Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2015

Av Caroline - 19 oktober 2015 21:47


Den här helgen har gått alldeles för snabbt. Inte för att jag har något emot måndagar utan för att jag hade behövt mer pluggtid. Hela denna dag har gått åt till plugg och föreläsning. Nu snurrar det en massa årtal, principer, kungar och straff i mitt huvud. Om allt detta lyckas fastna kommer jag känna mig väldigt allmänbildad ;) 
Ska strax avsluta för idag och hoppa i säng. Imorgon väntar ytterligare en föreläsning och ännu mer plugg. Hoppas ni har haft en bra start på veckan, kram! 



Av Caroline - 18 oktober 2015 20:37

God kväll!

Ytterligare en pluggdag börjar lida mot sitt slut. Har läst och repeterat hela dagen. Har kommit fram till att jag skulle behöva en hjärna till för det är så extremt mycket fakta som ska bankas in... Någon som har en jag kan få låna ett par dagar? 
Förutom att plugga har jag även lagat mat. Behöver fylla på frysen lite då och då för jag vill ha lite att välja mellan. Tycker inte om att äta samma mat flera dagar i rad. Idag blev det min variant av flygande Jacob. Varför jag kallar den min är för att jag brukar improvisera ihop lite. Till exempel så har jag quorn istället för kyckling, matlagningsgrädde istället för vanlig grädde, ingen banan, ja de har egentligen inte så många likheter hehe. I brist på roliga händelser i mitt liv tänkte jag dela med mig av receptet:


Jag tar en förpackning matlagningsgrädde och blandar det med sweet chilisås, kokos, ketchup, tomatpuré och kryddor. Samtidigt som jag gör detta steker jag quornbitarna och blandar det tillsammans med paprika och jordnötter i en form. När det är blandat häller jag över gräddblandningen och in i ugnen på 225 grader. Till detta serverar jag ris. Som ni hör är det kanske egentligen bara jordnötterna som är gemensamt med "riktig" flygande jacob men gott blir det ;) 


Nu ska jag fortsätta plugga en stund till innan det blir sängen. Hoppas ni har haft en bra helg, kram! 



Blandningen redo för ugnen ;)


  

Av Caroline - 17 oktober 2015 18:36

God kväll! 


Mitt huvud är verkligen fullt med information! Pluggade hela dagen igår och hela dagen igår. Har dock kommit en bra bit in i sista boken så det känns som framsteg. Ska fortsätta en stund till nu ikväll men sedan blir det duschen och till att krypa ner i soffan och titta på TV. Är sällan jag ser på TV men blev glatt överraskad när jag såg att Downton Abbey börjar idag och det råkar vara ett av mina favoritprogram. 


Hoppas ni har en bra lördagkväll! 


 
Min underhållning denna dag... 



Av Caroline - 16 oktober 2015 10:15


Nu längre fram i höst vankas det uppsats. Poängmässigt motsvarar den halva terminen så det är en ganska stor uppgift. Ämnesvalet är helt fritt vilket gör det extra svårt. Det finns väldigt mycket inom juridiken som är intressant så att bestämma sig har inte varit det lättaste. Jag har tillslut landat på två ämnesval (ett första och ett andrahandsval) och tycker att båda känns bra så nu återstår det att se vad jag får. För att komma på något att skriva om har jag dels tagit inspiration från media, tidigare föreläsningar och lagboken. Lagboken är ju full av intressanta saker så det är ju ett väldigt bra hjälpmedel. Vi får reda på mer i november men det ska bli lite kul att skriva uppsats, dock väldigt krävande också. Hur som helst ska lappen med ämnesval in idag så nu kan man inte ändra sig ;)


     


Av Caroline - 15 oktober 2015 15:15


Häromdagen när jag skulle ta tåget var där ett sällskap på samma perrong som skulle åka iväg på en liten resa. Den ene mannen fyllde år den dagen så hela grejen var en överraskning. Han hade fått reda på morgonen att de skulle iväg men inte vart utan bara att. Detta tyckte jag var väldigt fint gjort. Själv gillar jag överraskningar, eller ja vissa överraskningar. Jag är lite av ett kontroll freak så gillar att ha koll på läget men när det gäller mindre saker eller saker som inte påverkar alltför mycket av min tid gillar jag. En av de största överraskningar jag har varit med om var när min dåvarande pojkvän, en del av min familj samt två av mina närmsta vänner överraskade mig på flygplatsen när jag kom hem från Kenya. Jag anade ingenting utan de hade planerat det hela väldigt bra och jag blev så himla glad men också lite chokad.


En annan överraskning jag fått var när jag fick ett ”anonymt” blomsterbud inför en tenta. Det var min pojkvän som hade skickat det och det värmde i hjärtat ordentligt.


Det måste inte vara stora saker som kostar för att jag ska bli överraskad. Det kan handla om allt från ett oväntat meddelande till att man blir välkomnad med en fin middag när man kommer hem till någon.

Så mitt tips är att överraska någon idag, det kan vara något litet bara men jag tror att man kan få mycket i gengäld i form av glädje från den andra personen. Förutsatt att man inte vet att personen avskyr överraskningar hehe. Mer överraskningar åt folket!   

Av Caroline - 15 oktober 2015 07:56

God morgon!

Då var det torsdag igen, inte för att jag tycker att det känns som torsdag men men. Idag väntar föreläsningar, plugg samt en sväng på stan för att uträtta ett par ärende. Jag vet inte om det beror på kylan eller vad men det känns som att jag är på väg att bli sjuk igen, suck. Har varken tid eller lust till det. Får väl försöka kurera mig på bästa sätt så det inte bryter ut.

Nu börjar snart dagens föreläsning nummer ett, hoppas ni får en bra dag!

Av Caroline - 14 oktober 2015 21:11


God kväll! 


Idag har vi haft ytterligare en intressant föreläsning, denna gång om familjerättens historia. Det var både intressanta men också skrämmande exempel vi fick höra. Eftermiddagen har jag ägnat åt plugg. Varvar anteckningar, tidslinjer och läsning i ett försök till att maximera inlärningen. Nu blir det dock snart sängen. Imorgon väntar en lång dag så då behövs det mycket energi. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!




   

Av Caroline - 13 oktober 2015 22:14


Efter en lång dag med mycket plugg, träningsvärk, tråkigt väder och trötthet blir det snart sängen. Jag hoppas på bättre sömn i natt för natten till idag bjöd inte på mycket av den varan. Låg i sängen minst 1,5 timme innan jag somnade. Vet inte varför för jag tänkte inte ens på vettiga saker utan det var pojkvänsproblem från förr (vilket inte alls är aktuellt längre), det var framtidsdrömmar, tankar om hur jag ska spendera nästa sommar ja kort sagt saker som jag inte behöver ta itu med nu. Blir så trött på mig själv ibland. I vilket fall som så har jag fått gjort en hel del saker idag så jag känner mig pyttelite lugnare än vad jag gjorde igår så förhoppningsvis gör det susen för min sömn. Ska man tänka positivt kommer jag vara så redo inför framtida eventuella barn eftersom jag verkligen får lära mig hantera sömnlösa nätter. Även om jag vet att det kommer bli helt annorlunda så kan man ju ha det som önsketänkande ;)


Jag hoppas ni har haft en bra dag, god natt!


 
Dropp, dropp, dropp 




Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards