Carrolajsa

Alla inlägg under november 2015

Av Caroline - 17 november 2015 21:09


Idag var vattnet avstängt här i huset och när det händer tänker jag alltid på Kenya. När jag var där första gången hade jag rinnande vatten i mitt hus vilket kändes som en ren lyx. Dock gick tanken i sönder ibland och då blev det alltid ett litet projekt när man skulle duscha, tvätta och spola. Det var inte direkt besvärligt men det tog lite längre tid att få ur schampot ur håret. Jag var typ bara dålig en gång under min första resa (bortsett från förkylningar) och då blev jag magsjuk, dessvärre sammanföll det med en av de "vattenlösa" perioderna vilket blev lite jobbigt, I say no more... Även om det inte var väldigt mycket omständigare att vara utan vatten så var det väldigt skönt när det kom tillbaka och när man kom hem att bara kunna sätta på kranen och ta ett glas vatten eller kunna duscha och veta att man får ur allt schampo. En självklarhet i våra ögon men lyx i andras. Andra gången jag var i Kenya hade vi inte vatten utan där fanns en pump på gården där man hämtade vatten. Som sagt, inget problem om man är beredd på det tycker jag men jag vet att många skulle tycka annorlunda. Skönt då att inte alla behöver tycka lika och att inte alla behöver åka till de ställe där det inte finns rinnande vatten, även om det ibland är just de människor som kanske skulle behöva...


Nu ska jag snart avsluta plugget för idag och hoppa i sängen, är så himla trött idag så hoppas att jag somnar snabbt. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!



Av Caroline - 17 november 2015 11:25


God förmiddag! 


Ibland undrar jag vad min kropp håller på med. Idag vaknade jag kl.5 och kände mig klarvaken. Egentligen hade det varit smart att gå upp då men det kändes lite överdrivet att gå upp kl.5 och börja plugga. Dessutom har jag sen föreläsning idag så det hade inte blivit så lyckat. Därför bestämde jag mig för att försöka somna om men det var lättare tänkt än gjort. Låg och vände och vred mig en lång stund innan jag tillslut lyckades somna om. När jag vaknade igen var jag inte alls lika pigg som jag hade varit kl.5 men förhoppningsvis blir det bättre under dagen hehe. Jag har pluggat hela morgonen och ska fortsätta med det ett par timmar till innan det är dags att bege sig till skolan. Idag kommer vi ha den sista föreläsningen någonsin som "klass", från och med nästa termin börjar vi "specialisera" oss och då kommer alla spridas ut. Tänk vad snabbt tiden går! Nej nu ska jag inte bli sentimental utan fortsätta läsa mina rättsfall. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 16 november 2015 18:37

God kväll! 

Idag har det blivit mycket läsande och skrivande. Tiden går väldigt fort så det gäller att hålla tempot uppe. Satt på skolan några timmar och sedan var jag iväg och handlade lite. Ska fortsätta plugga en liten stund till men är så galet trött så ska försöka gå och lägga mig tidigt idag. Hoppas ni haft en bra dag, kram! 

Av Caroline - 16 november 2015 09:13

God morgon! 


Då var det en ny vecka. Idag blir det till att bege sig ut i regnet och ta sig till skolan. Har lite böcker som någon har begärt att få så måste lämna tillbaka dem. Tänkte sitta och skriva på skolan en stund eftersom jag ändå är där. Hoppas ni får en bra måndag, kram! 



Av Caroline - 15 november 2015 21:55


Trots att vi har nåtts av hemska nyheter den här helgen har jag haft en bra helg. Den inleddes med välgörenhetskonsert i fredags följt av jobb i lördags. På lördagkvällen blev det filmmys med en av mina närmsta vänner och idag har det blivit plugg, lite jobb vid datorn och jag har varit iväg och fixat ett par ärende. Nu blir det dock snart sängen för imorgon väntar en dag med mycket plugg. Hoppas att ni har haft en bra helg, kram! 


 
Konserten organiserades av kyrkan i byn och det samlades in ca 10000, fantastiskt! Pengarna kommer gå till kyrkans flyktingarbete så det känns mycket bra. 



 

Det blev chokladbollar till filmen i lördags, mums ;) 



Av Caroline - 15 november 2015 20:48


Det räcker med att säga ett ord för att alla ska förstå: PARIS. Det är en fruktansvärd händelse och ofattbart att det ens kan ske. Tänk att det kan finnas så mycket hat och så stark övertygelse att en människa kan gå in och kallblodigt döda människorna runtomkring sig. Hemskt!


Det som dock kan göra mig lite upprörd är hur europeiserad vår del av världen är. Utan att på något sätt förminska det som hände i Paris vill jag ändå påminna om alla de tusentals människor som dör i exempelvis Syrien. Visst rapporterar medier om det och visst har det samlats in mycket pengar och skickats hjälp men uppmärksamheten och den offentliga sorgen är inte alls lika utbredd. En död människa är en för mycket, oavsett var i världen det händer. Media har enorm makt över vad vi ser och vad vi berörs av. Vi får inte ens reda på en bråkdel av allt hemskt som händer i världen och många tycker kanske att det är skönt för man kanske inte orkar mer hemskheter än vad som redan rapporteras. När något händer i Europa eller Nordamerika är det dock alltid enormt stora nyheter och grannländer går i sorg, stats- och regeringschefer framför sin sorg och så vidare. Som sagt är det förfärligt men det är lika förfärligt vart det än händer. Jag vill verkligen inte på något sätt förminska det som hände i Paris och mina tankar går verkligen till alla drabbade men mina tankar går också till alla de människor som är på flykt undan en vardag som bestått av attentat liknande det i Paris. Ett spillt liv är ett för mycket, oavsett var. 



Av Caroline - 15 november 2015 17:30


Något jag borde bli bättre på är att leva i nuet. Jag är väldigt duktig på att både drömma om men också oroa mig inför framtiden. Tänka kommer jag hitta jobbet jag vill ha, kommer jag kunna bo där jag vill, kommer jag kunna uppfylla mina drömmar, kommer det jag har gjort hittills vara tillräckligt för att få det jag vill ha? Samtidigt som detta är jag också bra på att se tillbaka och må dåligt över saker som har hänt, saker som jag inte kan påverka. Istället för att gräma sig över det man har haft eller vill ha ska man se till det man har och vara glad och tacksam för det. Till exempel så tror jag det var sent på termin två på juristprogrammet som jag en dag bara slogs av att jag faktiskt gick juristprogrammet på Lunds universitet. Ofta går livet i full fart och det finns lite tid till att stanna upp och reflektera över det man faktiskt har. Detta måste jag bli bättre på. Det handlar inte alls om att jag inte uppskattar eller värderar det jag har för det gör jag verkligen utan det handlar mer om att verkligen se det man har och hålla sig kvar vid det. Fortare än vad man tror kan det också komma att tillhöra det förflutna. Carpe diem må vara uttjatat men det är faktiskt väldigt sant…  




Av Caroline - 14 november 2015 16:50


Jag är inte den typen av person som tycker att uppskattning endast ska visas genom materiella saker utan vill man visa att man bryr sig om mig vill jag främst att det ska ske på annat sätt. Skulle dock ljuga om jag sa att jag inte blev väldigt glad över detta blomsterbud som jag fick igår. En väldigt fin gest :) <3 

Nu ska jag ha lördagsmys med en vän, hoppas ni får en trevlig kväll! 


     

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards