Carrolajsa

Alla inlägg under december 2016

Av Caroline - 23 december 2016 15:19


Jag kan ju inte påstå att jag har supermycket julkänsla men det märks att det är jul och att folk har åkt hem för här är väldigt lugnt i området där vi bor. Såvida det inte spökar i min korridor så är det någon mer än jag kvar där för jag har hört en dörr gå ett par gånger men det är väldigt lugnt även där. Jag trodde att det var många som skulle stanna kvar över julen eftersom vi åker hem "för gott" snart men så var det inte. Lite typiskt känns det för två av mina vänner ska till USA över nyår och hälsa på en tredje vän som bor där den här terminen men eftersom jag skulle hit kände jag att jag inte kunde åka dit för jag ville inte missa något här. Med facit i hand hade jag också kunnat åka för lär ju inte missa så mycket här... Så kan det gå. Nu har det dock blivit så att jag får besök över nyår så det ska blir kul.


Idag har städning, handling och plugg stått på schemat. Tror jag har handlat typ varje dag den här veckan, så blir det när man har hittat sina favoriter i olika butiker hehe. Håller på att skriva för fullt på mina uppgifter. Det går framåt helt klart men är inte riktigt klar. Deadline är dock inte förrän 12 respektive 16 januari så det är ingen stress på så vis. Hade satt upp ganska tufft schema för mig själv den här veckan men har hunnit med allt som planerat vilket är skönt. Få saker är bättre än känslan man får när man är klar med allt man tänkt vara klar med.


För min del blir det fortsatt plugg hela kvällen men jag hoppas ni får en mysig dan före dopparedan ;)  


  Hade besök av lilla Hetty idag.

Helt klart roligare att dammsuga när den är såhär söt hehe.



Av Caroline - 22 december 2016 23:23

God kväll!

Idag har jag känt mig så rastlös. Hur jag har haft tid till det vet jag dock inte riktigt för den här dagen har gått i ett. Jag har tvättat, städat, handlat och pluggat en massor. Har tre skriftliga inlämningar i januari som jag vill bli klar med innan jul så jobbar med alla tre parallellt och det är en del jobb. Det mesta är dock klart på alla tre men ingen känns sådär hundra vilket alltid är en jobbig känsla. Tänker att jag ska låta dem vila några dagar innan jag tittar på dem igen, ibland underlättar det. "Tur" för mig har jag ju en massa annat att plugga på under tiden hehe. Ska köra ett sista ryck nu innan jag hoppar i säng. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

Det här med titlar är alltid lika svårt...

Av Caroline - 21 december 2016 11:45


Detta känns så sant. Har flera i min omgivning nu som blir sambo, köper hus, får barn och allt annat som tillhör "vuxenlivet", själv sitter man här och överväger om det är nödvändigt att tvätta håret när man ändå inte ska gå ut för det tar för mycket av tiden som man behöver använda till pluggandet hehe. Det är såklart roligt för alla andra människor att deras drömmar går i uppfyllelse men man kan ju hoppas att mina också gör det snart. Var sak har sin tid men ibland är det lite jobbigt att behöva vänta på vissa saker. Det som är positivt är dock att man vet att man har mycket att vänta och det är ju alltid trevligt!


  

Av Caroline - 20 december 2016 23:11

God kväll!

Idag har jag haft en bra dag. Jag har pluggat hela dagen så jag har fått en massa gjort vad det gäller en av mina uppgifter vilket känns så skönt. Nu under kvällen har jag agerat tomte och lämnat en liten julklapp till tre av de jag umgås med mest här i Ghent. Nu ska jag dock snart krypa till sängs så jag är pigg imorgon när det vankas ännu mera plugg.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Älskar pappret jag köpte på primark!

Av Caroline - 20 december 2016 12:30


Oj vad den här stämmer bra! Jag minns när jag skaffade min första mejladress och när man började mejla människor, jag minns också de brev jag och mina vänner skickade till varandra innan vi fick mejl/mobil. Man låter gammal när man säger så men tänk vad mycket som har hänt under de 24 år som jag har varit på denna jord. Nu är det så att mejlkorgen svämmar över och man blir glad om man får brev (som inte är reklam eller räkning). Man kan ju fråga sig var vi är 24 år framåt i tiden, ibland känns det lite skrämmande att tänka så långt med tanke på robotar och allt annat som kan tänkas finnas. Den som lever får se antar jag. Fast för att komma dit måste vi ta itu med problemen som finns här i världen, både krig och miljö... 





Av Caroline - 19 december 2016 19:51


God kväll! 

Idag har jag haft fullt upp. Jag började dagen med en sväng på stan då jag hade ett par ärenden att uträtta. Hade bland annat tänkt köpa en julklapp till mig själv, något som jag tittat på i flera veckor. Var där senast i slutet av förra veckan men nu när jag väl hade bestämt mig och kom dit var det slut, så himla typiskt :( 


Efter att jag var klart med allt på stan blev det till att gå hem igen för att plugga. Har förberett en presentation som är en del av min muntliga tenta i januari. Den är nästan klar vilket är skönt. Nu återstår det bara att öva in det så att man kan det flytande... 


Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


  Idag behagade solen titta fram...



Av Caroline - 18 december 2016 22:36


Hej! 


Har haft en supertrevlig helg! Jag och min vän har haft det så roligt. Det blev shopping, god mat, besök på parlamentarium, promenader runt i städerna och mycket prat och skratt. 


Här kommer våra två dagar i bilder:

  Det började med en supergod lunch i Ghent (fast dyr...) 


   
Sedan blev det en sväng på julmarknaden


   
Fina Ghent 


 
Efter lite letande hittade vi vårt hotell i Bryssel 


 
Ni förstår inte hur sköna dessa sängarna var! Min säng här i Ghent är verkligen inte skön 

så det här var som att sova på moln, ville typ ta med mig sängen hem... 


 

Såhär har vädret varit hela helgen vilket var typiskt, det har inte varit så 

tråkigt på flera veckor... 



 
Vi bestämde oss för att äta pizza. Min vän beställde in ett glas vin men in kommer en 

flaska på 0,75 l och kyparen häller upp i två glas så jag fick snällt också dricka hehe. Tur 

det var ett gott vin. 

   
Mumsig frukost blev det också.


  
Idag blev det ett besök på Parlamentarium, väldigt intressant. 



Av Caroline - 17 december 2016 12:34

Bortsett från det faktum att jag vaknade med migränliknande huvudvärk så vaknade jag med ett stort leende på läpparna, idag är det nämligen min tur att få besök. En av mina närmsta vänner kommer idag och stannar till imorgon kväll. Det ska bli så kul att få visa henne "min" stad och bara mysa rundor här och i Bryssel.

Hoppas ni får en bra helg, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards