Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2015

Av Caroline - 13 oktober 2015 13:02

God eftermiddag! 


Idag var det som sagt dags för skola igen. Det var en väldigt intressant föreläsning som väntade oss så det var tur. Resten av dagen kommer bestå av plugg, oväntat jag vet. Men nu är det inte alls långt kvar till tentan och idag fick vi lite tips och saker som är bra att ha med sig i pluggandet inför tentan och jag var nog inte ensam i salen om att få ont i magen... Ska gå igenom lite anteckningar och sedan blir det läsning hela dagen. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 

Av Caroline - 12 oktober 2015 19:13


God kväll! 

Hoppas ni har haft en bra dag. Min har bara bestått av plugg. Har läst en massa samt börjat göra tidslinjer. När man har typ en miljon årtal, människor och principer att komma ihåg känns det som det bästa alternativet. Dock är jag sämst på att rita raka linjer så det är tur att ingen annan ska se mina tidslinjer hehe. Det är enormt mycket kunskap som ska komma in i min lilla hjärna så det gäller att öka förutsättningarna för att man ska lyckas. Jag ska fortsätta och plugga en stund till men sedan blir det sängen. Sov inte mycket i natt så hoppas att det blir lite fler timmar i natt. Fick beskedet innan om att skolan åter var öppen som tur var så imorgon blir det föreläsning igen. Hoppas ni får en trevlig kväll, kram! 



Idag lagades det lasagnette till middag. Var dock godare än vad det kanske ser ut att vara ;)



  

Av Caroline - 12 oktober 2015 12:27


Igår kväll fick jag ett meddelande om att det publicerats ett hot mot Lunds universitet som påminde väldigt mycket om det som skrevs i USA innan skolskjutningen. Detta ledde efter ett tag till att universitetet valde att hålla stängt idag. Man förstår ju varför de valde att ha stängt för om hotet mot all förmodan skulle vara riktigt hade det ju kunnat få allvarliga konsekvenser om vi gick dit. Personen som har gjort detta kan ju inte vara riktigt frisk eller har hen stora problem på något sätt. En liknande händelse inträffade när jag gick på gymnasiet. Jag satt på skolan när min mamma ringde och berättade att någon hade skrivit på nätet att man skulle akta sig för att gå till skolan för något kunde hända. Detta var inte så långt tid efter det hade skett en massaker i Tyskland tror jag det var. Detta visade sig vara ett skämt, väldigt kul. 


Hur som helst är det bara att acceptera läget och stanna hemma. Jag började dagen med en joggingtur och sedan har jag pluggat hela förmiddagen. Lagar mat just nu då jag måste börja fylla frysen med matlådor igen men resten av dagen kommer också bestå av plugg. Irriterande med hela den här inställda dagen är att vi förmodligen (och förhoppningsvis) kommer få lektionen ersatt och eftersom att det inte är så länge till tentan kommer det bli svårt att få in det i schemat. Jag hörde att det var omkring 60000 studenter och anställda som drabbades idag. 


Förhoppningsvis blir det skola igen imorgon så ordningen kan bli återställd. Nu är snart min mat klar och då blir det fortsatt plugg. Hoppas ni får en bra dag! 



Av Caroline - 11 oktober 2015 21:09

God kväll! 


Denna söndag har varit en lång dag. Jag har legat och läst hela dagen. Har nästan läst så mycket att jag inte vet vad jag har läst, men bara nästan. Har faktiskt tittat på prinsens dop också en liten stund. Det sammanföll med matlagning och diskning. Tittade inte på hela men det lilla jag såg var fint. De små prinsessorna var så söta! Och stackars lillprinsen grät en hel del. Kan inte vara lätt. Kunde inte ungå att lägga märke till hur extremt uttråkade vissa politiker såg ut att vara. Det var nästan så att man undrade varför de ens var där, känns onödigt att de får ta upp en plats när det ser ut som att de inte vill något annat än att sjunka ner genom jorden för att slippa det. Är man nu emot kungafamiljen kan man ju bara tänka på den familj som står där och ska döpa sitt lilla barn. Oavsett kungafamilj eller ej så är det faktiskt ett dop. Men det är ju inte min plats att säga till dem vad de ska göra. 

Nu ska jag plugga det sista och sedan väntar sängen. Hoppas ni har haft en bra helg, kram! 

Av Caroline - 11 oktober 2015 15:45


I brist på händelser i mitt liv tänkte jag dela med mig av en bild jag hittade för ett tag sedan:

 

Det känns som att denna bild hade kunnat passa in på många personer, speciellt män. Texten är ju riktad till män av en anledning kanske? Jag vill inte vara fördomsfull men om jag utgår från mitt eget liv är det oftast män som tröttnar snabbast när man är ute och shoppar. Min pappa hatar att gå i affärer och har förmodligen suttit på alla bänkar som finns på de shoppingcenter som vi besökt under min uppväxt. Min pojkvän är inte heller något fan av att shoppa utan hade lätt kunnat följa texten ovan. Detsamma gäller en kollega till mig. Vi pratade om just det här i somras (tjejer och shopping) så när jag hittade den här bilden var han den första jag skickade den till. Vi var rörande överens om att det lätt kan vara hans taktik i framtiden hehe. Någon annan som känner igen sig? ;) 



Av Caroline - 10 oktober 2015 22:57


God kväll, eller ja det är kanske mer natt i min värld men men. Jag har pluggat hela dagen. Idag har det blivit mestadels läsning men även lite lyssnande på en föreläsning på nätet. Nu blir det dock snart sängen för jag är enormt trött. Man blir väl det efter sen kväll igår, tidig morgon och lång pluggdag. Imorgon kommer min dag också bestå av plugg. Rättshistoria är inte att leka med hehe.


Nu ska jag avsluta och hoppa i säng. Hoppas ni har en bra lördag, kram!  



En positiv sida av denna kyla är alla fina och mysiga ljus man tänder!


  

Av Caroline - 10 oktober 2015 08:08

God morgon!

Hade en väldigt mysig kväll igår med barnen jag passade. Först blev det middag följt av simskola samt popcorn och film. Lite bus och massa skratt hann vi också med. Att sitta barnvakt måste vara ett av de roligaste jobben man kan ha! När jag umgås med barn kan jag inte låta bli att själv bli lite sugen på att bilda familj. Det är ju inte alls aktuellt än på några år men sedan ser jag fram emot det. Tills dess tar jag gärna hand om andras barn.

Idag väntar plugg hela dagen. Tanken var egentligen att jag skulle till ullared men jag fick lämna återbud igår för jag kände att det inte gick. Jag har väldigt mycket att hitta på för tillfället så jag kände att jag inte orkade det. Väldigt synd dock för jag ville verkligen men ibland blir det så. Fick lite dåligt samvete också eftersom jag "svek" mina vänner men de kommer garanterat ha roligt ändå som tur är. Nu ska jag hoppa in i duschen samt hitta något att stoppa i min skrikande mage hehe. Hoppas ni får en trevlig lördag, kram!

Av Caroline - 8 oktober 2015 21:02

God kväll! 


Hoppas allt är bra med er denna torsdag. Mitt huvud har dock flera gånger trott att det är fredag. Min dag har bestått av föreläsning och plugg. Ligger helt i fas med läsningen, till och med lite före, så det känns skönt. Vi har dock väldigt mycket att läsa inför den här tentan så att jag ligger i fas säger egentligen inte så mycket men men. Ska plugga en stund till innan det blir sängen. Imorgon väntar föreläsning, plugg, besök på banken och barnpassning. Kommer nog bli en väldigt bra fredag. 


Hoppas ni har en trevlig kväll, kram! 


   
Vaknade till en mycket fin soluppgång <3 



 
Nu börjar tröttheten både synas och kännas, ajajaj ;) 




Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards