Carrolajsa

Alla inlägg under november 2015

Av Caroline - 13 november 2015 13:30


Jag älskar nagellack och det är inte ofta jag har omålade naglar. Jag har lack i en massa olika färger men mina favoriter är beige, rött, vinrött och svart. Häromdagen köpte jag ett nytt lack då mitt beiga började ta slut och lägligt nog hittade jag ett väldigt fint på rea. Jag visste inte exakt hur det såg ut men blev glatt överraskad när målade på det för det visade sig vara matt vilket var väldigt fint. Kul när det är åt det hållet! 


 
Kan tillägga att mina naglar har blivit väldigt långa, speciellt den på lillfingret (såg nu att jag hade fått lite lack utanför, typiskt att det kom med på bild...) Det tråkiga är att mina naglar växer bara till en viss längd innan de bryts, dessutom ska jag jobba till helg och då kommer den garanterat gå sönder. Det var dock trevligt så länge det varade ;)


  

Av Caroline - 13 november 2015 08:15


God morgon!

Här sitter jag med min vattenflaska från Dubai och drömmer mig bort. Vill så gärna lämna detta land ett litet tag. Åka till värmen och se nya platser hade varit helt underbart. Men nu är det dags att sluta drömma och återgå till verkligheten. Idag är det uppsats som gäller för hela slanten. Vi har ju en del att göra om vi säger så... 

Hoppas ni får en bra fredag, kram! 


 

Av Caroline - 12 november 2015 21:31


God kväll! 

Idag har jag haft en väldigt trevlig dag. Den började med en föreläsning och sedan blev det till att ta tåget över till Köpenhamn. Där väntade ett studiebesök på FN kontoret. Väl där fick vi en föreläsning av personal från ett organ som heter UN Women samt en guidad tur i en del av huset. Det var väldigt intressant och något som jag mycket väl kan tänka mig att jobba med i framtiden. Jämlikhet och kvinnofrågor är så himla viktigt! Efter besöket gick vi en sväng i stan och jag inhandlade en julklapp så det kändes bra. Köpenhamn är en väldigt mysig stad och man borde verkligen åka dit oftare. Kanske speciellt nu kring julen... Vi får väl se hur det blir men nu blir det snart sängen, är så himla trött! Hoppas ni har haft en trevlig dag, god natt. 


      Det är en väldigt stor och intressant byggnad. Där jobbar nästan 1400 personer så det är ju en del...


          Tivoli ser så himla mysigt ut nu när det är julpyntat!






Av Caroline - 11 november 2015 20:52


Det finns några saker jag kan göra om jag känner att jag behöver piggas upp. En är att jobba med min chef då han alltid ger mig en massa beröm, en annan är att sitta barnvakt för man känner sig väldigt omtyckt när man träffar de små söta barnen. En tredje sak är att träffa någon av mina vänner. Idag blev det det tredje alternativet. Jag träffade en av mina allra äldsta och bästa vänner. Vi har inte träffats på flera månader men nu när vi sågs märktes det inte alls utan det var som om vi aldrig gjort något annat än att umgås. Vi har känt varandra sedan vi var sex år gamla och även om vi inte har umgåtts lika mycket under alla år så har han på något sätt ändå alltid haft en självklar plats i mitt liv. Han är en av få människor som jag verkligen kan prata med utan att känna mig hindrad av att han ska döma mig eller tänka något speciellt om mig. Dessutom får han mig alltid att skratta, med andra ord har vi en väldigt fin vänskap. Dessutom har han väldigt höga tankar om mig, kanske lite för höga. Hur som helst hade vi en väldigt trevlig eftermiddag som bestod av massa prat, fika och fönstershopping.


Nu väntar plugg för mig och sedan blir det sängen. Imorgon har jag både en föreläsning och ett studiebesök att se fram emot. Händer massa kul den här veckan! Hoppas ni haft en bra dag, kram.   

Av Caroline - 11 november 2015 13:56


Hej!
Då var onsdagen här. Jag ägnade förmiddagen åt plugg och sedan var det dags för lunchföredrag. Nu blir det åter lite plugg i väntan på att min vän ska vakna så att vi kan träffas hehe. Hoppas ni har en bra dag, kram!

Av Caroline - 10 november 2015 21:53


God kväll!


Idag har jag tillbringat några timmar i biblioteket. Behövde kopiera ett par saker, skriva ut och läsa i lite böcker. Fick gjort allt jag hade planerat så det kändes bra. När jag kom hem sedan var det dock som att musten gick ut mig, kände mig helt slut. Tittade därför på ett avsnitt av en serie och sedan blev jag piggare och kunde fortsätta pluggandet. Kvällen har bestått av handling och lite jobb men nu väntar snart sängen. Imorgon väntar ett lunchföredrag och träff med en vän så det ser jag fram emot. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 

Av Caroline - 10 november 2015 18:00


Jag är extremt dålig på att ta åt mig av komplimanger. Jag kan bli glad av att få höra det men det är sällan jag tar åt mig av det för jag hittar alltid något fel som gör att jag bara viftar bort innehållet i komplimangen. Häromdagen var det en kollega som sa ”hej unga vackra kvinna” till mig när jag kom in på mötet och även om det gav mig ett leende på läpparna där och då är det inte något som direkt fastnar. Eller på något sätt gör det men det är inte så att det får mig att leva på det sen i flera dagar.


En av de finaste komplimangerna jag har fått var efter att jag hade sjungit en gång och den löd något i stil med ”kan du verkligen allt; du kan sjunga, du är på väg att bli jurist, du är pysslig och du kan prata (som i hålla tal)?”. Det är inte så att jag håller med om sakerna men det var ändå trevligt att höra. Två av de konstigaste komplimanger jag fått är att jag hade söta händer och att jag hade väldigt skimrande hår på armarna hehe.


Jag är väldigt duktig på att hitta fel hos mig själv och mycket av detta grundar sig i saker jag gick igenom som liten men det är något jag jobbar på konstant. Det tar väldigt mycket energi att gå och må dåligt över hur man ser ut eller vad det nu kan vara och den energin kan man lägga på mycket bättre saker. Även om jag kan gå i god för att det är extremt svårt så borde vi verkligen bli mer nöjda med oss själva och acceptera den man är. Vissa saker kan man ändra på men man måste fråga sig varför man ändrar på det, är det för att man själv vill eller för att andra vill? Ett råd som jag riktar till andra lika mycket som till mig själv, försök vara nöjd och tillfreds med den du är! 




Av Caroline - 10 november 2015 09:35

God morgon!
Jag behöver då inte en väckarklocka utan har nog en inbyggd sådan i kroppen. Jag hade bestämt mig för att sitta på skolan och jobba idag för jag behövde leta lite böcker men kände att jag inte ville ställa klockan för det tar sådan tid för mig att somna så när jag inte måste ställa klockan gör jag inte det utan då vill jag få så många timmars sömn som möjligt. För vissa kanske detta innebär att de sover bort halva dagen men det problemet/förmågan har inte jag. Jag har aldrig sovit längre än till 10 och detta även om jag har varit ute och festat och kommit hem vid 5. Sova är helt enkelt inte min grej. Hur som helst så hoppades jag att jag skulle vakna tidigt idag och mycket riktigt, kl 6.50 slog jag upp ögonen. Jag sover sällan längre än till 8 men idag kände nog kroppen på sig att jag ville vakna lite tidigare. Som sagt tänker jag sitta och skriva på skolan då det finns en del material som jag inte kommer åt hemifrån. Det är väl lika bra att sätta igång direkt så jag hinner läsa alla propositioner och motioner.
Hoppas ni får en bra tisdag, kram!

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards