Carrolajsa

Alla inlägg under maj 2016

Av Caroline - 17 maj 2016 14:45


En stor fördel med att utbilda sig inom juridik är den valmöjlighet det medför. Det finns så otroligt många områden man kan fördjupa sig inom och det finns alltid något som man tycker är intressant. Vare sig om man vill jobba nära människor med deras personliga problem eller nära människor med deras företagsproblem så finns det. Det positiva är också att man inte måste välja utan många gånger kan man göra både och. Under den här terminens fördjupning har jag läst mycket humanjuridik men nästa termin hoppas jag på att läsa lite mer affärsjuridik, såsom arbetsrätt och avtalsrätt. Det finns ju otroligt många byråer i Sverige och jag tycker det är trevligt att googla runt och de vad det finns. Häromdagen hittade jag en byrå som lät intressant som har just mycket affärsjuridik. Just nu håller jag ju till i Skåne men när jag har tagit min examen beger jag mig gärna uppåt landet, alltid kul att utforska nya platser.


När jag läser om advokatbyråer finns det alltid några saker jag är extra intresserad av. En är såklart arbetsområde, en annan vart de arbetar och en tredje vem som jobbar där. Kanske inte vilka personer utan mer om det är blandade kön, hur många som jobbar där och om de är advokater eller jurister. Många saker som ska passa. Vill ni se hur en intressant affärsjuridisk byrå kan se ut kan ni ju alltid titta in på Avenirs hemsida. Trevlig dag!


 


Med inspiration från och tillsammans med http://www.aveniradvokater.se/  

Av Caroline - 17 maj 2016 09:45


Igår vankades det födelsedagsfika hos min bror och hans sambo. Det var första gången jag var i lägenheten och första gången jag träffade hans sambo så det var vädigt trevligt (har fortfarande lite svårt för att förstå att min lillebror har gått och blivit sambo <3). 


Idag väntar plugg. Förhoppningsvis lyckas jag skriva ihop något trots den extrema huvudvärken som inte vill ge med sig. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


    Så himla fin himmel!




Av Caroline - 16 maj 2016 10:33


God förmiddag!


Då är den nya veckan i full gång. Trots en väldig huvudvärk har jag haft en produktiv morgon. Har hunnit städa, diska, svara på mejl och fått undan lite jobb. Nu ska jag sätta igång med skrivandet, har börjat på min analys så nu börjar det verkligen likna en uppsats. Har fortfarande mycket kvar att göra så känner mig lite stressad men det är bara fortsatt skrivande som gäller. Ska skriva mestadels av dagen idag och ikväll ska jag iväg på försenad födelsedagsfika. 


Hoppas ni får en fin dag, kram! 


  Saknar redan solen, ville inte ha tillbaka kylan...



Av Caroline - 15 maj 2016 22:19

Då var snart den här veckan över. Jag har ägnat dagen åt musikal, plugg och lite shopping. Ska iväg på fika imorgon så har även hunnit baka en omgång nutellabollar. Nu blir det dock snart sängen, med tanke på att jag knappt sov något natten till idag ska det bli skönt att krypa ner under täcket och hoppas på bättre tur den här natten.

Hoppas ni har haft en bra söndag, sov gott!

Dagens lunch och lite kvällsfika ;)

Av Caroline - 15 maj 2016 09:00


God morgon! 


Eller god och god, har knappt sovit något i natt. Jag gav upp eurovision vid 23 och tänkte att jag skulle sova. Satt själv hemma igår så kände mig som världens ensammaste människa (som tur var hade jag sms kontakt med en vän så vi diskuterade låtarna) så hade inte ro att sitta och titta själv utan jag hade tv:n på men städade, sorterade tvätt, internetshoppade och sorterade papper. När jag väl gick och lade mig kunde jag verkligen inte somna. Klockan blev 24, 01, 02 osv. Satte igång tv:n ett tag och såg den spännande avslutningen på Eurovision. Grattis Ukraina!  


Idag väntar musikal och plugg. Barnen i kyrkan här hemma ska ha musikal och en vän till mig ska vara med så det ska bli kul att se. Har själv gjort den här musikalen för några år sedan så det känns extra kul. Nu måste jag göra mig i ordning. Hoppas ni får en bra dag, kram! 




Av Caroline - 14 maj 2016 18:38


God kväll vänner! 


Gårdagen och den här dagen har bara rusat förbi. Igår var jag iväg och uträttade några ärende och sedan bar det hem till en vän på middag. Vi satt ute och åt och drack gott innan vi åkte in till stan för att spela biljard. Jag trodde jag skulle vara urdålig men det gick faktiskt ganska bra och var roligare än jag trodde. Vi avslutade kvällen med en drink, lite mer skitsnack och livemusik. Mycket trevligt!


Idag har jag varit på loppis och fyndat lite småsaker, lagat mat samt pluggat en del. Ska plugga en stund till innan det blir Eurovision. Helt okej lördag med andra ord :) 


Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


Ingen av oss var så pålästa på biljardregler så vi hittade på några egna regler ;)


 
   
Det börjar snart likna en uppsats...




Idag stod vegetarisk lasagnette på menyn och resultatet blev helt okej.


  



Av Caroline - 13 maj 2016 15:15


Jag älskar inredning, små saker kan lyfta ett helt rum. Något som verkligen kan ändra karaktären på ett rum är tavlor. Har man en fin tavla behöver man inte så mycket mer. Jag var inne på en hemsida häromdagen som hade så fina tavlor. Fastnade för några som föreställde en zebra och en solnedgång i vad som såg ut som Afrika. Kunde knappast bli bättre för min del! Dessutom är tavlorna handmålade vilket känns lite extra speciellt. Blir alltid imponerad över människors förmåga när jag ser sådana saker. 


Är ni sugna på en ny fin tavla har jag fixat en rabattkod så att ni får 20% rabatt hos feelhome. Ange koden "feelhome20%" i kassan. 

 

 

Två av mina favoriter:

 http://www.feelhome.se/produkt/red-sunset/

 http://www.feelhome.se/produkt/black-and-white-zebra/ 

 

 

I samarbete med http://www.feelhome.se/

Av Caroline - 13 maj 2016 10:25


Den här veckan har gått så himla snabbt, känns som att det precis var fredag... Idag blir det plugg hela förmiddagen, måste ta bort en del av det jag har skrivit för att hålla mig inom ordbegränsningen. Alltid lika jobbigt...

I eftermiddag ska jag till stan och uträtta ett par ärende och ikväll blir det middag och biljard med en vän. Känns som att det här kommer bli en bra dag. Hoppas ni också får en bra dag, kram! 


 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards