Carrolajsa

Alla inlägg under februari 2016

Av Caroline - 25 februari 2016 19:47


Idag har jag haft en lång dag med mycket plugg, lång (men väldigt intressant) föreläsning och ett par saker som inte gått som jag ville (typ envis huvudvärk, öm armbåge, fläck på jackan och lite annat). Helst av allt hade jag velat dra täcket över huvudet och ligga där ett tag, känns som en sådan dag idag. Har lite plugg till att göra, några mejl att svara på och några räkningar att betala men sedan tänkte jag krypa upp i soffan under en filt och se ett avsnitt Gossip Girl. Intriger, snygga kläder som bärs upp av snygga människor känns som passande idag hehe. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!  

Av Caroline - 25 februari 2016 14:00


Stötte på den här bilden för ett par dagar sedan. Jag minns att min morfar hade det här när vi var små och det var lika kul varje gång man spelade. Tänk vilka saker man hade när man var liten, tänk att Internet inte direkt fanns. Hade man försökt förklara det för barn idag hade det nog varit svårt att förstå. Inte för att alla barn har tillgång till Internet hela tiden men tillgängligheten överlag, i samhället, är ju helt annat om man jämför nu och då. Tänk vilken utveckling man har fått vara med om. Låter gammal när man säger så men det är faktiskt sant hehe. 


 

Av Caroline - 24 februari 2016 16:30


Tänkte tipsa om en maträtt som jag har gjort ett par gånger på senaste tiden. Den innehåller pasta, grönsaker och crème fraiche. Man steker valfria grönsaker (jag har haft purjolök, paprika och svamp) och kryddar med valfria kryddor (jag använde lökpulver, paprikapulver och aromat). När grönsakerna börjar bli mjuka tillsätter man crème fraiche, det finns ju massa olika sorter men kan verkligen rekommendera den som heter "Soltorkade tomater och fetaost", och låter det värmas upp tillsammans. Koka pastan (färskpasta är godast tycker jag) och sedan är det klart. Vill man ha kött i kan man till exempel tillsätta bacon eller kyckling men det är lika gott utan tycker jag. Smaklig spis! 


 

Av Caroline - 24 februari 2016 09:14


God morgon!
Idag blir det plugg hemifrån hela dagen. Har inga föreläsningar men har massor att läsa så det rimmar ju bra. Just nu ligger jag nedbäddad i soffan och läser en proposition och här lär jag ligga typ hela dagen. Känns helt okej faktiskt. Jag är dock helt övertygad om att det är tisdag. Eftersom jag var ledig i måndags kändes det som måndag igår när jag kom till skolan. Får helt enkelt tänka om på den punkten...

Just nu har vi ganska fint väder och jag hoppas det håller i sig så att man kan ta en långpromenad senare. Nu ska jag forsätta med min proposition men jag önskar er en bra dag, kram!

Av Caroline - 23 februari 2016 17:04


Oj vad trött jag är idag. Tog hårt att vara iväg på utflykt igår. Min stackars kropp är inte van vid att röra sig, brukar mest vara huvudet som jobbar hehe. Nej men jag sov så himla oroligt i natt, vaknade först 01.30 och sedan 4.30 och trodde båda gånger att det var morgon och dags att gå upp men det var det ju inte så det var bara till att försöka somna om. Idag hade vi en lång föreläsning (tre timmar) och efter det har det blivit plugg och lite jobb vid datorn. Har en del som ska fixas lite här och var så man har att hitta på. Lär antagligen fortsätta plugga resten av kvällen också, de som sa att fördjupningskurserna var lugna hade fel eller de har åtminstone inte läst migrationsrätt... Tur att det är ett himla intressant ämne så att man orkar läsa alla hundratals sidor vi har på litteraturlistan. Hoppas ni har en bra dag, kram!



Av Caroline - 23 februari 2016 14:33


Att vakna upp i en skön säng bland fluffigt täcke och fluffig kudde omgivna av krispiga lakan. Att veta att en stor, god och mättande frukost väntar en. Kanske har man avslutat föregående kväll med ett bad eller dusch, god middag och god dricka. Dagen som väntar bjuder kanske på sightseeing, shopping, teater eller bara en god fika, det behöver inte vara så avancerat. En natt hemifrån kan göra susen.


Att sova på hotell är såååå himla skönt. Att bara komma hemifrån och få tillbringa natten på ett annat ställe kan göra att man får lite extra energi. Att bara gå ut och äta eller veta att man kommer vakna till en stor frukostbuffé och slipper diska kan göra mycket. Bland det skönaste som finns är ju att slänga sig i en hotellsäng och känna de sköna sängkläderna mot huden. Åh vad sugen jag blir nu hehe. Det är ett tag sedan jag sov på hotell så det är snart dags. Man behöver inte åka så långt för att sova på hotell tycker jag, att bara komma hemifrån är skönt. Visst är det kul att åka iväg till en ny stad så att man kan upptäcka lite nya platser men att stanna hemmavid är också helt okej. En övernattning får det kanske bli när schemat tillåter en ledig helg…


Vår sköna säng i Sydafrika
 


Med inspiration från och tillsammans med http://www.hotelnoblehouse.se/     

Av Caroline - 22 februari 2016 21:28


Efter min mammas tandläkarbesök blev det en tur till Helsingör. Det blev fika, shopping och mat. Det var kyligt ute men solen sken så det var bra väder för att göra en sådan här utflykt. Vid tog båten över och det är alltid en liten speciell känsla. Kan säga att det var en mysig och välbehövlig dag <3


       
Standard att ta spätta ;)



Av Caroline - 22 februari 2016 18:30


Idag fyller min lilla loppa till syster hela 20 år. Tänk att tiden går så himla snabbt. Hon är för tillfället på andra sidan jorden den lilla grisen men jag hoppas hon får en riktigt bra födelsedag <3 


 




Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards