Carrolajsa

Alla inlägg under september 2016

Av Caroline - 7 september 2016 20:41

Idag har min dag innehållit lite av varje. Den börjades med ett besök på marknaden för att komplettera gårdagens shopping. Efter det mötte jag upp en man som skulle visa mig en av hans skolor, en skola som Growing Together stöttar genom att betala för några flickors skollunch. Det var väldigt intressant att se och det låg en liten bit utanför stan vilket innebar att jag fick se lite som jag inte sett innan. Efter mötet där blev det lunch innan jag lyxade till det och lade mig vid en pool. Mitt hotell har inte pool men man kunde betala för att endast använda poolen på ett av de finare hotellen vilket jag gjorde. Wow säger jag bara, det var ett superlyxigt hotell och från poolterrassen hade man jättefin utsikt.

Framåt kvällen gick jag ner till hotellets restaurang för att köpa lite frukt. Alla borden var upptagna så jag fick dela med en man som visade sig vara en professor i Japan. Han var väldigt trevlig och vi hade mycket att prata om, äskar hur lätt och spontant det blir när man är iväg såhär.

Nu ska jag packa ihop mina saker för imorgon bär det av till Nairobi. Hoppas ni haft en bra dag, kram!

St Joseph's school

Utsikten från lunchstället

Varken dålig pool eller utsikt från poolen...

Magisk solnedgång

Av Caroline - 7 september 2016 08:43

God morgon!

Då var det onsdag vilket innebär min sista hela dag i Kisumu, åker till Nairobi imorgon. Idag ska jag en sväng till marknaden och sedan ska jag ha ett möte. Har hunnit med nästan allt jag vill so far och det jag inte har hunnit tänker jag hinna idag. Nu ska jag göra mig i ordning och gå ut och se om jag hittar någon som kan köra mig till marknaden, hoppas ni får en bra dag. Kram!

Utsikten från mitt hotell, ändå helt okej ;)

Av Caroline - 6 september 2016 16:04

Idag har jag sett mig omkring i Kisumu. Jag har varit här innan, flera gånger, så är bekant med en del men det finns alltid nya saker att se. Jag har shoppat lite, besökt skolan där Kisumus juristutbildning finns samt pratat med den utbildningsansvariga där och nu väntar middag. Det blev inget möte idag men förhoppningsvis blir det imorgon.

Hoppas ni får en bra kväll, kram!

Hittade ett café med morotskaka, ååh så gott!

Av Caroline - 6 september 2016 15:10


En av anledningarna till att jag valde juridik är den bredd som ämnet innebär. Jag är en person som intresserar mig för många olika saker och vill ogärna endast fokusera på en sak. Därför tycker jag att det är väldigt intressant med juridik eftersom man sällan behöver välja bara en sak. Visst har man sina områden som man är mer specialiserad inom men när det kommer till juridik är ett område oftast väldigt stort så man hinner inte tröttna. Ett område som jag har börjat tycka är intressant och som jag hoppas kunna fördjupa mig inom är miljörätt. Miljö är ett mycket viktigt ämne och att angripa det med hjälp av juridik kan vara effektivt.


När jag har lite att göra brukar jag googla runt och titta på vad det finns för möjligheter för mig i framtiden. Jag kan mycket väl tänka mig att jobba på en byrå i framtiden och då gärna på en som har flera olika ämnesområden. Även om man själv inte jobbar med alla innebär en bredd att man själv kan lära sig av sina kollegor och på så sätt bli en bättre jurist. Att ständigt utvecklas är något som är viktigt för mig. Byrån jag hittade heter Åberg & Co, stor variation och intressanta ämnen, bra kombination.


Vem vet vad framtiden erbjuder men det är bra att veta vad som finns där ute så man vet vad man vill när man väl har examensbeviset i sin hand.


 


Med inspiration från och tillsammans med http://www.adv-aberg.se/

Av Caroline - 5 september 2016 17:58

God kväll!

Idag har jag besökt två skolor, sagt hejdå till barnen och personalen på barnhemmet och åkt tillbaka till stan. Har spenderat eftermiddagen på hotellet och fixat lite jobb vid datorn. Har haft internet via telefonen den senaste veckan men inte till datorn så idag behövde jag fixa lite saker. Vissa verkar tro att jag är på semester här nere men jag är faktiskt här för att jobba.

Nu sitter jag och väntar på min middag och sedan blir det lite jobb till. Ska förhoppningsvis på ett möte imorgon vilket jag ser fram emot.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram.

Idag har jag besökt två skolor, en baby school och en high school. Man känner sig som en kändis när man är här. Vart man än går kommer det fram människor som vill hälsa och prata med en och det har hänt mer än en gång att någon vill ta bild med mig haha.

Av Caroline - 4 september 2016 18:47

Idag har jag haft fullt upp. Jag har besökt ett barnhem, en skola för kvinnor, en odling och hälsat på en man i hans hus. Jag har besökt det barnhemmet en gång tidigare så det var väldigt trevligt att komma tillbaka igen.

Imorgon väntar förmodligen besök på två skolor innan det är dags för mig att bege mig från barnhemmet jag har bott på nu. Ska bege mig in till staden igen för att förhoppningsvis få se lite andra projekt.

Nu ska jag koppla av med lite läsning, hoppas ni har det bra där hemma. Kram!

Av Caroline - 2 september 2016 19:21

De senaste 1,5 dygnen har jag i princip varit sängliggande. Under eftermiddagen i tisdags började jag må riktigt dåligt, har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv... Utan att gå in på otrevliga detaljer kan vi säga att jag fick inte behålla något jag stoppade i mig. Tänk detta tillstånd och lägg till värme och badrum utan vatten så att man måste hämta vatten i rummet bredvid för att skölja så har vi min situation. Det var hemskt!

Som tur är mår jag lite bättre nu, har ätit lite och fått behålla det så nu hoppas jag att det fortsätter såhär. Jag har jobbat på barnhemmet idag och varit på marknaden för att handla vatten. Efter 1,5 dygn med väldigt begränsad kontakt med människor var det kul att se personalen och barnen igen. Kändes lite bättre när jag fick leka med barnen <3

Hoppas ni har det bra där hemma, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards