Carrolajsa

Alla inlägg under februari 2016

Av Caroline - 22 februari 2016 10:14


Vilken morgon jag hade idag. Den började med att jag hade problem med att få upp cykellåset vilket gjorde att jag blev någon minut sen hemifrån så jag fick cykla som en dåre till tåget. Väl vid stationen såg jag att tåget var försenat vilket innebar att jag skulle missa buss A som skulle ta mig till buss B. Det fanns inga andra alternativ och det var viktigt att hinna med buss B så jag fick powerwalka/jogga till buss B. Helt slut var jag när jag kom fram hehe. Jag hann dock med bussen som tur var så allt löste sig. Sitter och väntar på min mamma som är hos tandläkaren och när hon är klar ska vi hitta på något. Vad har vi inte riktigt bestämt men det är ganska fint väder så vi får se vad det blir. Nu ska jag plugga lite. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 21 februari 2016 20:58


Har haft en trevlig helg innehållande middag med vän, museum och plugg. Tänkte dela med mig av lite bilder:


 
Mycket god vegetarisk planka och trevligt sällskap blev en mycket trevlig fredag :) 


 
Akvariet på muséet 


 
Den vita bussen som kom med flyktingar 


  
Ett museum som flyktingförläggning, smart! 


 

   
En annan utställning handlade om fångar, väldigt intressant!


 


        
Svart och grått, I like ;) 



Av Caroline - 21 februari 2016 11:14


God förmiddag!
Hoppas ni har haft en bra helg såhär långt. Eftersom vi hade så himla tråkigt väder igår tillbringade vi eftermiddagen på ett museum. Jag ville väldigt gärna se en utställning om den flyktingförläggning som fanns här i Malmö efter andra världskriget. Den innehöll bland annat korta filmer med människor som föll offer för nazisternas våld. Hemskt men väldigt viktigt och intressant att lyssna på! Vi tittade på en del andra utställningar också så det var en väldigt intressant eftermiddag.

Idag blir det plugg hela dagen. Nu gäller det att ta tag i allt material till den nya kursen och det är en del kan jag säga men det ska bli intressant att läsa.

Hoppas ni får en bra söndag, kram!

Av Caroline - 19 februari 2016 16:21


God fredag ;)

Efter att ha suttit hemma en vecka och skrivit känner jag mig något förvirrad på dagarna och tycker att det känns mer som måndag än fredag men varje gång jag kommer på att det faktiskt är fredag får jag en trevlig överraskning hehe. Idag började vi den nya kursen vilket är svensk migrationsrätt. Vi har bara haft en introduktionsföreläsning idag så det är svårt att säga hur det verkar men ämnet är ju intressant så det blir nog bra. Eftermiddagen har jag ägnat åt plugg men ikväll ska jag ut och äta. Ser fram emot god mat och trevligt sällskap! Hoppas ni får en trevlig kväll, kram!

Av Caroline - 18 februari 2016 21:49


Idag har jag haft en väldigt bra dag. Har fått gjort en del här hemma och i eftermiddags hämtade en vän upp mig då vi hade bestämt åka någonstans och ta en promenad. Vi åkte till ett kloster här i Skåne som ligger nära en sjö och ett bra promenadspår. Det var så himla fint där! Har åkt förbi stället tidigare men aldrig stannat men vill absoult åka dit igen. Tänker att det är underbart att gå där en fin sommardag. Vi fick också se "albina" rådjur. De var helt vita och vi fick se dem på nära håll vilket var häftigt. Mitt sällskap hade dessutom förberett fika och tagit med sig, så himla gulligt gjort. Det är ett tag sedan vi sågs sist men det märks inte när vi ses, kanske på att vi har väldigt mycket att prata om men inte annars. Dessutom får han mig alltid att skratta så det kändes perfekt att träffa honom just idag då jag behövde det.


Kvällen har jag ägnat åt städning men nu blir det snart sängen. Ska upp i tid imorgon för att åka till skolan och på kvällen ska jag ut och äta med en vän. Tänka sig att man kan ha ett socialt liv hehe. Nu ska jag snart hoppa i säng, god natt!   



      

Kan säga att vattnet var VÄLDIGT kallt, ja jag kunde inte låta bli att känna på det ;) 




Av Caroline - 18 februari 2016 12:15


Något som jag älskar och använder varje dag är smycken. Jag har några favoriter som jag använder ofta men försöker variera eftersom jag har en hel del smycken att välja mellan. Majoriteten av mina smycken kommer från ”vanliga” affärer men jag tycker det är extra kul om man har smycken från lite mindre affärer eller märken, då känns smyckena lite mer unika. Det är ju inte alla människor som använder smycken men jag tycker att det är ett väldigt bra sätt att piffa upp en outfit. Sätt på ett lite större halsband och den tråkiga tröjan blir mycket roligare eller lys upp din mörka outfit med en massa smycken och gör den på så sätt lite roligare.


Smycken finns ju överallt, till och med i många matbutiker, men som sagt kan det vara roligt att ha lite mer unika smycken. Dels är det kul att ha något som inte alla andra har men det är också ett sätt att stötta småföretagare och få hantverket att leva vidare vilket jag tycker är väldigt vikigt. Det finns säkerligen många människor som är väldigt duktig på att göra smycken men jag kom in på en som heter tin-tin där de har väldigt fina smycken, blev helt kär i ett par örhänge. Där fanns väldigt många annorlunda smycken som definitivt är värda att hitta på!


  Sååå fina!



Med inspiration från och tillsammans med http://www.tin-tin.se/

Av Caroline - 18 februari 2016 09:31


Då var hemtentan inskickad. Var egentligen klar igår men "vågade" inte skicka in för tidigt, om man nu skulle komma på något i sista sekund. Nu är den dock inskickad. Vet inte om jag kan säga att det är skönt för det är alltid lite jobbigt att skicka in något. Jag vet att mina svar är hyfsat bra men jag vet inte om jag har svarat på rätt saker. Det kanske låter lite konstigt men ofta när man har tenta, speciellt hemtenta, går mycket tid åt att försöka tolka frågan för att komma fram till vad de är ute efter. Vad kan man förutsätta och vad kan man inte? Den eviga frågan. Så min hemtenta kan vara helt rätt eller totalt fel, återstår att se... 


Nu ska jag göra frukost och hoppa in i duschen och hoppas att jag kan känna mig pigg. Sov så extremt dåligt i natt och vaknade en miljon gånger. Vaknade till och med av att jag grät en gång, måste ha varit någon dröm... Har dock lite lösa planer på att träffa en vän i eftermiddag så det ser jag fram emot. Vi hade hoppats på en promenad i det fina vädret men nu har det kommit en massa snö och det är grått så vi får se vad vi hittar på. Hoppas ni får en bra dag, kram!



Av Caroline - 17 februari 2016 11:30


God förmiddag!

Jag lyckades tillslut få ner antalet ord till exakt 600 så nu är alla frågor inom ordgränsen, skönt! Idag sitter jag och dubbelkollar alla källor och hänvisningar så att jag inte såkat hänvisa till fel artikel eller liknande. Hade varit lite jobbigt om man hade gjort ett sådant fel, finns säkerligen redan fel så det räcker. Börjar dock bli ganska uttråkad av att sitta här för mig själv och bara jobba hehe. Ser fram emot helgen när man kan hitta på något kul, typ som att plugga för min ny kurs ;) 


Nu ska jag fortsätta läsa igenom, hoppas ni får en bra dag. Kram! 



Syns inte superbra på bilden men det här linnet köpte jag när vi var i Budapest,

himla lyckat köp känner jag såhär i efterhand ;)


  

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards