Carrolajsa

Alla inlägg under april 2016

Av Caroline - 6 april 2016 17:15


Häromdagen fick jag ett meddelande av en vän som ville veta lite mer detaljer om min resa till Kenya då hon själv funderar på att göra någon typ av volontärresa. Jag blir så himla glad när folk frågar mig om Kenya. Det är många som frågat mig "hur var det?" men antal människor som  verkligen frågat saker, lyssnat och brytt sig behöver jag knappt en hand för att räkna. Jag förstår att det inte är ett intresse som alla delar men eftersom det är en stor del av mig känns det alltid lika kul när någon vill veta något. Det går sällan en dag utan att jag tänker på det jag fick vara med om under mina två månader och jag hoppas att jag snart kan åka dit igen. Det må vara en lång och dyr resa men det är så värt det när man väl kommer fram, går in genom dörren till barnhemmet och möts av en massa små söta barn som är i extremt behov av närhet och kärlek <3


   



 




Av Caroline - 6 april 2016 09:12


God morgon! 


Jag har haft en väldigt händelserik natt då jag har vaknat flera gånger, drömt både hemska och konstiga drömmar och vaknade en gång av att jag grät. Inte undra på att man inte är utvilad när man vaknar... Som tur är ska jag bara vara hemma och plugga hela dagen så då har jag tid för en power nap i eftermiddag om läget skulle bli kritiskt. Annars blir det till att prata för sig själv hela dagen. Nej jag har inte blivit konstig utan ska bara öva inför min redovisning. Har också två omfattande seminarium nästa vecka som jag måste förbereda så jag har att hitta på idag också. Har redan hunit både duscha och äta frukost så nu ska jag köra igång med pluggandet. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


Av Caroline - 5 april 2016 10:00


Det kanske inte beskriver juristprogrammet som helhet men stundtals passar den här beskrivningen in mycket väl. Idag ska jag möta upp en vän för plugg samt möta upp en person som ska köpa en bok av mig. Det är snart dags för redovisning så det gäller att köra på allt vad man kan. Hoppas ni får en bra dag, kramis!


  

Av Caroline - 4 april 2016 20:26


God kväll mina vänner! 


Idag har jag haft en ganska produktiv dag. Jag började dagen med att baka scones till frukost, kände att jag behövde lyxa till det idag. Efter det bar det av till skolan för att hitta lite info till min redovisning och när jag var klar där begav jag mig till blodcentralen för att ge blod. Jag har inte fått ge blod på ett bra tag nu pga min resa till sydafrika i somras och flera förkylningar men nu har jag varit frisk tillräckligt länge så idag var det tid. Jag har en ganska ovanlig blodgrupp vilket gör att jag känner att det är extra viktigt att jag ger så ofta jag kan. Efter dagens goda gärning åkte jag hem för att fortsätta med förberedelserna inför redovisningen. Jag har stött på lite hinder idag informationsmässigt men tror jag har lyckats ta mig runt dem nu. Har hittat det mesta jag behöver (hoppas jag) så nu återstår det att formulera det på ett bra sätt samt öva in det så att det blir en bra redovisning. Ska fortsätta en stund till innan jag ger upp för idag. Blev inget avsnitt av en serie igår för jag fastnade vid datorn så det kanske får bli det idag istället. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 



Mums!


 
  Inget litet "bandage" man får ;) 



Av Caroline - 4 april 2016 14:38


Såhär i tider så det är dags att söka sommarjobb har jag suttit och googlat runt i hopp om att hitta någon byrå som är i behov av hjälp under sommaren. Hittills har jag inte haft så mycket tur men om inget annat så hittar man många intressanta byråer. I framtiden kan jag mycket väl tänka mig att jobba på en byrå om byrån jobbar med intressanta områden. Just nu läser jag fördjupning i familjerätt och socialrätt så därför är det kanske inte helt konstigt att säga att jag tycker att de två ämnena är speciellt intressanta. Det finns både små, medelstora och stora byråer och jag antar att det finns fördelar med alla typer. Fördelar med små byråer skulle jag anta är att ombudet och klienten kommer nära varandra och får en annan typ av relation som kan stärka caset. En annan sak kan vara att byrån inte tar på sig så många fall åt gången utan prioriterar de som de tar på sig.


Det finns ju väldigt många byråer här i världen och är man i behov av juridisk hjälp får man ju utgå från sina behov men det kan vara kul att kolla runt och se vad som finns. Man kan ju säga att det finns hjälp om man behöver.  


Min kära gamla lagbok ;)   



Med inspiration från och tillsammans med http://lawring.se/ 

Av Caroline - 4 april 2016 13:30


 
Så himla sant!


  

Av Caroline - 3 april 2016 20:29


God kväll! 


Jag lyckades ta mig ur min "slökänsla" och har fått gjort en del idag. Har börjat förbereda både manus och min power point inför fredag så det känns skönt. Tog även en långpromenad för att rensa tankarna lite och nu ska jag snart krypa ner i soffan och se ett avsnitt av någon serie. Följer ingen "aktuell" serie utan ser om gamla, perfekt om man behöver ha en paus men inte har tid att se en hel film. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


 
Har glidit runt i min sköna "juriststudenttröja" idag, perfekt att ha när man är hemma :)




  

Av Caroline - 3 april 2016 13:02


Hejsan svejsan! 

Då var söndagen kommen och jag känner mig sådär söndagsseg. Helst av allt hade jag velat ligga i sängen under täcket hela dagen och se film men jag har lite annat som måste göras. Har en viktig redovisning nästa vecka som jag måste komma igång med. Dessutom är instruktionerna lite oklara så jag måste försöka tolka dem också hehe.


Igår var vi ett gäng kollegor som var ute och hade det trevligt. Först var vi och tävlade på ett ställe som man nästan kan likna lite vid "Fångarna på fortet" på så sätt att man ska klara olika utmaningar. Man jobbar i lag och självklart vann mitt lag. Vi körde tjejerna mot killarna så killarna var lagom roade efteråt och kom med en massa ursäkter. Dock vann vi med över 1000 poäng så deras försök var inte till någon hjälp hehe. Efter tävlandet begav vi oss till en restaurang där jag åt en god pasta med tryffel och champinjoner, mums.


Jag hoppas ni har haft en bra helg än så länge och att ni får en trevlig söndag, kram!   


  Vårt tjusiga diplom ;) 






Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards