Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2016

Av Caroline - 26 oktober 2016 10:15

I många år har jag döljt delar av mitt riktiga jag för att tillfredsställa andra. Får man ständigt höra kommentarer om saker man säger, intressen man har eller hur man ser ut så sätter det spår. På grund av detta har jag "missat" en del saker under mina år som barn/ungdom. Det hela kom dock till en punkt då jag insåg att det spelar ingen roll vad jag gör, säger eller tycker om, folk kommer ändå fortsätta klaga. Jag bestämde mig där och då för att bry mig om vad jag själv vill och inte vad andra tycker att jag borde vilja. Självklart kommer känslan fram lite då och då, att man inte duger eller att man borde vara på ett annat sätt men det gäller att kämpa mot den. Jag har som mål här i livet att aldrig ångra något, att aldrig tänka "tänk om...". Det är bättre att göra och kanske ångra sig efteråt än att inte göra och ångra sig för det. Har man gjort det vet man åtminstone vad man har att ångra, det gör man inte om man inte gjorde det.

 

Idag är jag 24 år och har hunnit med en hel del i mitt liv. Som 19-åring uppfyllde jag en av mina största drömmar i livet genom att göra en resa till Kenya. För tillfället uppfyller jag ännu en dröm, att bo utomlands. Jag får ständigt nya drömmar och jobbar för att uppfylla dem. Allt får ta sin tid men det viktiga är att aldrig sluta drömma och att aldrig sluta kämpa. Det låter klyschigt men ingen dröm är för stor, den som sätter gränser är du. Vissa saker kanske är svåra att genomföra (typ som att jag gärna vill till rymden) men är man bara lite kreativ kan man kanske komma på sätt som får en att vara med om en upplevelse som liknar det man egentligen vill göra. Sätt inte gränser utan se möjligheterna, tro mig du kommer må så mycket bättre! 

 

 


Av Caroline - 25 oktober 2016 19:26


Då var presentation nummer tre avklarad. Skönt på ett sätt men även lite jobbigt för nu kommer man försöka analysera lärarens uttryck och vad hon möjligtvis kan ha tyckt... 

Förutom presentation har jag haft två föreläsningar/seminarier, pluggat och varit på zumba. Idag hölls zumban i huset där jag bor så efter sista föreläsningen gick jag snabbt hem och bytte om innan jag mötte upp en vän och dansade loss. Det är ett bra tag sedan jag dansade på "riktigt" och inte bara hemma för mig själv eller ute på en klubb. Jag saknar verkligen att dansa, ett tag på gymnasiet dansade jag tre gånger i veckan, det var tider det. 


Ikväll blir det plugg. Ska förbereda fredagens seminarium är det tänkt. Har även lite saker att läsa inför torsdagens föreläsningar så jag har att hitta på. Hoppas ni får en bra kväll, kram! 


   
Dagens känsla... ;) 




   

Imorse när jag gick till skolan var det mörkt ute, fick kolla på klockan två gånger så att hon verkligen 

var lite i åtta... Det ljusnade dock ganska snabbt så bilden ovan är tagen när jag nästan var 

framme vid skolan men ändå, är inte riktigt redo för mörkret...


Av Caroline - 24 oktober 2016 22:29

God kväll!

Här övas det för fullt inför morgondagens presentation. Stora delar av dagen har jag och min presentationspartner övat ihop för att få till allt. Utöver det har det också blivit läsning.

Nu längtar jag dock till sägnen för sov inte alls mycket natten till idag. Av någon anledning var det helt omöjligt...

Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 24 oktober 2016 15:45


Känner hög igenkänningsfaktor när jag ser på den här bilden hehe. Det var kanske inte "best friend" och det var inte en "ugly" person heller utan det hela utspelade sig på en bar i Kenya under mitt första besök i landet. Det var jättemycket folk ute den kvällen så det var verkligen fullproppat på dansgolvet. Jag och mina fyra vänner från Holland dansade glatt med ett gäng afrikaner. Efter en stund kom det en kille bakifrån och började dansa med mig och i början var det inga problem. Efter ett tag tyckte jag dock att det blev lite för mycket så vi trängde oss igenom folkmassan till en annan plats på golvet. Killen följde dock efter och hur vi än gjorde blev vi inte av med honom. Vi sade att vi inte ville, vi förklarade att jag hade pojkvän (vilket var helt sant) men inget hjälpte. Tillslut säger en av mina vänner att jag är förlovad men inte ens det hjälpte, då tillägger hon: förlovad, med mig. Hans ansiktsuttryck var priceless haha. Homosexualitet är inte helt accepterat i Kenya utan ganska tabubelagt och något som den här killen uppenbarligen inte var bekväm med. Vi lyckades dock med vad vi ville för vi slapp honom resten av kvällen hehe. Som det kan gå ;)     



Av Caroline - 23 oktober 2016 22:18

God kväll!


Då var snart denna helg slut. Idag har jag i princip bara pluggat och sovit. I förmiddags hade jag en himla envis huvudvärk så gick och lade mig i typ en timme och efter det kändes det lite bättre så då kunde jag fortsätta plugga. Förutom att förbereda kommande veckas seminarier har jag övat inför vår presentation. Detta blir den tredje presentationen inom loppet av typ två veckor. Det innebär mycket övning så jag är så trött på min egen röst just nu hehe. Förutom att öva högt framför spegeln brukar jag också spela in mig själv när jag läser igenom vad jag ska säga. Jag lyssnar sedan på detta när jag är ute och går, lagar mat, diskar mm. Jag tycker att det är hemskt att höra min egen röst men vad gör man inte för sin utbildning? 


Nu ska jag öva ett par gånger till men sedan blir det sängen, god natt! 


Har glidit runt osminkad i min sköna tröja hela helgen.

Även om det ibland kan vara lite långtråkigt att vara själv på sitt rum

hela helgen är det också skönt. Man kan se ut hur man vill och behöver

bara bry sig om vad man själv vill.   



Av Caroline - 22 oktober 2016 20:39


God kväll! 


Idag har det pluggats hela dagen. Dels har jag pluggat själv men har även träffat en vän och jobbat på vår presentation. Vi är klara med själva presentationen men behövde fixa det sista med vad vi ska säga mm. Vi har bara 15 minuter på oss men vi har massor att säga så det gäller att få till allt på ett bra sätt. 


Imorgon blir det också plugg. Har väldigt mycket att göra just nu men nästnästa vecka är lite lugnare så det blir skönt. 


Till en annan sak: 

Såhär såg vårt kök ut i morse när jag kom ut och skulle diska. Det är inte första gången det ser ut såhär om man säger så hehe. Doch gick det nog extra hårt till igår för det var en hel del skrik, sång och smällande med dörrar. Jag bor ganska långt ifrån köket vilket jag är glad för när det är sådana här tillställningar. Jag var bjuden till festen (som bara var en förfest innan de skulle vidare till en klubb) och hade gärna velat gå för det var många trevliga som skulle dit men kände att jag inte hade tid. Vissa skulle säga att jag är tråkig och ska passa på när jag väl är iväg men jag är trots allt här för att plugga. När jag vaknade kändes det dock som att jag hade festat för huvudet värkte och hela jag var seg hehe. 


Nu ska jag öva lite presentation innan det blir sängen. Hoppas ni har en bra helg, kram! 




Av Caroline - 21 oktober 2016 16:13

God eftermiddag!

Då var det fredag igen, den här veckan har gått så himla snabbt. Idag var det lektion i mänskliga rättigheter som gällde. Lektionen varar i fyra timmar men det känns alltid mycket kortare vilket är bra. Efter skolan blev det inhandling av mat och nu blir det plugg hela kvällen. Ska förbereda min presentation så har massor att göra...

Hoppas ni får en trevlig kväll. Kram!

Soluppgången imorse :*

Av Caroline - 20 oktober 2016 17:15


Det finns alltid så mycket jag vill göra. Dock har jag sällan tid till att göra allt jag vill utan det slutar ofta med att saker och ting inte blir av. Just nu har jag fyra saker som jag väldigt gärna vill göra, alla i Stockholm, och jag hoppas verkligen jag hittar tid för att göra åtminstone ett par av sakerna.  


1. Se Peter Jöback i Phantom of the opera. Jag har sett musikalen redan, med Peter i London, men vill såååå gärna se den igen. Hoppas verkligen det finns biljetter kvar när jag kommer hem. Vågar dock inte boka redan eftersom jag ännu inte har mitt schema för nästa termin...
 


2. Se utställningen av brudklänningar på slottet. Jag älskar brudklänningar och har fantiserat om min egen i flera år. Dessutom gillar jag kungafamiljen så det kan inte bli mer än bra. 
 
 
3. Åka en tur med båten Vindhem. Läste om den här för ett tag sedan och blev väldigt sugen. Det bjuds på mat och musik och man åker en tur med båten, svårt att bli annat än bra...


4. Tillbringa en dag på Yasuragi. Har velat det här i flera år men har fortfarande inte kommit dit. Det är ju inte så ofta man är i Stockholm men någon gång i framtiden hoppas jag att jag lyckas få i ett besök till detta ställe.
 


De första två punkterna är ju tidsbegränsade så jag hoppas innerligt att jag kan få till ett besök till Stockholm under februari månad. Vet dock att jag har mycket att göra när jag kommer hem från Belgien men man kan ju alltid hoppas ;) 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards