Har lite till att göra idag innan det blir sängen. Ska dock upp i tid imorgon så att jag kan sitta redo vid datorn och boka in mig på ett prov i januari. Vi fick veta tiderna i fredags men ett av proven är ett muntligt sådant och det ska vi själva boka in när vi vill ha. Det finns tre dagar att välja mellan och jag hoppas jag kan få den första så att det är ur världen sedan men vi får se hur det går imorgon. 


Hoppas ni har haft en bra helg, kram! 


     
De slår på stort här i staden ;) 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards