Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2016

Av Caroline - 20 oktober 2016 08:57

God morgon!

Idag väntar en lång dag i skolan. Som tur är är det intressanta ämnen vilket gör att det inte känns som så många timmar som det faktiskt är.

Igår pluggade jag hela dagen. Jag och en vän satt och förberedde en presentation som vi ska ha nästa vecka och det tog många timmar. Vi pausade dock en stund och mötte upp ett gäng för lunch. Jag har knappt ätit ute här i Gent, dels för att det är dyrt och dels för att det blir så att man lagar hemma. Stället vi gick till igår hade mest sushi och några andra asiatiska rätter. Beställningssystemet var ganska rörigt men när vi väl klurat ut det gick det bra. Dessvärre var det inte supergott. Vissa saker var jättegoda men på det stora hela var det ingen extraordinär kulinarisk upplevelse, dessutom var det himla dyrt så det var ingen bra kombination hehe. Det var dock ett fint ställe och trevligt sällskap så det var ändå en bra lunch.

Nu ska vi snart börja föreläsningen, hoppas ni får en bra dag!

Av Caroline - 19 oktober 2016 11:45

Här har vi svaret till varför jag har svårt att somna. Visdomen innehåller även mitt öde, jag kommer bli deprimerad och jag kommer dö tidigt... Kul läsning såhär en onsdag hehe.


Har pluggat hela förmiddagen men nu ska jag snart möta upp en vän för vi ska förbereda nästa redovisning. Förhoppningsvis lyckas vi reda ut fallet vi har... Detta kommer nog bli den tuffaste redovisningen den här terminen för professorn är stenhård. Som tur är har vi inte redovisningen förrän nästa vecka så vi har lite tid på oss. 


Hoppas ni får en bra dag, kram!


     

Av Caroline - 18 oktober 2016 22:47

God kväll!

Det här har varit en lång dag på många sätt och vis. Efter att ha varit i skolan hela dagen och pluggat hela kvällen blir det snart sängen. Imorgon är det dags att återuppta plugget och förbereda nästa veckas presentation.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

En bild tagen på en station i Bryssel. Har inte varit i Bryssel än (bortsett från flygplatsen och tågstation) men ska dit om ett par veckor vilket jag ser fram emot!

Av Caroline - 18 oktober 2016 13:30



  
Det här är så sant vad det gäller mig! Man slutar aldrig hoppas på att människor ska ändras, alltför ofta slutar det dock med att man blir besviken och att man själv känner sig dum för att man ens hoppades... 

Av Caroline - 17 oktober 2016 20:32


Igår gjorde vi en supertrevlig utflykt till en stad som heter Dinant. Den ligger i den fransktalande delen av Belgien och det tog ca 3 timmar att åka dit. Det var lite dryg resa men när vi väl kom fram kände vi att det var så värt det. Vi hade jättefint väder också som lyfte hela dagen. Det är en ganska liten stad men vi hittade saker att hitta på. Vi besökte ett slott/borg, en grotta och en kyrka. För att komma till slottet fick man gå uppför en trappa bestående av 408 trappsteg men när man väl kom upp var det en hel fantastisk utsikt. Vi gick en guidad tur, dock var den på franska så vi förstod inte mycket, men det var trevligt att se. På en av utsiktsplatserna där uppe sa de att vi var 100 m över havet så det var en bra bit. 


Det sista stoppet var en grotta. Vi gick en guidad tur och det var väldigt häftigt. Det djupaste vi kom var 65 m under jord vilket är ganska djupt. Det var en himla skillnad på luften där nere kände vi när vi kom upp. Det var dock ingen trevlig insyn för man insåg verkligen vilken dålig luft vi andas in... 


Hur som hade vi en härlig dag. Vi var åtta pers som åkte, tre av dem kände jag inte sedan innan så det blev några nya bekantskaper också vilket alltid är trevligt. Så ett tips, är ni i Belgien, besök Dinant! ;) 


                     

Av Caroline - 16 oktober 2016 08:31

God morgon!

Idag ringde klockan lite i sex för idag bär det iväg på utflykt. Vi ska till en stad som heter Dinant och ligger söder om Bryssel. Det tar typ tre timmar att åka dit så därför blev det en tidig morgon. Det ser väldigt fint ut på bilderna så vi har ganska höga förhoppningar.

Hoppas ni får en bra dag, kram!


Av Caroline - 15 oktober 2016 17:05

God eftermiddag!

Här pluggas det för fullt. Har läst inför external relations och armed conflict. Det är väldigt intressanta ämnen men många förändringar under åren så det är mycket att hålla koll på när man läser så att man hänger med i alla förändringar.

Det lär bli plugg resten av dagen också men imorgon får jag förhoppningsvis en paus för vi är några som har pratat om att åka till en annan stad här i Belgien för att utforska lite.

Hoppas ni har en trevlig lördag, kram!

Den ena boken jag läser nu innehåller bilder, dessutom i färg. Känns så ovanligt att läsa en bok i juridik som innehåller illustrationer som är mer än inveckade scheman för att visa relationer mellan olika företagsöverlåtelser ;)

Av Caroline - 14 oktober 2016 21:53

Då var två av fem presentationer genomförda. Det kändes lite bättre idag jämfört med igår så det var skönt (snarare gav dagens professor ett mer nöjt intryck än gårdagens), idag var det i mitt "huvudfokus", mänskliga rättigheter, så det kändes extra skönt. 


Efter lektionen gick jag en sväng på stan. Jag hamnade på Primark och där stannade jag i typ tre timmar hehe. Det kan vara himla tråkigt att gå själv men ibland är det ganska skönt att gå själv på stan om man behöver något speciellt. Det är ingen som stressar en, vill jag prova samma tröja tre gånger för att vara säker så kan jag göra det. 


Efter shoppingturen gick jag hem och hämtade tvätten och gick till en "tvättbutik" eller vad man ska kalla det. En lokal med flera tvättmaskiner och torktumlare där man bara stoppar pengar i maskinen för att tvätta (ja vi betalar för att tvätta...). Mellan maskinerna blev det handling av mat och nu har jag pluggat en stund. Har lite saker att fixa innan jag kan hålla kväll men sedan hoppas jag på en god natts sömn. Vanligtvis tycker min hjärna att det är en bra idé att försöka lösa hela världens problem vid 23-24 på kvällen men någon gång måste det ju vända ;) 


Hoppas ni har en trevlig fredagskväll, kram! 


 
Två stora papperspåsar... det ser dock "värre" ut än vad det är. Eftersom att jag bara fick ha med mig 23 kg hit på planet fick jag prioritera det viktigaste. Saker såsom vinterjacka, höstskor,filt mm fick inte komma med så det har jag inhandlat idag. Jag bryr mig verkligen inte om märken utan tycker att Primark är helt perfekt. Kvalitén kan kanske diskuteras (för att inte tala om vart produkterna är gjorda men det är samma som i flera andra butiker) men det som jag har handlat där tidigare har varit väldigt bra tycker jag.


  Som sagt betalar vi för att tvätta. Stället där jag tvättade tillhör inte huset där jag bor men även i huset där jag bor betalar vi för att få tvätta, 4 euro per maskin för att vara exakt. Kommer vara pank innan jag åker härifrån. Den här månaden har jag betalat två hyror, köksartiklar, böcker, mat, en resa till Polen... Det är inte billigt att åka på utbyte men det är en ack så trevlig upplevelse så jag bryr mig faktiskt inte så mycket om pengarna. Så länge man har pengar hela månaden så löser allt sig. Jag tycker ekonomi är väldigt viktigt och jag är ekonomisk av mig men jag försöker att få mig själv att tänka att man lever bara en gång. Det betyder verkligen inte att jag tycker att man ska slösa men ibland måste man unna sig saker för att krydda till livet. Det är ju inte lönt att ha massa pengar på kontot om man inte trivs med sitt liv...




Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards