Carrolajsa

Alla inlägg under december 2015

Av Caroline - 11 december 2015 15:58


Nu börjar det närma sig jul och klapparna ska inhandlas. Det finns vissa personer som är enkla att handla till, jag skulle sätta mig själv i den kategorin även om jag vet att alla inte håller med. Dock finns det också de personer som är typ omöjliga att handla till. Antingen har de allt eller så behöver de inget speciellt. Visst kan man alltid köpa strumpor eller godis men jag tycker att det är roligare om man köper något mer personligt eller något väldigt användbart , även om strumpor kanske är användbart hehe (om personen inte önskat sig strumpor då såklart för då är det ju perfekt).  I min omgivning är pappa och farfar svårast. Båda två gillar att vara ute i trädgården och fixa så när jag kom in på sidanhttps://www.wexman.se/ kände jag att jag hade kommit rätt. De hade till och med en flik där det stod ”julgåvor”. Även en perfekt sida om man behöver julklappar till sina medarbetare. Min pappa är en öldrickare så lite fina glas hade kanske passat? Eller ett par arbetsbyxor kanske?


Även om det inte blir kanske just ölglas tyckte jag att det fanns många fina saker på deras hemsida så tänkte dela med mig av vad jag hittat. Det gäller att hjälpas åt här i julstressen!


Med inspiration från https://www.wexman.se/

 

 

Av Caroline - 11 december 2015 14:36

Hej!
Igår var en lång dag. Var uppe tidigt för att hinna en sväng till skolan innan jag skulle iväg och möta upp mina kollegor i Growing Together. Vi hade möte hela dagen då vi diskuterade lite hur verksamheten ser ut nu och hur vi vill att den ska se ut i framtiden. Vi uppdaterade även stadgar och broschyrer så vi hann med mycket. Dagen avslutades med ett möte på banken så det var en lyckad dag. Efter den långa dagen åkte jag hem till min pojkvän och där blev det plugg en stund innan vi avslutade kvällen med ett spännande avsnitt av Johan Falk.

Idag har jag pluggat hela dagen och haft möte med min handledare. Nu väntar snart ett föredrag och sedan ska jag möta upp en vän för bowling. Lär bli en bra kväll! Hoppas ni har en bra dag, kram!

Av Caroline - 10 december 2015 08:30


God morgon! 


Då var det torsdag. Har precis varit på skolan en sväng men nu väntar möte. Ska ha möte hela dagen med mina kollegor i Growing Together. Vi har en del att gå igenom och i eftermiddag ska vi på möte på banken för att stämma av lite samt bli uppdaterade vad det gäller kontonummer och allt då vi har bytt bank. Ska åka tåg i ca två timmar idag så då får jag tid att plugga också, perfekt!


Hoppas ni får en bra dag, kram!  



Av Caroline - 9 december 2015 21:13


God kväll! 

Idag har jag haft fullt upp. Jag pluggade hela förmiddagen och sedan blev det en sväng på stan för att handla julklappar. Efter det blev det en sväng förbi ett museum för idag hade man möjlighet att se Peder Winstrups kropp, biskop samt initiativtagaren till Lunds universitet. Han levde på 1600-talet och har fått lufttorka så hans kropp är fortfarande väl bevarad. Lite läskigt men mest fascinerande. Tycker sådant är väldigt intressant så det var häftigt att se. Det var lång kö in, tror jag stod i kö i typ 40 min men blev intervjuad en stund så tiden kändes inte så lång. Kändes dock lite konstigt att stå mitt bland en massa folk och bli intervjuad och fotad hehe.

Kvällen har jag ägnat åt plugg och julklappsinslagning. Och inte att förglömma: Bonde söker fru. Nu blir det dock snart sängen. Har möte hela dagen imorgon och ska försöka klämma in lite plugg också. Hoppas ni har haft en bra dag, god natt!


           



Av Caroline - 9 december 2015 15:15

'

 


När jag bestämde mig för att åka till Kenya var det en del som ifrågasatte det. Dels för att det var så långt borta, det kostade en hel del, jag åkte ensam, ja kommentarerna var många. Det var inte jättemånga som trodde att jag skulle komma iväg så därför kändes det extra bra att jag faktiskt gjorde det. Det finns inget enkelt svar på varför jag åkte utan det finns många anledningar. Det berodde delvis på att jag ville visa för mig själv att jag kunde om jag ville, jag kände att jag behövde komma ifrån Sverige ett tag för att utvecklas och bearbeta saker som jag gick igenom som liten och det var en dröm som gick i uppfyllelse. Redan som liten sa jag att "när jag blir stor ska jag åka till afrika och hjälpa fattiga barn" och efter studenten kändes som det perfekta tillfället att förverkliga den drömmen. Jag är så enormt glad att jag hade blivit tillräckligt stark i mig själv för att strunta i vad andra sa utan istället följa det jag ville, att åka. Det är nog fortfarande människor i min omgivning som inte förstår varför jag åkte men det gör faktiskt inget. Huvudsaken är att jag vet varför och vad det gav mig. Vid den här tiden för tre år sedan var jag i Kenya och fick uppleva så himla mycket. De två månaderna där nere var så lärorika på många sätt och jag skulle inte vilja byta bort den upplevelsen mot något annat. Det var inte bara en fysisk resa utan även en inre och mental resa. Jag gjorde det jag ville, jag följde mitt hjärta och det är jag otroligt glad över att jag gjorde!





Av Caroline - 8 december 2015 16:03

Hej hopp!
Kände att lite miljöombyte krävdes nu på eftermiddagen så är på väg hem till pojkvännen för att fortsätta plugga. Trots att han precis har kommit hem har han en massa att göra så vill jag träffa honom får vi kombinera det med plugg. Men det gör inte så mycket för min del, även om vi inte pluggar samma sak så kan vi lika bra sitta i samma lägenhet och plugga och på så vis ändå "umgås". Bättre än att sitta på vars ett håll. Nu ska jag försöka läsa lite trots mycket folk på bussen, ha det fint!


Fick superfina presenter av min pojkvän nu när han kom hem. Det är ju inte direkt någon hemlighet att jag gillar Afrika så avbilden av kontinenten passade mig perfekt. Dessutom tycker jag av någon outgrundlig anledning att sköldpaddor är väldigt söta djur och dessutom har sköldpaddan en noshörning på ryggen och det var ett av djuren vi såg när vi var på safari. Om han tänkte så långt vet jag inte men det spelar inte så stor roll hehe ;)

Av Caroline - 8 december 2015 12:13


God förmiddag! 

Hoppas ni har en bra dag. Jag skulle egentligen inlett dagen med ett möte men det blev inställt så då blev det plugg istället. Är ju ca en månad till uppsatsen ska vara inne så jag behöver väl egentligen all tid jag kan få. Har inte några planer för resten av dagen men det blir förmodligen att ha datorn och böcker som sällskap i mitt fortsatta arbete på uppsatsen. Har den mesta av faktan och analysen på plats men det tillkommer en massa finjusteringar som tar en himla tid. Tur att det är kul att skriva för annars hade man nog blivit galen hehe. Nu ska jag fortsätta skriva, ha det fint! 


 

Av Caroline - 7 december 2015 19:24

God kväll! 

Hoppas allt är bra med er. Själv har jag mått sådär idag, har en envis förkylning som inte vill bryta ut på riktigt och inte heller försvinna och på det kom huvudvärk och illamående, inte superkul. Mår dock bättre nu så det är skönt. Tycker hela tiden det känns som söndag så måste påminna mig själv om att det är måndag, inte lätt att vara förvirrad ;) Resten av kvällen kommer bestå av plugg för min del och sedan blir det sängen. Hoppas ni haft en bra dag, kram!



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards