Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2016

Av Caroline - 13 oktober 2016 22:52

Vilken dag jag har haft idag!
Seminarier/föreläsningar i 10 timmar, en presentation och plugg på det.

Presentationen kändes okej. Vi vet dock inte alls vad han kommer gå på i sin bedömning vilket gör det hela lite jobbigare.

Idag var även deadline vad det gäller ämnesval inför presentation och uppsats i miljörätt. Jag skickade in mitt val i förrgår men idag fick jag veta att någon annan redan hade valt det ämnet så jag fick tänka om. Det var lättare sagt än gjort. Jag sprang typ till biblioteket och tog en hög med böcker om miljörätt och började bläddra. Jag hade två idéer men såg att den ena är exakt vad nästa veckas föreläsning handlar om så det var till att stryka den direkt. Jag har nu skickat in ett annat förslag och förhoppningsvis godkänns det, annars vet jag inte vad jag gör...

Nu ska jag öva presentation. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 12 oktober 2016 15:15

God eftermiddag!

Gud vad den här dagen har sprungit iväg. Började plugga vid 8 och helt plötsligt var klockan 14.30 Har precis pausat lite för behövde skriva ut ett par saker samt hämta ut ett paket, mitt första paket på min nya adress. Hade beställt en bok men var lite orolig för att den inte skulle komma fram för dels har vi lite konstiga adresser här och dels för att man måste hämta lite större paket antingen på kontoret som tillhör skolan eller på ett postkontor så det kan bli lite förvirrande. Hur som kom det fram så det var bra.

Resten av dagen kommer ägnas åt plugg. Förbereder presentationer och seminarier så det finns att hitta på. Hoppas ni har en bra dag, kram!

Här är en mängd av små postfack precis utanför dörren ;)

Av Caroline - 11 oktober 2016 21:12


God kväll från en trött Caroline! 


Idag har jag haft två lektioner så var i skolan från 8.30 till 16, de har så himla mycket längre lektioner här jämfört med hemma. Efter skolan blev det till att gå hem och fortsätta pluggandet. En vän kom över en stund så att vi kunde öva inför vår presentation men nu är det åter eget arbete som gäller. Förbereder presentation nr 1 idag och tänkte få den klar innan jag kryper till sängs. 


Oturligt nog har jag börjat bli hes och har ont i halsen så ska försöka på alla sätt och vis att behålla rösten tills fredag. Lite jobbigt om man tappar rösten inför en prestation... 


Nu måste jag fortsätta pluggandet här, hoppas ni har haft en bra dag. Kram!


Tur jag gillar mitt rum eftersom man spenderar så mycket tid här ;) 


Av Caroline - 10 oktober 2016 09:45


Innan jag åkte till Belgien hade jag planerat att köpa ny dator för den jag har har några år på nacken och börjar bli lite seg och blir varm väldigt snabbt, så varm att man nästan bränner sig. Dessvärre hittade jag ingen dator som föll mig i smaken så det blev inget köp. För att förlänga livslängden på den jag har köpte jag istället en "extern fläkt". Det är som en platta med två extra fläktar som man kopplar in i datorn. Dessutom är den höj- och sänkbar så att datorn kommer upp lite vilket är väldigt skönt när man sitter och skriver. Blev faktiskt väldigt positivt överraskad av detta köp. Är ett hett tips om man vill få ens dator att må lite bättre ;) 


     

Av Caroline - 9 oktober 2016 18:23

God kväll! 


Efter att ha varit inne och pluggat hela helgen kände jag att jag behövde ut och röra på mig lite. Gent bjöd på strålande sol idag så det var en riktigt fin höstdag. Det finns två små parker bara en liten bit bort från mitt hus så jag gick där en sväng, väldigt trevligt. Att promenera är ett perfekt sätt att skingra tankarna. När man sitter inne i sin ensamhet blir det lätt att man svävar iväg i sina tankar och innan man vet ordet av det har man kommit djupt ner i sina känslor... 


Jag har åtminstone fått pluggat en hel del vilket känns skönt. Har som sagt två stora presentationer den här veckan, massa övrig läsning och deadline för ämnesval inför presentation och uppsats i miljörätt, mycket som ska hinnas med. 


Jag hoppas ni har haft en bra helg, kram! 


         

Av Caroline - 8 oktober 2016 21:43

God kväll från Gent!

Förkylning, feber och smärta sitter i men det är bara till att kämpa på. Har pluggat hela dagen lång men det känns som att jag inte har kommit någon vart. Jag har gjort det, har läst flera hundra sidor men högen med papper som ska läsas tar aldrig slut känns det som hehe. Har även träffat en av mina vänner för att plugga ihop då vi ska ha en presentation nästa vecka så vi har börjat förbereda den. Vi hade ganska olika åsikter om hur den ska vara uppbyggd så vi får se hur detta slutar. Nu har jag lite läsning kvar att göra innan jag avslutar för idag.

Hoppas ni har haft en bra start på helgen, kram!

Tur jag har ett stort bord ;)

Av Caroline - 7 oktober 2016 19:49


Om det finns högre makter eller om det finns karma måste jag ha gjort något riktigt dumt som jag måste "straffas" för hehe. I morse när jag vaknade var jag helt täppt i näsan och under dagen har jag fått feber. Detta gör att jag blir helt matt och öm i kroppen och det är ju ingen vidare kombination med smärtan jag har efter incidenten i onsdags. Hela min vänstra sida är superöm så att sitta och ligga är inte så lätt, som det kan vara. 


Idag har jag haft lektion i mänskliga rättigheter och efter det har jag bara pluggat. Har två stora och viktiga presentationer nästa vecka och en massa att förbereda inför föreläsningarna nästa vecka så det blir plugg hela helgen. Måste också bli frisk så att mina kursare hör vad jag säger nästa vecka hehe. 


Hoppas ni har en trevlig kväll, kram! 


 

Av Caroline - 6 oktober 2016 21:13


Då var jag hemma efter en lång dag i skolan, kan säga att ha lektioner mellan 9 och 20.30 gör en ganska trött... Nu har jag lite plugg att göra men sedan ska jag försöka sova. Sov inte så mycket natten till idag för hur jag än låg gjorde det ont efter gårdagens lilla bravad hehe. Har inte precis mindre ont idag, snarare tvärtom för idag känns det på fler ställen men förhoppningsvis går det över om ett par dagar. 


Nu måste jag ta itu med förberedelserna inför morgondagens föreläsning, hoppas ni har haft en bra dag. Kram! 


Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards