Carrolajsa

Alla inlägg under september 2016

Av Caroline - 13 september 2016 14:33



Nu när hösten är på ingång blir jag alltid lite extra shoppingsugen och det finns alltid en massa saker jag skulle vilja få i mina ägor. Tänkte dela med mig av några av dem så att kanske några fler kan dela önskan med mig ;) 


           



En guldfärgad klocka av den mindre modellen, helsvarta converse, nya mobilskal, halsband från Edblads serie "World", väska från H&M och armand med litet hjärt från Edblad. 




Av Caroline - 13 september 2016 06:32

God morgon!

Idag blev det en tidig morgon för min del, kl.4.30 ringde mitt alarm och det var dags att stiga upp. Ska iväg och vara med på en städbesiktning i en lägenhet så därför fick det bli en tidig morgon. Efter det har jag ett par ärende att uträtta och ett möte att gå på. Kvällen kommer avslutas med middag vilket jag ser fram emot. Jag hoppas på en riktigt bra dag idag då gårdagen gick ganska mycket upp och ned.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 11 september 2016 21:48

God kväll!

Idag har jag haft en lång dag. Vaknade vid 6 och kunde inte somna om så gick ut på en långpromenad. Efter det blev det frukost och sedan blev det städning och uppackning hela dagen. Det blir dock sängen snart för är helt slut. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Av Caroline - 10 september 2016 21:08

Då är jag åter hemma på svensk mark. Resan gick bra men den var lång. Lyckades sova lite på planet som tur var för det blev inte mycket av den varan i natt. Gick och lade mig ganska tidigt men på hotellet jag bodde på hade en bar så vid 24 hör jag hur några män kommer upp för trappan och brister plötsligt ut i "in the jungle", sådär kul att vakna till det hehe.

Taxin hämtade mig vid 2 i natt och jag var hemma vid 20 så det har varit en lång dag. Nu har jag precis duschat och ätit och nu blir det fix här hemma. Även om jag inte har sovit så mycket känner jag mig ganska mycket "uppe i varv" så vi får se hur mycket sömn det blir i natt.

Jag hoppas ni har en bra dag, kram!

Detta blev dagens middag, sååå himla gott. Kranvatten, sallad och varm dusch var trevligt att komma hem till ;)

Av Caroline - 9 september 2016 18:51

Idag har jag haft en mycket trevlig dag i Nairobi. Jag hade bokat en guidad tur i stan och en i slummen. Det var två killar i min egen ålder som höll i turerna vilket var mycket trevligt för då hade man mycket att prata om. Båda killarna bor själva i slummen och pluggar och har startat detta företag för att jobba sig upp mot ett bättre liv, väldigt inspirerande.

Turerna tog hela dagen och nu under kvällen har jag packat och förberett inför avresa. Taxin kommer och hämtar mig vid 2 i natt så ska försöka få några timmars sömn innan det är dags att åka. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

Två sidor av samma stad. Under stadsturen besökte vi KICC tower där man hade fin utsikt över hela staden.
Slummen jag besökte är den näststörsta i Kenya och där bor nästan 1 miljon människor, galet...

Av Caroline - 9 september 2016 06:51


God morgon! 


I natt blev det inte mycket sömn för min del. Drömde en massa (kan vara en effekt av malariatabletterna...), hade lite feber så vaknade helt varm och det var extremt mycket ljud på hotellet. Vaknade typ varje timme så känner mig sådär pigg hehe. Ska dock snart hoppa in i duschen som troligtvis är iskall så lär vakna upp ordentligt. 


Idag är det guidad tur som gäller hela dagen vilket jag ser fram emot, ska bli trevligt att se lite mer av staden. Hoppas ni får en bra dag, kram!


 
Utsikten från hotellet, trots att man är i en storstad känner man verkligen att man är i Kenya. 


  

Sängen på hotellet, även om det inte blev så mycket sömn kan jag inte skylla på sängen för 

den var himla skön. 


Av Caroline - 8 september 2016 20:17

Jag har tydligen valt fel helg att åka till Nairobi för här är två stora tillställningar som gör att här är en massa trafik. Det tog oss nästan tre timmar att ta oss från flygplatsen till mitt hotell, en strecka som annars tar ca 30 min. Vi stod helt stilla väldigt ofta. Det finns dock inte så mycket man kan göra åt det mer än att gilla läget, det positiva är att man får se mycket av staden när det går så långsamt för man skyndar inte bara förbi allting.

Väl framme på hotellett blev det efterlängtad middag innan jag blev eskorterad av en personal till en marknad i närheten. Vita människor ska helst inte röra sig själva i området där jag bor om man inte vet exakt vart man ska så jag får hjälp av personer på hotellet om jag måste gå ut, väldigt snällt.

Nu blir det dock snart sängen, ska på guidad tur i staden imorgon så behöver samla krafter till det. Hopas ni har haft en bra dag, kram!

Att bege sig ut på Nairobis gator är typ som att leka med döden. Jag bor i downtown och här finns inte direkt övergångsställen utan man bara går över gatan där det passar en, tilläggas ska att det kör MASSVIS med bilar överallt. Som tur är visar förarna stor hänsyn och släpper över folk lite då och då.

Av Caroline - 8 september 2016 06:36

God morgon!

Idag är det dags att lämna Kisumu för att åka till Nairobi. Det är med lite blandade känslor som jag åker härifrån men jag ser fram emot att spendera lite tid i Nairobi för har knappt varit där. Kommer ha 1,5 dag där så lite planerar jag att hinna med.

Jag hoppas ni får en bra dag vart ni än befinner er, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards